majkos napisał(a):ŁukaszWRC napisał(a):Jak tak sobie to wszystko czytam i oglądam co się dzieje na drogach, to dochodzę do wniosku, że:
2) Liczba wypadków na polskich drogach wcale nie jest taka duża, zważywszy na to jaką jazdę prezentuje wielu kierowców.
W Polsce w 2003 roku spośród 51.078 wypadków drogowych (w których zginęło 5.640 osób, a 63.900 zostało rannych)- faktycznie mało - ok 140 dziennie i zginęło 15 osób dziennie...
3) Ciężko jest w naszym kraju jeździc zgodnie z przepisami, bo albo ktoś za tobą trąbi, albo bezmyślnie wyprzedza.
No tak - jeden idiota trąbi więc ja też będe jechał jak idiota... Wybacz mocne słowa - ale takie cisną się na usta......
4) Trzeba na drodze niestety myśleć za innych.
Wybacz jeszcze raz ale Ty raczej mało myślisz za kierownicą....
Jedyne Twoje wytłumaczenie to młody wiek i brak doświadczenia na drodze.... I nie obrażaj się gdy ktoś pisze, że głupio robisz tylko wyciągaj wnioski....
A czy ja się obrażam
Nie powiedziałem, że jest mało wypadków, lecz WZGLĘDNIE MAŁO, a to chyba różnica. Dziś na przykład zrobiłem 300 kilosów i widziałem co najmniej 10 sytuacji, które mogły skończyć sie wypadkiem, ale się nie skończyły. Raz ktoś zjechał na pobocze, raz przezornie zwolnił na skrzyżowaniu z podpożądkowaną. Tutaj właśnie widać to myślenie za kierownicą za innych.
Na jakiej podstawie mówisz, że nie myślę za kierą, przecież ani troche mnie nie znasz. Przejechałeś ze mną choć kilometr

, że tak piszesz. Otoż gdybym pare razy nie naprawił błędu innego kierowcy, to już dawno bym nie żył.
Aha, co do trąbienia z tyłu, to mam to w dupie i jadę dalej zgodnie z przepisami, a ten za mną może sobie trąbić do usranej śmierci.
Pewnie teraz pomyślecie, ze uważam się za jakiegos nadzwyczajnego kierowcę, ale TAK WCALE NIE JEST. Jestem jeszcze bardzo niedoświadczony i robię wszystko, żeby poprawic swoje umiejętności.
Na tym kończę moje wypowiedzi w tym topicu, bo zdaje się, zę dyskusja nieco odbiegła od tematu. Jeżeli ktoś ma jakies pytania do mnie, albo wątpliwości niech skrobnie na pw albo gg 7625718, chętnie z każdym pogadam, bo szkoda topic zaśmiecać.