MAMY TOPIC CZYM JEZDZA NASI IDOLE A WY CZYM JEZDZICIE??

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez ZOWA » sobota, 5 lip 2003, 21:00

LIPciu napisał(a):zowa prośba jest: możesz pisać normalne posty czy zawsze musisz dwie minuty póżniej w tym samym topicu coś dodawać.

OKI SPOKO.A TA MIEJSCOWOSC BO ZAPOMNIALEM NAPISAC TO SWIETOSZOWKA
ZOWA
A6

Postprzez +RAFAŁ+ » poniedziałek, 7 lip 2003, 11:07

Oto zdjęcie maszyny Tommiego:
Obrazek
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez tomas » poniedziałek, 7 lip 2003, 11:37

całkiem fajnie wygląda ten spojler, ale to na pewno jest duży wydatek. TommiCrazy: jeśli masz wystarczająco dużo kasy i naprawde podoba ci sie ten spojler to zafunduj sobie, chociażby na spóźniony dzień dziecka ;)
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

Postprzez LIPciu » poniedziałek, 7 lip 2003, 13:10

tc: ja bym go tak jeszcze troszke opuścił w doł tak z 20 mm...:)
LIPciu
A5

Postprzez krzychd » poniedziałek, 7 lip 2003, 21:28

A mi się jakoś niepodoba, ale co ja tam wiem...
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez Hultay WRC » poniedziałek, 7 lip 2003, 21:45

Fajny ten spojlerek, trochę kosmiczny :) Żeby tylko był jeszcze pod kolor nadwozia...
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez eSWu » wtorek, 8 lip 2003, 14:18

Tomi: moim zdaniem będzie to wyglądało źle. Ale to jest moja subiektywna opinia. Gorzej jak Cię umieszczą na tej stronce:

www.wiejski.tuning.prv.pl
Moje fotki lotnicze.

http://www.airliners.net/search/photo.search?pid=34090 moje airliners.net
http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=20927 moje jetphotos.net
eSWu
N3

Postprzez WAPNO » wtorek, 8 lip 2003, 14:24

No wg mnie ten spojler też nie pasi :/
WAPNO
A6

Postprzez Wilu » wtorek, 8 lip 2003, 15:16

no pewnie lepiej kupić ładę 2107 i przerobić ją na VFTS lub FVTS (zawsze mi się myli)
Wilu
N4

Postprzez TommiCrazy » środa, 9 lip 2003, 01:38

ten spoiler kosztuje 1000zl , zeby go zamocowac trzeba przerabiac nuzki, co juz mi mowili ze bezproblemu podejdzie bo niewiele trzeba przerobic by siadlo na ta klape bagaznika, mi sie to bardzo podoba (ale primo kasa na wyjazd na niemcy) lakierowanie swoja droga , by sie zrobilo o to sie niemartwie, spoiler ten to evo 6stka, regulowane ustawienia nachylenia pletwy, zdiecie bylo zrobione tylko na przymiarce OPTYCZNEJ. strach pomyslec tylko ile to moze przez to wiecej palic , jak na 16stkach felgach auto mi juz prawie 3 litry srednio pali. poczekam z tym spoilerem chyba do konca wakacji, bo przeciez jest jeszcze jeden problem, jak juz sie jedzie autem z GLOSNYM tlumikiem to wszysy sie chca scigac, az szlag trafia czasem, kazdy na skrzyzowaniu chce ci dolozyc, normalnie walczeny narod, a jak bedzie jeszcze taka lotka to juz sam niewiem co sie moze dziac, ale zapewniam was ze auto jak sie je okraza i oglada z ta lotka to wyglada jak jeden komplet :)
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez TommiCrazy » środa, 9 lip 2003, 01:42

ps, widzicie to wgniecenie na dzwiach od strony pasazera pod klamka? to pamiatka po moim radiu CD JVC, ktos sie pozyczyl zeby posluchac i nieoddal ;) , miesiac mialem :) teraz se kupie w niemczech VDO :)
Obrazek
TommiCrazy
A6

Postprzez żółtodziób » środa, 9 lip 2003, 11:27

w takiej konfiguracji to ten spoilerek nie specjalnie mi się podoba, ALE GDYBY:

-poszerzyć błotniki
-dać jakś dobry zawias (nie od razu taki żeby nie dało się jeździć po polskich drogach, ale taki co pozwoli na bezstresową szybką jazdę i jednocześnie nie będzie kuriozalnie niski i twardy)
-założyć felgi 17" albo 18"
-pod maskę dać turbo, tak żeby miał 200-250 KM

taki pakiet kosztowałby 20 kPLN lub więcej, ale to by była spójność między osiągami, właściwościami trakcyjnymi i wyglądem i myślę że takie coś warto by było zrobić. A tak z samą lotką od evo 6 która jest w tym aucie zupełnie niepotrzebna a nawet szkodliwa to faktycznie ma duże szanse żeby znaleźć się na stronce o wiejskim tuningu... Co gorsza, to na pewno będzie siępodobało drechom bo im się wszyskie tego typu zabawki podobają i gwizdną ci tę lotkę...

Poza tym nie wiem czy z punktu widzenia aerodynamiki w ogóle jest sens do Galanta coś takiego pakować. Ten spoiler to efekt długich doświadczeń w tunelu aerodynamicznym, ale doświadczeń robionych z lancerem a nie z galantem. W Galancie na pewno ten sam spoiler będzie stwarzał większy opór aerodynamiczny niż w lancerze. Poa tym nikt nie da Ci gwarancji że siła docisku jaką będzie on produkował będzie odpowiednia dla Galanta, Evo to auto 4ro naędowe i na pewno inaczej wyważone, w Galancie tył jest lekki i nie napędzny, spójrz jakie małe spoilerki z tyłu mają przednionapędowe rajdówki a jakie wielkie boazerie mają WRC... Zbyt duża siła docisku tyłu sprawi ze tył będzie przyklejony do asfaltu, ale przód nie zawsze, autko zrobi się więc mocno podsterowne co dla mnie na przykład jest nie do przyjęcia, podsterowność to najmniej przyjemne z zachowań samochodu. Chyba że chcesz przeroić auto na cztero lub tylnonapdówkę wykorzystując do tego cześci od VR4, być może nie obejdzie się bez cięcia blach, na pewno będzie kosztowało sporo gotówki, ale takie auto to by było coś...
żółtodziób
A8

Postprzez TommiCrazy » środa, 9 lip 2003, 17:21

to ja sobie zrobie na 2 lata odlozenie jakies wiekszej gotowki i zrobie wlasnie tak . zamiast kupowac nowego auta to wpakuje kase w to !! i wtedy zrobie z tego prawdziwa wiertarke, puki co niema sie co rozdrabniac. ale naped 4x4 z vr4ki to mi sie sni po nocach :) kiedys tak zrobie , wkoncu kocha sie samochod :)_
Obrazek
TommiCrazy
A6

Postprzez żółtodziób » czwartek, 10 lip 2003, 00:51

Brawo! prawdziwy z Ciebie ekstremista :D:D:D:D:D To rozumiem :D:D:D:D:D:D:D
żółtodziób
A8

Postprzez forti » czwartek, 10 lip 2003, 08:10

a ja maluszkiem TYM
i golfem IV
forti