przez żółtodziób » środa, 9 lip 2003, 11:27
w takiej konfiguracji to ten spoilerek nie specjalnie mi się podoba, ALE GDYBY:
-poszerzyć błotniki
-dać jakś dobry zawias (nie od razu taki żeby nie dało się jeździć po polskich drogach, ale taki co pozwoli na bezstresową szybką jazdę i jednocześnie nie będzie kuriozalnie niski i twardy)
-założyć felgi 17" albo 18"
-pod maskę dać turbo, tak żeby miał 200-250 KM
taki pakiet kosztowałby 20 kPLN lub więcej, ale to by była spójność między osiągami, właściwościami trakcyjnymi i wyglądem i myślę że takie coś warto by było zrobić. A tak z samą lotką od evo 6 która jest w tym aucie zupełnie niepotrzebna a nawet szkodliwa to faktycznie ma duże szanse żeby znaleźć się na stronce o wiejskim tuningu... Co gorsza, to na pewno będzie siępodobało drechom bo im się wszyskie tego typu zabawki podobają i gwizdną ci tę lotkę...
Poza tym nie wiem czy z punktu widzenia aerodynamiki w ogóle jest sens do Galanta coś takiego pakować. Ten spoiler to efekt długich doświadczeń w tunelu aerodynamicznym, ale doświadczeń robionych z lancerem a nie z galantem. W Galancie na pewno ten sam spoiler będzie stwarzał większy opór aerodynamiczny niż w lancerze. Poa tym nikt nie da Ci gwarancji że siła docisku jaką będzie on produkował będzie odpowiednia dla Galanta, Evo to auto 4ro naędowe i na pewno inaczej wyważone, w Galancie tył jest lekki i nie napędzny, spójrz jakie małe spoilerki z tyłu mają przednionapędowe rajdówki a jakie wielkie boazerie mają WRC... Zbyt duża siła docisku tyłu sprawi ze tył będzie przyklejony do asfaltu, ale przód nie zawsze, autko zrobi się więc mocno podsterowne co dla mnie na przykład jest nie do przyjęcia, podsterowność to najmniej przyjemne z zachowań samochodu. Chyba że chcesz przeroić auto na cztero lub tylnonapdówkę wykorzystując do tego cześci od VR4, być może nie obejdzie się bez cięcia blach, na pewno będzie kosztowało sporo gotówki, ale takie auto to by było coś...