MAMY TOPIC CZYM JEZDZA NASI IDOLE A WY CZYM JEZDZICIE??

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Hultay WRC » piątek, 11 sty 2008, 21:08

martin.h napisał(a):
Hultay WRC napisał(a):(...)niedługo może gaz(...)

Stanowczo odradzam, jak chcesz nim dłużej pojeździć.

Masz na myśli to że ten konkretny model, silnik, nie lubi gazu? Możesz napisać coś więcej?
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Mars » piątek, 11 sty 2008, 21:13

Co do dzwona ... lewy, szczyt, prawy. Za późno odkręcona kiera po prawym winklu, samochód odbiło w drugą stronę i bach. Nic się nikomu nie stało, wewnątrz myślałem z kumplem, że zderzak sie urwał tylko.

A co do Forda, mam w rodzinie Focusa, tylko po faceliftingu i sedana. Też 1,6 16V. Z samochodu rodzice sa strasznie zadowoleni, leci 6 rok, przebieg niewielki bo 72kkm, ale żadnej awarii. Jedyne co to chyba z 5 czy 6 razy jakąś żarówkę trzebabyło wymienić. Pozatym kompletne nic, lejesz i jeździsz. Bardzo fajne autko, a zbiera się też nieźle. Oczywiście jak na 100KM. Polecam. Aha, rodzice mają go bez gazu. Spalanie w trasie 7, miasto 8-9.
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez martin.h » piątek, 11 sty 2008, 22:39

Hultay WRC napisał(a):
martin.h napisał(a):

Masz na myśli to że ten konkretny model, silnik, nie lubi gazu? Możesz napisać coś więcej?

Bardzo często dochodzi do wypalania dziur w denkach tłoków, ze względu na ich specyficzną konstrukcję. A jakbyś już tak bardzo upierał się przy gazie to tylko jakaś dobra sekwencja, ale przy takim spalaniu jak napisał Mars nie wiem czy ci się to zwróci.
martin.h
A6

Postprzez RallyMAN » sobota, 12 sty 2008, 03:18

A ja jeżdżę tym oto pierdzidełkiem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kupiony jako seria Cinquecento Sporting...

Zawieszenie jest niższe i twardsze...

Z układu wydechowego został wyciety katalizator, środkowy tłumik a końcowy przybrał postać pustej puszki ;)

Silnik ma dół seryjny 1.1, do tego głowica z punto 1.2 MPI Mocno splanowana, obrobiona, Wałek świątka 259', przepustnica rozwiercona do 42mm + polerka kanałów ssących. Do tego komputer z 2 programami (N i A Grupa)

Oklejenie a'la Cinquecento Abarth Trophy

2 kubełki + pasy szelkowe...

Deska rozdzielcza flokowana...

Kierownica Sparco Monza

Lewarek skrzyni biegów podniesiony do góry...

Felgi Ruskie + Opony 175/50 Bridgestone Potenza...

Generalnie autko spisuję się znakomicie... brakuje mu jeszcze kilka 'drobnostek' (klatka, płyta pod silnik itp itd)...

Zdecydowanie Polecam wszystkim, którzy chcą zacząć przygodę z rajdami...
RallyMAN
A5

Postprzez chodek » sobota, 12 sty 2008, 12:45

Ile koni moze miec twoj cc bo takich przeróbkach?

No to ja też się pochwale moim pierdziadłem

Moj samochód to Opel Vectra rok 93' wersja slinikowa- to chyba największy plus tego auta czyli dwulitrowa szesnastka c20xe-150 koni w serii prawie 200 Nm momentu obrotowego. Autko katalogowo rozpędza się do setki w 8,5 sekundy.Sinik seryjny całkowicie, kiedyś tu był stożek i strumienica jeszcze u poprzedniego własciciela ale zestaw ten wiecej robil złego niż dobrego, wiec jest seria...no tylko głowica jest produkcji Cosworth, czyli najlepsza jaka mogla tu się znalesc. Co prawda zagazowana, ale jest sekwencja, wiec roznica praktycznie nie odczuwalna, instalka nie sprawia wiekszych problemów. Autko mam od konca pazdziernika i tylko leję gaz i jeżdzę :wink:
Zawieszenie do żółte KONI z regulacją twardości z sprężynami Vorgtland chyba -30mm zestaw całkiem zacny, autko cenię za naprawde dobre prowadzenie.
W srodku mam skórzaną kierownicę sportową, Victor-bardzo fajna, dobrze ze nie jest to zaden tjunowy bubel.
Na dniach powinna zjawić się rozpórka przednich kielichow.
Tak wiec stary opel a daje radę, jestem bardzo zadowolony, a jest to moj pierwszy samochod na który w pocie czola pracowalem przez całe wakacje, wiec darzone jest przezemie szczególnym uczuciem :wink:

Autko wyglada tak, co prawda wiekszosc zdjec jest stara bo jeszcze od poprzedniego wlasciciela, ale nie wiele od tamtej pory sie zmienilo.

Obrazek

Tak wyglada teraz, auto bez prawego lusterka, już jest zakupione, 2 miesiace szukalem takiego w odpowiednim kolorze! :lol:

Obrazek
motorownia, jeszcze ze stożkiem
Obrazek

wnętrze

Obrazek

zewnętrze :wink:
C20XE
chodek
A6

Postprzez Hultay WRC » sobota, 12 sty 2008, 13:05

Fajne autko, co prawda fotki widziałem wcześniej, ale wnętrze widzę chyba pierwszy raz. Ładny w środku, fajna ta kierownica, super fotele. No a przede wszystkim masz go całkowicie na własność :)
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez chodek » sobota, 12 sty 2008, 13:23

No tak ale wlasnosc zobowiazuje, niestety wszelkie koszty ponosi nie za duza studencka kieszen, chociaz nie nazekam bo autko jest w super stanie,nic sie nie ma prawa psuc :wink: no i znam jego historię od 3 lat
C20XE
chodek
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » sobota, 12 sty 2008, 16:23

chodek mówisz ze c20xe na sekwencji daje rade :?:

Ja teraz mam kadetta c20xe, bez gazu. Braciak mial w swoim gaz(tez c20xe) to mu strzelal wybuchal, puszke sfi to chyba z 6 razy wysadzilo :)

Ale vectra sie musi ładnie zbierac, z wyprzedzaniem chyba nie ma wiekszych klopotow? :D
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez chodek » sobota, 12 sty 2008, 16:36

Na sekwencję narzekac nie mogę, to jedyne słuszne rozwiazaznie dla tego silnika, kultura pracy jest porownywalna jak na benzynie,nawet moment przelaczania na gaz jest nie zauwazalny, wiadomo ze kilka koników juz nie galopuje, ale jak na ponad 170 tys km jest niezle.

Apetyt rosnie w miare jedzenia, troche ciezka buda daje o sobie znac, marzą mi sie kolektory lexmaula, no ale wiadomo ze to towar deficytowy
C20XE
chodek
A6

Postprzez RallyMAN » sobota, 12 sty 2008, 17:44

chodek napisał(a):Ile koni moze miec twoj cc bo takich przeróbkach?

około 85-90 koni... Ale mam jakieś problemy na razie bo jest przelany troche program i nie wiem czemu...
RallyMAN
A5

Postprzez waabgarage » sobota, 12 sty 2008, 18:27

Ja na codzień latam cytryna C8 a w rajdach latałem fiatem cc na 4 przepustnicach istna bestia ale z powodu pracy i braku czasu musiałem go sprzedac :(
Mistrzowie Polski 2009
V-ce Mistrzowie Polski 2008
Mistrzowie Polski 2007
V-ce Mistrzowie Niemiec 2007
I miejsce DSMP 2007 w klasie 1600
waabgarage

Postprzez -SPRT- » wtorek, 19 lut 2008, 12:54

Obrazek
-SPRT-

Postprzez AndreWRC » wtorek, 19 lut 2008, 16:16

Ty tym śmigasz :D :?:
KAJTO OGNIA !!
AndreWRC
A5

Postprzez Anonymous » wtorek, 19 lut 2008, 16:34

Raczej jednym z tych dwóch w oddali :wink:
Pozdro
Anonymous

Postprzez Ohlins » wtorek, 19 lut 2008, 23:19

Hultay WRC napisał(a):
martin.h napisał(a):

nie zaleca sie gazu do fordów, te silniki sa wrażliwe na gaz, zresztą powinni ci to powiedzieć w każdym serwisie montującym instalacje
Ohlins
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park