Wasz najbardziej ulubiony utwór muzyczny.

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez padre-mk3 » poniedziałek, 14 sty 2008, 12:13

CzarnyWRC napisał(a):Kiedyś byłem ruwnierz fanem metallici, ironów, black sabatch, led zeppelin, judas priest, rock polski itp. ale na przestrzeni paru lat zmieniły się moje poglądy (co nie oznacza że nie lubię sobie słuchnąć metalu) Natomiast teraz słucham Polskiego Hip-Hopu tylko takiego z sensem i przekazem chodzi mi tu głównie o WWO, HG

ja rozumiem ze mozna ro bic bledy.ale takie cos??
www.racebook.pl/polishmotorclub
padre-mk3
A5

Postprzez Hultay WRC » poniedziałek, 14 sty 2008, 12:25

'ruwnierz'
HAHAHAHA :lol:
nie mogłem się powstrzymać, kolega siedzący obok też parsknął, więc nie tylko ja...
.....
A tak zgodnie z tematem- ostatnio wkręciłem się w muzyke zespołu Disturbed, szkoda tylko że ich najnowszy krążek kosztuje prawie siedem dych... A na youtube jest świetny cover Metallici - Fade to black w ich wykonaniu, jak dla mnie rewelacja, jesli ktoś lubi to zajrzyjcie.
Niestety chyba odpuszczę Metallice w Chorzowie...
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Marmetal » poniedziałek, 14 sty 2008, 18:53

Hultay WRC napisał(a):Niestety chyba odpuszczę Metallice w Chorzowie...

Nie popełniaj stary takiego błędu, bo potem mógłbyś bardzo długo tego żałować!
Marmetal
S2000

Postprzez Andrzej » wtorek, 15 sty 2008, 16:22

Marmetal napisał(a):

Ja np. wole zobaczyc The Police (chyba graja w tym samym miesiacu na Slaskim).
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez Marmetal » wtorek, 15 sty 2008, 19:26

Każdy zrobi to co uważa, jednak gorąco polecam i zapraszam na koncert Metalliki - jednego z najbardziej sukcesywnych zespołów wszech czasów!
Marmetal
S2000

Postprzez martin.h » wtorek, 15 sty 2008, 21:08

Ja pewnie zalicze obydwa koncerty - tyle, że pod stadionem :D Zbieram troszkę więcej kasy bo mam zamiar odwiedzić na lato wyspy i zaliczyć jeden z letnich festiwali. Marzy mi się Glastonbury, a na to potrzeba jakieś 150-200 funcioli.

A ta kombinacja byłaby najlepsza:

http://pl.youtube.com/watch?v=uYOqgZAqt ... re=related
martin.h
A6

Postprzez Hultay WRC » wtorek, 15 sty 2008, 22:19

Marmetal napisał(a):

No niestety nie dam rady...na uczelni zacznie sie robić ciężko, prawdopodobnie zacznę większe praktyki, a i z kasą nie wyrobię bo mam pewne plany, daleko. Za bardzo nie mam też z kim jechać. Trudno, nic na siłę...
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Marmetal » środa, 16 sty 2008, 18:29

Szkoda, naprawdę szkoda. Ale przynajmniej się postaraj pojechać i argument, że nie masz z kim wsadź między bajki, bo z całej Polski ludzie będą jechać na koncert, więc poznasz wielu ;).
Marmetal
S2000

Postprzez Karol » piątek, 18 sty 2008, 12:14

Metallica - Fade to black
Metallica - Master of Puppets
Metallica - Dirty Window
System of a down - Prison Song

Podoba mi się jeszcze Death is not the end, z nowego albumu Metallici, jednak wersja koncertowa z Arnhem bodajże, demo ze studia to dla mnie syf (pod względem wokalu).
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Marmetal » piątek, 18 sty 2008, 15:55

Karol napisał(a):Metallica - Fade to black
Metallica - Master of Puppets
Metallica - Dirty Window

Brawo! 8)

Karol napisał(a):Podoba mi się jeszcze Death is not the end, z nowego albumu Metallici, jednak wersja koncertowa z Arnhem bodajże, demo ze studia to dla mnie syf (pod względem wokalu).

Dobrze, że tu jestem, mogę co nieco wyjaśnić :). Death Is Not The End to tytuł nieoficjalny, poza tym ten numer prawdopodobnie nie znajdzie się na nowym albumie. A wersja demo ze studia to fake, tzn. nie nagrała tego Metallica, tylko jacyś amatorzy. Tyle ode mnie :).
Marmetal
S2000

Postprzez Karol » piątek, 18 sty 2008, 16:07

W takim razie wszystko jasne. Szkoda, że się nie znajdzie. Jest to dla mnie świetny kawałek, porównałbym go pod względem energii i klimatu do Master of Puppets.
Karol
A6

Postprzez Marmetal » piątek, 18 sty 2008, 20:19

Jakieś części z tego numeru mają zostać użyte na nowym albumie, jednak nie cały utwór. Też uważam, że jest bardzo dobry (ba, słyszałem go na żywo na koncercie, gdzie go zaprezentowali po raz pierwszy 8)), jednak moim zdaniem porównywanie go do Master Of Puppets nie jest do końca trafione :).
Marmetal
S2000

Postprzez Karol » piątek, 18 sty 2008, 23:39

Jednakże przyznaj utwór bardzo dynamiczny, posiadający świetne solo (jak zawsze zresztą) Kirka, który jest dla mnie mistrzem, i niedoścignionym wzorcem gry na gitarze. Wg mnie nie tyle szybkość z jaką potrafi grać, ale przekaz jaki płynie z jego gry stawia go na 1 miejscu wśród gitarzystów u mnie. Nawet Daron Malakjan nie jest dla mnie tak niesamowity jak właśnie Hammet. Dla mnie jego gra to nie tylko szybka gra, oglądając np Yngwie Malmsteena i jego popisy, po 2 minutach oglądania jestem już znudzony i jakoś bez zainteresowania patrzę na jego przebieżki podczas apreggia czy innych dziwactw :)

Może rzeczywiście trochę przesadziłem z porównaniem do Master of Puppets, ale ten utwór, który był grany na koncertach, byłby dla mnie jednym z najbardziej udanych utworów Metallici.

Tak na marginesie, posiadasz może dojście do jakiegoś prężnego forum o Metallice, polskojęzycznego oczywiście :)
Karol
A6

Postprzez Marmetal » sobota, 19 sty 2008, 19:09

Zgadza się, Kirk Hammett to mistrz gitary i jak dla mnie najlepszy gitarzysta prowadzący wszech czasów, istny geniusz. Jego solówki są piękne, melodyjne, idealnie pasują do utworów. Jak sam twierdzi - nie chce popisywać się szybkością czy techniką, jego zdaniem solówka ma służyć utworowi. Podoba mi się to podejście.

Karol napisał(a):Tak na marginesie, posiadasz może dojście do jakiegoś prężnego forum o Metallice, polskojęzycznego oczywiście :)

Stary, no ba :D. Największe polskie forum o Metallice, a zarazem forum oficjalnego polskiego fan klubu tegoż zespołu: http://metallica.isp.net.pl/forum/ 8). Jestem tam członkiem od 2004 ;).
Marmetal
S2000

Postprzez Karol » sobota, 19 sty 2008, 23:40

A nie wiem może gdzie znajdę wideo, albo samo mp3 z wykonania "One", na początku lat 90 na jakimś koncercie, gdzie został ten utwór wydłużony, a na końcu był pojedynek Hammeta z Jamesem na solówki?

Wdzięczny byłbym wielce :)
Karol
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park