Zajcev napisał(a):
Przykre jest to ze grono tych "głeboko wierzacych" uzywa jako broni w walce politycznej krzyza.
I to jest największy ból że polityka jest powodem całej hecy

Moderator: SebaSTI
Zajcev napisał(a):
Przykre jest to ze grono tych "głeboko wierzacych" uzywa jako broni w walce politycznej krzyza.
Sebekrally napisał(a):smutne w tym jest to że krzyż w kraju w 95% katolickim jest w ten sposób wykorzystywany, a wina leży po obu stronach. Podejrzewam że gdyby w smoleńsku zginą np. Tusk nikt by nie naciskał na usunięcie krzyża, bo przypominał by o swoich. Teraz jest tak: mamy pełnie władzy a w reprezentacyjnym miejscu pod naszym pałacem stoi krzyż który upamiętnia naszego wroga. Ja np uważam że krzyż powinien pozostać do momentu wmurowania tablicy, postawienia pomnika itp. Wtedy jest wilk syty owca cała, tu było tak... Premier na konferencji ogłasza, że osuwamy krzyż prostą reakcją największej siły opozycyjnej jest opór i w ten sposób rodzą się konflikty które kompromitują polską politykę.
koyack napisał(a):Sebekrally napisał(a):smutne w tym jest to że krzyż w kraju w 95% katolickim jest w ten sposób wykorzystywany, a wina leży po obu stronach. Podejrzewam że gdyby w smoleńsku zginą np. Tusk nikt by nie naciskał na usunięcie krzyża, bo przypominał by o swoich. Teraz jest tak: mamy pełnie władzy a w reprezentacyjnym miejscu pod naszym pałacem stoi krzyż który upamiętnia naszego wroga. Ja np uważam że krzyż powinien pozostać do momentu wmurowania tablicy, postawienia pomnika itp. Wtedy jest wilk syty owca cała, tu było tak... Premier na konferencji ogłasza, że osuwamy krzyż prostą reakcją największej siły opozycyjnej jest opór i w ten sposób rodzą się konflikty które kompromitują polską politykę.
z całym szacunkiem ale pier.. jak potłuczony, tu nie chodzi o Lecha, Tuska czy Boruska tylko o manipulację
jeśli zamiast krzyża byłby dużej wielkości plakat w antyramie to jeśli dobrze podpuscić ludzi to też nikt by go nie ruszył
dla mnie osobiście paranoją jest to, że decyzja została podjęta przez:
- "właściciela" to jest harcerstwo
- władzę kościelną
- władzę świecką
a manipulowani ludzie plują i obrażają każdego wskazanego przez lidera
i
s1quattro napisał(a):Sebekrally: żałosny jesteś, znikaj na forum swojego ukochanego radyjka, bo tutaj sprzymierzeńców nie znajdziesz. W czasie gdy Ty będziesz pełnił wartę przy Twoim ukochanym krzyżu, każdy NORMALNY użytkownik tego forum będzie krążył w okolicach Rzeszowa. Ja również znikam się pakować bo o 4:00 wyjeżdżam. Powodzonka w wielbieniu tych Twoich wielkich kapłanów. Ciekawe co od nich kiedykolwiek dostałeś, że dasz się za nich pociąć?? Póki mamy w kraju takich ciemniaków jak Ty to my, NORMALNI ludzie nigdy nie zaznamy tu spokoju. A Twoje żałosne, nic nie wnoszące argumenty możesz sobie wypisywać na forum w/w radyjka, powiem więcej, znajdziesz tam nawet ludzi myślących podobnie do Ciebie (Niestety). I jeżeli nie masz nic nowego do dodania to lepiej nie odpowiadaj na mój post bo popierając watykan już dawno przegrałeś. Nie pozdrawiając... Żegnam!!
Sebekrally napisał(a):Niestety mamy w Polsce całą masę jaśnie oświeconych imbecyli bez własnego zdania, którym brakuje argumentów, a wtedy osoby z którymi się nie zgadzają wyzywają, wyśmiewają itp.
Sebekrally napisał(a):Jesteś tak mało inteligentny, że w żadnym momencie nie wyłapałeś sarkazmu w mojej wypowiedzi,
Sebekrally napisał(a):jesteś ciemny jak murzyński zad.
Sebekrally napisał(a):ty uosobienie stadionowego prostactwa i małomiasteczkowego zacietrzewienia.
Sebekrally napisał(a):Kończę swoją aktywność
Sebekrally napisał(a):koyack napisał(a):Sebekrally napisał(a):smutne w tym jest to że krzyż w kraju w 95% katolickim jest w ten sposób wykorzystywany, a wina leży po obu stronach. Podejrzewam że gdyby w smoleńsku zginą np. Tusk nikt by nie naciskał na usunięcie krzyża, bo przypominał by o swoich. Teraz jest tak: mamy pełnie władzy a w reprezentacyjnym miejscu pod naszym pałacem stoi krzyż który upamiętnia naszego wroga. Ja np uważam że krzyż powinien pozostać do momentu wmurowania tablicy, postawienia pomnika itp. Wtedy jest wilk syty owca cała, tu było tak... Premier na konferencji ogłasza, że osuwamy krzyż prostą reakcją największej siły opozycyjnej jest opór i w ten sposób rodzą się konflikty które kompromitują polską politykę.
z całym szacunkiem ale pier.. jak potłuczony, tu nie chodzi o Lecha, Tuska czy Boruska tylko o manipulację
jeśli zamiast krzyża byłby dużej wielkości plakat w antyramie to jeśli dobrze podpuscić ludzi to też nikt by go nie ruszył
dla mnie osobiście paranoją jest to, że decyzja została podjęta przez:
- "właściciela" to jest harcerstwo
- władzę kościelną
- władzę świecką
a manipulowani ludzie plują i obrażają każdego wskazanego przez lidera
i
Z całym szacunkiem ale nie czytasz uważnie lub nie rozumiesz słowa pisanego. Od początku wskazuję na podtekst polityczny i manipulacje PO OBU STRONACH. Odniosłem się do krzyża bo taki był temat, a dla mnie jako osoby wierzącej jest to nie do zaakceptowania. Jak było by zdjęcie L.K czy nawet wszystkich tych co zginęli też chciano by je osunąć. Powód jest prosty mamy teraz idealnego prezydenta (swojego) i każde wspomnienie o poprzedniku jest nam nie rękę. I tylko to ciemny lud musi zrozumieć, że nie chodzi o porządek, krzyż, plan przestrzennego zagospodarowania terenu itp. chodzi o interes partyjny. Jedni mają władzę więc z niej korzystają (policja, straż miejska etc.), drudzy są w opozycji więc organizują manifestacje przeciw, mądremu dość, w wykłady z politologii, socjologii i prawa bawić się nie będę. Więc uprzejmie Cię proszę zanim coś napiszesz przeczytaj, pomyśl, a jeśli nie możesz to zapytaj. Pozdrawiam
Sebekrally napisał(a):s1quattro napisał(a):Sebekrally: żałosny jesteś, znikaj na forum swojego ukochanego radyjka, bo tutaj sprzymierzeńców nie znajdziesz. W czasie gdy Ty będziesz pełnił wartę przy Twoim ukochanym krzyżu, każdy NORMALNY użytkownik tego forum będzie krążył w okolicach Rzeszowa. Ja również znikam się pakować bo o 4:00 wyjeżdżam. Powodzonka w wielbieniu tych Twoich wielkich kapłanów. Ciekawe co od nich kiedykolwiek dostałeś, że dasz się za nich pociąć?? Póki mamy w kraju takich ciemniaków jak Ty to my, NORMALNI ludzie nigdy nie zaznamy tu spokoju. A Twoje żałosne, nic nie wnoszące argumenty możesz sobie wypisywać na forum w/w radyjka, powiem więcej, znajdziesz tam nawet ludzi myślących podobnie do Ciebie (Niestety). I jeżeli nie masz nic nowego do dodania to lepiej nie odpowiadaj na mój post bo popierając watykan już dawno przegrałeś. Nie pozdrawiając... Żegnam!!
Żałosny mały człowieku nigdy nie byłem i pewnie nie będę słuchaczem ww. rozgłośni, jednakże nie odbieram nikomu prawa do wolności wypowiedzi i posiadania własnych przekonań. Niestety mamy w Polsce całą masę jaśnie oświeconych imbecyli bez własnego zdania, którym brakuje argumentów, a wtedy osoby z którymi się nie zgadzają wyzywają, wyśmiewają itp. Jesteś tak mało inteligentny, że w żadnym momencie nie wyłapałeś sarkazmu w mojej wypowiedzi, "MISTRZU CIĘTEJ RIPOSTY" pewnie gdybyśmy się spotkali twarzą w twarz to zawołał byś kolegów by mi wperd.lić oszołomie. Masz więcej wspólnego z manifestantami z pod pałacu niż ja, jesteś ciemny jak murzyński zad. Co do rajdów to pewnie gdy ja byłem na pierwszym rajdzie w swoim życiu ty ciągałeś się za farfocla nie wiedząc do czego służy. Niestety praca zawodowa nie pozwala mi oglądać wszystkich rajdów na które mam ochotę, ty jesteś teraz górą bo masz wolne do 01.09 no ale nie można całe życie chodzić do gimnazjum nie martw się ciebie też to czeka. Żadko się wypowiadam na forach bo lodzie którzy są anonimowi, często sprowadzają dyskusje do poziomu szamba (bez obrazy dla ludzi potrafiących dyskutować) W ten wątek się włączyłem bo byłem ciekaw dyskusji ludzi którzy mają swoje zdanie i potrafią szanować ( nie koniecznie się z nimi zgadzając) poglądy innych. Niestety moim głównym interlokutorem jesteś ty uosobienie stadionowego prostactwa i małomiasteczkowego zacietrzewienia. Kończę swoją aktywność w tym temacie bo tak jak napisałem wcześniej nie chce uczestniczyć w pyskówkach na poziomie rynsztoku.
matik napisał(a):gracko trafnie to napisales.
po ostatnim poscie widac ze z kazda odpowiedzia coraz mneij tresci. Jest kilka takich pustych argumentow polegajacych na osmieszeniu i dyskredytacji, stosowane uniwersalnie przez takich oswieconych postepowcow w kazdej dyskusji. I tak to wlasnie wyglada, juz jest prawie dyskusja zakonczona. Jeszcze jedna prosba o wskazanie merytorycznych argumentow skonczy sie z jego strony kolejnym atakiem personanym.
Jak dla mnie sebekrally nie wyglada na ortodoksyjnego katolika. Wydaje mi sie ze poprostu przyzwitym normalnym obywatelom jest blizej do katolika i przez to wlasnie latwo dorobic mu gembe sluchacza radja maryja.
Zaznacze ze ja w kosciele bywam bardzo okazyjnie, a radia maryja nie slucham. Ksiezy nie lubie a na religi mialem zawsze 'przypal'
Jednak wydaje mi sie ze po pierwsze wiekszosc takich jak S1quattro tez nigdy nie wlaczyla radia maryja i nie sluchala przez powiedzmy tydzien zeby wyrobic sobie zdanie na ten temat. Uwaza tak bo tak wypada. Jak z wieloma innymi sprawami.
Wysmianie, osmieszanie, dyskredytacja, insynuacje.
Najbardziej smieszy mnie to, ze taki S1quattro smieje sie ze sluchaczy radia maryja jacy to nie sa zmanipulowani. I napewno ma duzo racji.
A na codzien czyta wyborcza, oglada szkielko i a ulubiona dziennikarka jest tw stokrotka. Na prezydetna najchetniej widzialby pewnie palikota.
Ale on jest cool, ma swoja wlasna filozofie.. przemyslana i wywazona
Szkoda dyskutowac z takimi ludzmi, oni nie sa wstanie wyjsc poza takie prostackie aroganckie wyzwiska. Jezeli siegna po argument to bedzie "jak z toba dyskutowac jak ty jestes zacietrzewiony pisowiec czy rydzykowy krzykacz".
nie obraz sie S1quattro, ale wydaje mi sie ze jednak ze merytorycznie to za wysokie progi dla ciebie.
Choc powiem ci ze w jedym mi imponujesz... jezdze coupe quattro:)
POzdro;)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość