PIS a Demokracja

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez żółtodziób » piątek, 10 lut 2006, 22:08

Sejm, czyli również PO... która chciała być rozsądną opozycją... PIS oczywiście jest odpowiedzialny za te pomysły, ale nie sam, pozostałe partie dokładają do tego swoje trzy grosze przez co mamy cyrk jaki mamy.

Co do dziennikarzy to udowodnienie ich obiektywizmu byłoby równie trudne jak udowodnienie że wszystkie pomysły PIS sa dobre.

Generalnie największą bolączką PiS jest to, że ma wielkie plany, ale zupełnie nie ma ludzi żeby te plany dobrze realizować.

Z tym akurat się zgadzam, od gospodarki to nie mają wielkich speców. Mimo wszystko i tak ich pomysly były o niebo mądrzejasze niz wprowadzanie 3*15 bez ŻADNEGO przygotowania (odchudzenie administracji, restrukturyzacja deficytowych spółek skarbu państwa, dpiero potem można myśleć o reformie podatkowej). Jakoś nikt nie płakał, że deficyt poleci w kosmos po czymś takim, a sytuacja ustalbilizuje się dopiero po kilku latach, w pierwszym momencie na pewno będzie chaos większy niż w sejmie. Warto też zauważyć ze Gilowska też wymiękła jak przyszlo co do czego, teraz też mówi że trzeba to inaczej robić niż postuluje to PO.

Za to na pewno niegłupie są propozycje Ziobro, szczególnie o karaniu złapanych na grącym uczynku w ciągu 24 godzin. I nie przekonuje mie pieprzenie głupot o prawie do obrony, jeśli ktoś został złapany za ręke to nad czym tutaj dyskutować?
żółtodziób
A8

Postprzez Wilu » piątek, 17 lut 2006, 13:31

link

Świeckie państwo ? :wink:

Patologia w natarciu, powinni płacić podatek od opętania …
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez beeper_ » piątek, 17 lut 2006, 13:36

Zaraz sie zacznie coponiektorych fanatykow religijnych jazda ze dobrze zrobili. W sumie to po cholere wyposarzyc szpitale w sprzet do ratowania zycia jak mozna wybudowac "swiatynie" do odprawiania modłów.
beeper_
N4

Postprzez Mroowa » piątek, 17 lut 2006, 13:56

No i kolejny przykład na to co zrobi z tym krajem PIS :/ Moherowe berety panują nad światem....
Mroowa
S2000

Postprzez beeper_ » piątek, 17 lut 2006, 14:13

Nie nad swiatem, tylko nad Polska.
beeper_
N4

Postprzez Gość » piątek, 17 lut 2006, 14:27

http://www.templum.pl napisał(a):Budowę Świątyni uchwalił Sejm Czteroletni jako Wotum Narodu za Konstytucję Maja 1791r. Senat Rzeczypospolitej Polskiej IV kadencji uważa, że nie zaistniały okoliczności, które by Naród od tego ślubu zwalniały, a odzyskana raz jeszcze wolność nakazuje Narodowi ślub poprzednich pokoleń wykonać także dla upamiętnienia pontyfikatu Papieża - Polaka Jana Pawła II i jubileuszu 2000 lat chrześcijaństwa.

Świątynia Opatrzności Bożej będzie symbolem wdzięczności Narodu za odzyskanie wolności w 1989 r., 20 lat pontyfikatu Ojca Świętego Jana Pawła II, Jubileusz 2000 - lecia Chrześcijaństwa.

Z takimi przesłankami walczyć się nie da. :D Wasi przodkowie, Wilu, beeper_, Mroowa, zobowiązali naród, więc nie macie nic do gadania. :lol: A w ten sposób podziękujecie za upadek socjalizmu, bądź jak nieuki mawiają, komunizmu. :lol:
rally_psycho

Jeśli szukasz jakiejś informacji w sieci, korzystasz z Google. Google pyta Chucka Norrisa.
Gość
N1

Postprzez rutino78 » piątek, 17 lut 2006, 14:38

socjalizm to się akurat odradza
piramidy sobie budują kapłani za moje pieniądze
rutino78
N3

Postprzez beeper_ » piątek, 17 lut 2006, 14:45

Najlepiej narod polski moze podziekowac za obalenie komunizmu kozystajac z mozliwosci demokracji. Na razie cofamy sie w rozwoju. Szczerze powiedziawszy gleboko w ... powazaniu mam wszystko co zwiazane z tą szczegolnie religia i kosciolem w polsce, nie chce zeby moje pieniadze szly na te "szczytne cele", chce zeby moje dzieci nie musialy sie zastanawiac czy pracowac za minimalna, ktora nie daje mozliwosci utrzymania siebie czy zmywac naczynia w londynie. Szczere hu. w du. fanatykom religijnym w tym kraju.Ostatnio była nagonka na swiat islamski za to jak sie burzyli po opublikowaniu karykatur mahometa, przypomnijcie co sie dzieje gdy ktos nabija sie z katolikow w polsce, az ciarki po plecach przechodza
Ostatnio edytowano piątek, 17 lut 2006, 14:56 przez beeper_, łącznie edytowano 2 razy
beeper_
N4

Postprzez Gość » piątek, 17 lut 2006, 14:46

rutino78 napisał(a):socjalizm to się akurat odradza
piramidy sobie budują kapłani za moje pieniądze

Ale teraz będzie prawicowy socjalizm, czyli jedyny prawidłowy, dobry ustrój, a nie jakieś plugastwo :!: :lol:
rally_psycho

Jeśli szukasz jakiejś informacji w sieci, korzystasz z Google. Google pyta Chucka Norrisa.
Gość
N1

Postprzez żółtodziób » piątek, 17 lut 2006, 21:50

Co do świątyni Opatrznosci to - nie oszukujmy się to jest biznes. Na pewno nie narodowy i nadużyciem jest przeznaczanie na ten cel publicznych pieniędzy, trudno jednak oczekiwać że PIS nie będzie wspierał biznesów korzystnych dla siebie. Pielgrzymki do częstochowy już dawno przestały mieć duchowy charakter, młodzież idzie się zabawić, a wszystkie knajpy i autoamaty z prezerwatywami po drodze notują rekordowe obroty. Podobnie w Licheniu, olbrzymia forteca niedawno pobudowana przyciąga rzesze ludzi, którzy zostawiają kasę. Ktoś podpłacił lub nacisnął żeby kolejny taki biznes był finansowany z kasy państwa. Państwo nie od dziś finansuje masę tego typu rzeczy, tylk że Wybiórcza i TVN nic na ten temat nie mówią, dopóki nie godzi o w ich interes. Teraz padło na jakieś układy z czarnymi więc jest afera. Nie twierdzę że robią dobrze, ale też nie robiłbym z tego powodu dramatu, ze państwo robi się wyznaniowe. Wilowi już raz poleciłem jechać do Kuwejtu, KTÓRE JEST JEDNYM Z NAJBARDZIEJ LIBERALNYCH PAŃSTW ISLAMSKICH, polecam to również wszystkim zbulwersowanym, bo jak byście zobaczyli prawdziwe wyznaniowe państwo to może by się wam to i owo wyprostowało. W telewizji się o tym nie mówi, bo to jest ważny dostawca ropy na swiecie, ale mozna tam sobie pooglądać kosze z poobcinanymi łapami (za drobne kradzieże), a jak kobieta wydzie na ulicę zbyt skąpo ubrana to moze się liczyć nawet z tym, że zaczną do niej strzelać, a policja za wystarczajace wtłumaczenie do otwarca ognia przyjmie fakt, że kobireta obraziła proroka... A przecież są jeszcze takie państwa jaki Iran czy do niedawna Afganistan gdzie kobiecie nie wolno wyjść z odkrytą twarzą. Tak więc lekko śmieszy mnie panika, że państwo religijne i że ucisk niesamowity... Zwłaszcza egzystencja takich gazet jak "Fakty i Mity" albo "Nie" jest dowodem na to że w Polsce rządzi kościół buahahaaa... Mamy swobodę wypowiedzi, a że większość tych co poszli do urn ZAZYCZYŁA SOBIE władzy hołdującej tradycji chrześcijańskiej to NA TYM POLEGA DEMOKRACJA. Rozumiem Waszą frustrację, ale takiej władzty nikt nikomu nie narzucił, taka zostałą wybrana, trzeba było isć na wybory i wybrac sobie inną. A głos moherowej babci jest tak samo ważny jak głos prostytutki, pedała, zoofila, komunisty, liberała czy centroprawicowca. Jeżeli nie podoba sie demokracja, zawsze mozna się wyprowadzić na kubę, to jest kraj - oaza dla lewaków wszelkiej maści, żadnych kościołów, tylko jedna słuszna polityka...
żółtodziób
A8

Postprzez beeper_ » piątek, 17 lut 2006, 23:33

Ok. Nie sposob się z Toba nie zgodzic. Jestes sympatykiem obecnego rządu. Powiedz mi czy masz poczucie tego ze ten rząd jako priorytet postawil sobie dobro obywatela, a przedewszystkim rozwoj gospodarki, na czym wszyscy zyskają? Czy 3 miesiące rządzenia polegały na "odbudowie panstwa po sld" czy na prostych zagraniach pod publike, zeby to sie trzymało razem jakos.
beeper_
N4

Postprzez żółtodziób » sobota, 18 lut 2006, 01:39

Oczywiście że na zagrniach pod publikę, żeby wszystko trzymało się razem... tyle ze bez stabilnej większości właściwie nie miał innego wyjścia, bo opozycja zablokowała 90% ustaw. Zobaczymy co będzie za następne 3 miesiące.

Poza tym nie jestem sympatykiem tego rządu, po prostu PO, SLD , SO i LPR jeszcze bardziej mnie przerażają swoją niekompetencją, zaś PSL to w ogóle nie traktuję jako partię, to są pierdy saskie... Mnie się również nie podoba becikowe i Świątynia Opatrzności, ale robienie z tego dramatu na miarę IV rozbioru Polski, albo gadanie że rządzi Rydzyk i Kościół to absurd. Owszem, kościól po dojściu do władzy PISu ma o wiele więcej do gadania, ale bez jaj, będą następne wybory i będzie można sobie zagłosować na partię którą założą sobie Tymochowicz i Urban o ile założą, moze wtedy nawet zerwą jednostronni konkordat i opodatkują kościół, w tym ostatnim akurat 100% poparcia z mojej strony, u mnie proposzcz jeździ nowiutką Corollą a do niedawna jeden z wikarych Skodą Superb 2.5 TDi, wcześniej miał Voyagera, nie to żebym był wściekły z tego powodu bo sam nie dałem na to ani grosza, a skoro to nie przeszkadza tym co dali to wszystko jest OK, myśle jednak że skoro mają kasę na takie fury to mogą zapłacić podatek. Ale to już wyborcy zdecydują czy lepiej będzie wybrać Urbana który zrobi porządek z kościołem, ale też z drugiej strony wiadomo co sobą reprezentuje czy jakieś ine ugrupowanie, które na kościół ręki nie podniesie, ale też będzie rządzić znacznie sensowniej. Pozostanie uszanować wolę większości.
żółtodziób
A8

Postprzez killer wrc » niedziela, 12 mar 2006, 23:13

PIS jest tragiczny.Współczuję tym którzy dali im się zrobić w konia.
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez rutino78 » poniedziałek, 13 mar 2006, 10:26

jaki naród takie władze, niestety. widocznie sobie na to zasłużylismy
raz na kilkanascie lat widocznie musimy przechodzic kaczyzm.
najbardziej brzydzi mnie kurski, wyrasta powoli menda na autorytet.
dla PiSu warto kłamac, taka odnowa moralna
rutino78
N3

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 13 mar 2006, 11:39

W PL niestety wszystko jest tragiczne, moim zdaniem jednak mimo przychylności mediów PO jest jeszcze bardziej tragiczne - http://wiadomosci.onet.pl/1276990,11,item.html - ludzie z zasadami, nie ma co...

Smutne jest tylko to że nie ma tak na prawdę dobrego wyboru w tym kraju...
żółtodziób
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park