Wasz najbardziej ulubiony utwór muzyczny.

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Marmetal » wtorek, 16 paź 2007, 16:17

To ja już wolę dodać 20-30% i mieć coś porządniejszego ;). Ściągam pliki z Internetu wtedy gdy chcę mieć próbkę danej płyty by wiedzieć czy kupić oryginał czy nie. Nie chcę wydawać pieniędzy w ciemno dla artystów co do których nie jestem pewien (ale np. wydawnictw Metalliki nie muszę ściągać przed premierą bo wiem, że i tak będą warte każdego grosza 8)). Dla mnie kompakt to kompakt i tak jak poprzednicy mam nadzieję, że przetrwa jak najdłużej. MP3 jest przereklamowane.
Marmetal
S2000

Postprzez Hultay WRC » wtorek, 16 paź 2007, 21:02

martin.h napisał(a):Hultay WRC: Ja nie wkładam kompaktu do trumny. Ale kto wie co nas czeka w najbliższych kilku latach? Vinyl też przetrwał tylko popatrz na jego ceny :shock: Jest 2-3 razy droższy od CD, co prawda nie ten nakład ale jednak. To samo może spotkać płytę kompaktową.
Co do jakości CD vs. MP3 to kompakt jest tutaj zdecydowanie górą i wcale nie trzeba mieć drogiego sprzętu by odczuć różnicę. Osobiście mam nadzieję, że kompakt przetrwa jak najdłużej.

Co do ceny vinylu to są tak wysokie tylko w naszym kraju, na zachodzi często ceny CD i vinylu sa identyczne. Żeby było ciekawiej, audiofile uważają to drugie źródło za doskonalsze (o ile nie mówimy o lpłytach ze strychy odtwarzanych na zabytkowym adapterze). Cieszę sie że ludzie tutaj słyszą różnicę, bo szlag mnie trafiał jak próbowłem sprzedać odtwarzacz CD Yamahy i pierwsze i najważniejsze pytanie było o mp3. Na odpowiedź że nie ma słyszałem text typu"to lepiej podłączyć dvd pod amplituner" :lol: .
Jesli mp3 to pojawia sie też problem piractwa. Co o tym sadzicie, w jakim stopniu to akceptujecie?
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Andrzej » wtorek, 16 paź 2007, 21:29

Marmetal napisał(a):To ja już wolę dodać 20-30% i mieć coś porządniejszego ;). Ściągam pliki z Internetu wtedy gdy chcę mieć próbkę danej płyty by wiedzieć czy kupić oryginał czy nie. Nie chcę wydawać pieniędzy w ciemno dla artystów co do których nie jestem pewien (ale np. wydawnictw Metalliki nie muszę ściągać przed premierą bo wiem, że i tak będą warte każdego grosza 8)). Dla mnie kompakt to kompakt i tak jak poprzednicy mam nadzieję, że przetrwa jak najdłużej. MP3 jest przereklamowane.

Ja tez wole miec cos porzadniejszego ,ale gdyby plyty byly tansze o te 20-30% zapewne wiecej ludzi mialo by mozliwosc zakupu oryginalnego albumu.Muzyka nie powinna tyle kosztowac :evil:
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez martin.h » wtorek, 16 paź 2007, 21:31

Ja nie ukrywam, że posiadam pirackie płyty (mp3 nagrane jako CD-Audio), ale dzieje się tak ponieważ nie zawsze jest kasa na zakup płytki (jestem studentem). Napewno przyczyniają się do tego ceny. Według mnie nowości powinny kosztować max. 30-35 zł (mowa o muzyce zagranicznej).

Jeśli już mówimy o cenie vinyl vs. CD to jako, że jestem fanem Oasis to mała ciekawostka na przykładzie ich pierwszego albumu:
Vinyl: http://cgi.ebay.pl/Oasis-Definitely-May ... dZViewItem
CD: http://cgi.ebay.pl/Oasis-Definitely-May ... dZViewItem
martin.h
A6

Postprzez Marmetal » środa, 17 paź 2007, 17:09

Andrzej napisał(a):
Marmetal napisał(a):To ja już wolę dodać 20-30% i mieć coś porządniejszego ;). Ściągam pliki z Internetu wtedy gdy chcę mieć próbkę danej płyty by wiedzieć czy kupić oryginał czy nie. Nie chcę wydawać pieniędzy w ciemno dla artystów co do których nie jestem pewien (ale np. wydawnictw Metalliki nie muszę ściągać przed premierą bo wiem, że i tak będą warte każdego grosza 8)). Dla mnie kompakt to kompakt i tak jak poprzednicy mam nadzieję, że przetrwa jak najdłużej. MP3 jest przereklamowane.

Ja tez wole miec cos porzadniejszego ,ale gdyby plyty byly tansze o te 20-30% zapewne wiecej ludzi mialo by mozliwosc zakupu oryginalnego albumu.Muzyka nie powinna tyle kosztowac :evil:

W naszym chorym kraju jest po prostu tak, że płyty zarówno z muzyką jak i filmami kosztują zbyt dużo jak na nasze zarobki. Za granicą ceny płyt są lepsze i właściwie każdy może sobie pozwolić na regularne zakupy. Na przykład moi zagraniczni znajomi, przeciętni finansowo mają dużą płytotekę na którą my Polacy nie możemy sobie pozwolić. Nasz kraj jest po prostu chory i tyle, trzeba uciekać!
Marmetal
S2000

Postprzez Hultay WRC » środa, 17 paź 2007, 21:09

Jak już napisałem, jestem coraz bardziej nieprzyjaźnie nastawiony do piractwa, ale jakby się zastanowić, to te oryginały które posiadam nie byłyby moją własnością gdybym nie posłuchał muzyki przez internet. Wiedziałbym o kapeli takiej jak S.O.A.D. ale nie kupiłbym ich płyty bo nie wiedziałbym że są tak dobrzy. Nieznosiłbym Slipknota jako że to wynaturzeńce, bo nie wiedziałbym że nagrali jedną płytę którą polubiłem itd. Ostatnio nawet robię tak: jak ściągnę coś i mi sie nie podoba, znaczy nie kupię. Ale wtedy wywalam z dysku-nie zapłaciłem, nie mam(przykład? najnowszy KoRn, nie spodobał mi się, nie kupię oryginału, nia mam pirata).
Co do cen. jak płyta kosztuje 30 zeta kupuję bez większych ceregieli. Płyte za 40 też, choć musze wiedzieć co kupuję. 50 zł to musi być hit na który czekam. Powyżej nie biorę, najwyżej czekam aż pojawi sie na rynku wtórnym-legalnie, a nie daję zarobić pazerom. Second hand to odbry sposób dla oszczednych, oryginał za cenę droższego pirata.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez adamlen » niedziela, 21 paź 2007, 12:05

witam

Poszukuję piosenki która ma tekst tak jak znany "I need a Hero" ale jest śpiewany przez inną osobę i w innym stylu, bardziej łagodnym i szybszym?
Może ktoś wie o jaka piosenkę chodzi?
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Karol » niedziela, 21 paź 2007, 13:48

Oryginał jest śpeiwany przez Bonie Tyler, natomiast druga wersja z dodanymi m.in smyczkami do ścieżki dźwiękowej był jako soundtrack w Shreku 2, więc moze tego szukasz?
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez gabrally » poniedziałek, 22 paź 2007, 18:40

Ja słucham: SDM, Akurat, Habakuk, Grupa Operacyjna, z ostatniej grupy szczególnie polecam "Mordo ty moja" ;)
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez Andrzej » wtorek, 23 paź 2007, 16:23

www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez ToMi888 » wtorek, 23 paź 2007, 17:05

Moje klimaty sa różne. Od rocka, przez britpop (Coldplay), troszkę metalu (głownie christan czyli chrześcijański) do pojedynczych utworów klasycznych :D
Petter Solberg!
Kris Meeke!
ToMi888
N2

Postprzez ŁukaszWRC » piątek, 26 paź 2007, 00:41

Się przyczepiły i puścić się mnie nie chcą:

Queens Of The Stone Age "I Never Came"

Good Charlotte "Keep Your Hands Off My Girl"

Polecam :!:
ŁukaszWRC
A5

Postprzez Gucio » wtorek, 13 lis 2007, 23:48

Mnie to trzyma ostatnio
http://www.speedyshare.com/258597368.html
Roger Waters - Mother(live)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez czarekusa » piątek, 16 lis 2007, 05:40

Moje ulubione 3 to ostatnio:
Queen - Love of my life (z koncertu na Wembley 86)
No One on Earth [Gabriel & Dresden Remix] - Above&Beyond
Oakenfold - Ready Steady Go 8)
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez Bujaka Jamajka » piątek, 16 lis 2007, 15:34

Paktofonika - Ja to Ja
The Last Goodnight - Pictures Of You
"RWD jest jak SEX, po co jeździć na ręcznym skoro można dać w pizdę" ...

Zdobysław Bucki fotografia rajdowa (i nie tylko) :)
Bujaka Jamajka
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park