Moderator: SebaSTI
martin.h napisał(a):Hultay WRC: Ja nie wkładam kompaktu do trumny. Ale kto wie co nas czeka w najbliższych kilku latach? Vinyl też przetrwał tylko popatrz na jego cenyJest 2-3 razy droższy od CD, co prawda nie ten nakład ale jednak. To samo może spotkać płytę kompaktową.
Co do jakości CD vs. MP3 to kompakt jest tutaj zdecydowanie górą i wcale nie trzeba mieć drogiego sprzętu by odczuć różnicę. Osobiście mam nadzieję, że kompakt przetrwa jak najdłużej.
Marmetal napisał(a):To ja już wolę dodać 20-30% i mieć coś porządniejszego. Ściągam pliki z Internetu wtedy gdy chcę mieć próbkę danej płyty by wiedzieć czy kupić oryginał czy nie. Nie chcę wydawać pieniędzy w ciemno dla artystów co do których nie jestem pewien (ale np. wydawnictw Metalliki nie muszę ściągać przed premierą bo wiem, że i tak będą warte każdego grosza
). Dla mnie kompakt to kompakt i tak jak poprzednicy mam nadzieję, że przetrwa jak najdłużej. MP3 jest przereklamowane.
Andrzej napisał(a):Marmetal napisał(a):To ja już wolę dodać 20-30% i mieć coś porządniejszego. Ściągam pliki z Internetu wtedy gdy chcę mieć próbkę danej płyty by wiedzieć czy kupić oryginał czy nie. Nie chcę wydawać pieniędzy w ciemno dla artystów co do których nie jestem pewien (ale np. wydawnictw Metalliki nie muszę ściągać przed premierą bo wiem, że i tak będą warte każdego grosza
). Dla mnie kompakt to kompakt i tak jak poprzednicy mam nadzieję, że przetrwa jak najdłużej. MP3 jest przereklamowane.
Ja tez wole miec cos porzadniejszego ,ale gdyby plyty byly tansze o te 20-30% zapewne wiecej ludzi mialo by mozliwosc zakupu oryginalnego albumu.Muzyka nie powinna tyle kosztowac
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość