Platforma i odpowiedzialność

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez rutino78 » czwartek, 12 sty 2006, 14:43

no własnie o tą pseudo odnowe mi caly czas chodzi. wg mnie chcą czyscic jedynie przeciwników. dlatego tak mnie wkurza nazwa tej partii
rutino78
N3

Postprzez Kostek » czwartek, 12 sty 2006, 18:31

wy sie tu kłucicie a tylko spójrzcie na to:
http://wiadomosci.onet.pl/1228468,11,item.html

poprostu śmiechu warte :lol:
Kostek
N3

Postprzez piter306 » czwartek, 12 sty 2006, 20:42

A ja żyje nadzieją, że ktoś ten budynek razem z zawartością pośle na Księżyc. A może w wojsku ktoś się obudzi?
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 12 sty 2006, 21:34

A ja żyje nadzieją, że ktoś ten budynek razem z zawartością pośle na Księżyc. A może w wojsku ktoś się obudzi?

A kto się ma obudzić? Petelicki? Piłsudskiego niestety nie ma już z nami, a ostatnie angażowanie się woja w sprawy państwowe (WRON i Jaruzel) nie wyszło nikomu na dobre. Przewrót trzeba zrobić inteligentnie, a tu gdzie nie spojrzysz tam same debile. A zwłaszcza w wojsku, gdzie nawet nie potrafią prawidłowo zinterpretować daty na rakietach Roland wykopanych na irackiej pustyni.

no własnie o tą pseudo odnowe mi caly czas chodzi. wg mnie chcą czyscic jedynie przeciwników. dlatego tak mnie wkurza nazwa tej partii

1. to nie było do ciebie dziecko drogie
2. skoro już obszczekałeś to wytłumacz w czym ta pseudo-odnowa jest gorsza niż pseudo-fachowość Millera czy jawne sprzyjnie przestępcom w wydaniu Kwacha (ułaskawienie Sobotki) oraz profanowanie miejsc pamięci (Charków) Wolę że Kaczorki sobie wezmą jedną babę, która spowodowała dzwon nieumyślnie zresztą niż bandę która jawnie będzie kpić sobie ze mnie i z moich wartości. Mnie sowieci zamordowali dziadka, a takie bydle pojedzie i się uchleje... a potem płaszczy się przed Putinem na paradzie z okazji rocznicy zakończenia II w.ś. Przynajmniej mam gwarancję że Kaczor tego nie powtórzy. Ale ty tego nie rozumiesz, bo tobie za komuny było lepiej... własnie dlatego traktuję cię jak śmiecia.
żółtodziób
A8

Postprzez bounder » czwartek, 12 sty 2006, 22:06

babę, która spowodowała dzwon nieumyślnie

dzwony z reguły są spowodowane nieumyślnie

Podobna sytuacja miała miejsce za rządów SLD, kiedy okazało się, że ówczesny Minister Sprawiedliwości, Sadowski, miał identyczną sytuację. Wtedy pod presją opinii publicznej podał się do dymisji, co chyba nie wyszło nam na dobre patrząc po tym, kto został jego następcą :? To tylko tak drogą informacji i przypomnienia.
Apropos Sobotki to aż huczy od plotek, że to jednak nie on stał za przeciekiem tylko jedna osoba wyżej. I bardzo możliwe, że kwachu zdawał sobie z tego sprawę podpisując zmianę wyroku, co oczywiście nie zmienia sytuacji, że ta decyzja mocno obciąża kwacha, bo praktycznie skasował karę dla osoby, która wg sądu zdradziła policję i stworzyła zagrożenie dla życia wielu ludzi. W każdym razie moim zdaniem my czegoś baaaardzo istotnego w tej sprawie nie wiemy, a decyzja była ratowaniem dupy kogoś wyżej.
bounder
N3

Postprzez rutino78 » czwartek, 12 sty 2006, 22:34

żółtodziób trzymaj jakiś poziom, choćby przez szacunek dla siebie.
masz argumenty w stylu "a u was biją murzynów"
każdy ma krewnych zabitych przez niemców czy sowietów i dajmy im może spokój
ciekawy tekst znalazłem na forum gazety.pl:

• Kaczyński - najgorszy szkodnik w Polsce
idiotyzmy-kacze 12.01.06, 19:57 + odpowiedz

Od 1989r. ten facet nie robi nic innego tylko rozwala rządy wywodzące się z dawnej Solidarności. Nikt tyle nie zrobił żeby
umocnić pozycję postkomunistów co Kaczyński. Najpierw rozwalił OKP i wymyślił wojnę na górze. Był głównym architektem konfliktu
Wałęsy z Mazowieckim i podziału obozu postsolidarnościowego. Nie minęło parę miesięcy a Wałęsa mając dość jego ciągłych intryg
pozbył się Kaczyńskiego. Od tego czasu Kaczyński stał się jego fanatycznym wrogiem i głównym organizatorem demonstracji
połaczonych z paleniem kukły Wałęsy. Później Kaczyński doprowadził do upadku rządu Suchockiej co skończyło się wygraną SLD w
wyborach Gdy rządzić zaczynał AWS z UW Kaczyński poparł rząd by za chwilę stać się jego głównym przeciwnikiem. Nawet SLD tak nie
jeździło bo rzadzie Buzka (słabym zresztą) jak on. I na koniec ten sejm. Mogła rządzić koalicja PO-PiS ze stabilną większością
i przychylnym prezydentem. Koalicja ta mogła doprowadzić do potrzebnych przemian w Polsce. Zamiast tego dzięki Kaczyński wolał
bawić się w gierki parlamentarne a gdy w nich przegrał dokonać zamachu stanu. Dlatego też uważam, że nikt się nie przysłużył tak
źle temu krajowi jak Kaczyński
rutino78
N3

Postprzez żółtodziób » piątek, 13 sty 2006, 01:37

Wyborczą to ja sobie nawet tyłka nie podcieram, od tego jest Super Express, a jeśli ktokolwiek zdradza ideały solidarnosciowe to wlasnie Michnik wchodząc w konszachyu, z Leszkami, olkami, pitolkami i takimi tam aparatczykami.

Każdy ma krewnych zabitych przez niemców i sowietów, ale widzę że nie każdemu przeszkadza ze Kwach chleje wódę na ich grobach. Argumenty są i może w stylu "a u was biją murzynów" ale co mozna odpowiedzieć komuś, kto zarcuca że "u mnie biją zydów". I własnie to mnie zadziwia u wszystkich lewaków, ja wcale nie jestem bezkrytyczny wobec PIS, uważam tylko że w chwili obecnej nie ma nikogo kto by działał z większą skutecznością, stąd moje umiarkowane poparcie, które w przypadku większej wtopy szybko odpłynie w próżnię jak wcześniejsza sympatia do PO. Ciebie wkurza że PIS nie robi odnowy moralnej, a zupełnie cię nie wkurza, że PO ma w dupie swoich wyborców, bo ma swoje ambicje. Dźiś znowu Rokita grzmiał że Platforma została oszukana, bo Marcinkiewicz śmiał rozmawiać z Lepperam, a głupi Olejniczak powtórzył do kamery plotę że PIS i SO tworzą koalicję, co zdementował Lepper. PO od początku szuka pretekstu żeby się obrazić. To sam LSD, tyle co oni napsuli to jeszcze nikomu się nie udało, ale na nich to złego słowa nie powiesz...
żółtodziób
A8

Postprzez żółtodziób » piątek, 13 sty 2006, 01:48

I jeszcze o wałęsie i suchockiej - co do tej baby, to niech sobie lepiej siedzi w ambasadzie w Watykanie, tam jej miejsce... Tak debilnie to do czasu Millera nikt nie rządził. Wałęsa - ot przykład że bohaterskiemu żołnierzowi powinno się dać medal, postawić pomnik, ale nie robić go generałem. "Od kiedy elektryk został dozorcą to lata z siekierą po całej dzielnicy" była kiedyś taka piosenka, jakże trafna. Zadyma, destabilizacja, tak można określić jego prezydenturę. I permanentny obciach, tan to nie musiał chclać żeby wypalić z hasłem "jestem za a nawet przeciw" albo "wy mnie próbujecie ograniczyć a ja i tak jestem ograniczony"... Szanuję Wałęsę za to że miał odwagę , za to że stanął w obronie wolnosci i umiał sprawę doprowadzić do końca, ale jego prezydentura to byla całkowita śmieszność i porażka... No i jeszcze Miecio, którym zaczął wojować i od którego zginął, zobaczymy jak sie skończy sprawa Miecia w sądzie, wszystko świat zza krat już miał okazję podziwiać, skoro prrokurator złożył wniosek o areszt a sąd się przychylił to znaczy że były podstawy, koleżka nie jest czysty.
żółtodziób
A8

Postprzez rutino78 » piątek, 13 sty 2006, 08:54

czyli nie odniesiesz sie do tego tekstu o najgorszym szkodniku?
tekst nie jest opinią gazety
rutino78
N3

Postprzez żółtodziób » piątek, 13 sty 2006, 11:14

Własnie się odniosłem... i bez różnicy czy ten tekst jest wymęczony przez jakiegoś wyrbobnika Michnikowskigo czy przez kogoś komu Wybiórcza wyprała mózg. Wielokrotnie na tym forum piętnowany był nieobiektywizm tego szmatławca w dziedzinie sportu i dyskryminacja sportów motorowych, IMO to samo dotyczy pozostałych aspektów, określenie Wybiórcza najbardziej trafnie określa charakter tej gazetki...

Co do samego tekstu to jest dla mnie zbytśmieszny żeby się do niegho odnosić głębiej, jakiż to wielki autorytet z dziedziny politologii to wypocił? może ty sam? Kolesiowi brakuje elementarnego wyczucia rzeczywistości. Zwłaszcza w stwierdzeniu że nawet SLD nie jeździło po rządzie Buzka jak Kaczorki, to jest kompletny bullshit. Podobnie zresztą jak rzekoma odpowiedzialność za wojny na górze... Jakoś nie ustały one po odejści Kaczki od Wałęsy, a wręcz przeciwnie, Wałek z Mieciem dopiero wtedy zaczęli szaleć. I jak tu się odnosić do tego tekstu? podobną wypowiedx może napisać każdy na temat każdego... nie masz lepszych argumentów poza wypocinami frustratów?
żółtodziób
A8

Postprzez Buncol » środa, 1 lut 2006, 19:20

Korzystajac z okazji, chcialbym spytac najaktywniejszych w tym topicu jak oceniaja 100 dni rzadow K.Marcinkiewicza?

bardzo zalezaloby mi na odpowiedzi :wink:
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez bounder » środa, 1 lut 2006, 20:50

Moim zdaniem jest za szybko, żeby mozna było ten rząd ocenić. Cały czas nie ma on większości w sejmie, więc nic wielkiego nie mógł jeszcze zrobić. Trzeba czekać do piątku i jakiś decyzji w sprawie porozumienia z SO i LPR. Budżet prawdopodobnie przejdzie i to moim zdaniem na plus. Różni eksperci mówią, że jest on kiepski, więc to byłoby na minus. A poza budżetem i powołaniem CBA, które moim zdaniem jest pomysłem bezsensownym, ten rząd nie zrobił nic na plus czy na minus, po prostu jest. Może 15 lutego sytuacja się zmieni, kiedy ma dojść do sporych przetasowań w Radzie Ministrów. Chociaż nawet najlepsi fachowcy, którzy nie mają wsparcia w parlamencie, nic nie zrobią, bo rząd mniejszościowy się w naszym kraju po prostu nie sprawdza.
PS: Marcinkieiwcz skrócił rok szkolny o tydzień, bo "w czerwcu są warunki niesprzyjające nauce" :lol: To pewnie plus w oczach uczniów, bo ja gdybym był uczniem to bym się cieszył :) Mi się jeszcze bardzo ciężko uczy w maju i październiku :)
pozdrawiam
bounder
N3

Postprzez polo85 » środa, 1 lut 2006, 21:13

Na każdym forum cieszy sie dobrym powodzeniem POLITYKA :lol:
polo85

Postprzez żółtodziób » środa, 22 lis 2006, 01:44

no i stało się, w sposób ostateczny wydało się że PO nie jest partią zdolną do jakichkolwiek porozumień, w zasadzie jest partią ludzi których tylko złosć w kupie trzyma.

Jakkolwiek PIS w kilku aspektach rozczarował to PO dowodzi, że są jeszcze większymi kretynami. I nawet nie chodzi tutaj że przez rok nie byli w stanie zbudować żadnej przewagi na PISem, że nie byli w stanie wykorzystać takiej wtopy jak taśmy Begerowej, ale o to że tak na prawdę gówno mają a nie mają czegoś takiego jak program, bredzą co im ślina na język przyniesie, co chwila zmieniają zdanie w kloczowych kwestiachno i przede wszystkich w beznadziejnie prosty sposób pokazują że również sa partia wodzowską, tak jak wszystkie inne w tym kraju.

Zacznijmy od kwestii rozwiązania parlamentu. Pamiętacie jak PIS zgłosił wniosek o samorozwiązanie a PO zaczęło szczekać ze to zamach na demokracje, i ze nowe rozdanie nic nie da, bo nikt i tak nie zdobędzie większosci? Teraz była taka sama sytuacja, ale Platfusom znudziło się bycie w opozycji i teraz nagle chcą wyborów mimo że mają świadomośc że mogliby sobie powydawać rozporządzenia co najwyżej. i teraz tym bardziej nowe wybory niczego nie zmienią.

Następna sprawa - właściwie drobiazg, ale zabawny. Tusk swego czasu kpił z kaczorów że zrobią Dodę Elektrodę ministrem kultury. Tymczasem z list PO nie kto inny jak małżonek Dody został radnym... LOL! Wydawało mi sie że nie warto sobie robić z ryja cholewki w tak prozaicznych sprawach a jednak hihih...

No i w ostatnich dniach mamy taką wisienkę na koktajlu - nie wiem ile razy słyszałem bełkot ze PO jest patią która jednoczy ludzi o różnych poglądach, nie jest to partia "wodzowska" jak np PIS. Zacząć należy od tego, że takie twierdzenie jest bez sensu, kazda partia musi mieć przecież okreslony program i orientację, ludzi o różnych poglądach to może jednoczyć co najwyżej związek zawodowy albo parafialne kółko rózańcowe, brak spójnych poglądów to brak kręgosłupa. no, ale nie to jest najgorsze - PO nie pierwszy raz bredzi, wyciaga jakieś hasła z kapelusza, mógłbym tutaj pisać o kompletnie kosmicznych propozycjach HGW usprawnienia komunikacji publicznej w Warszawie (każdy kto mieszkał jakis czas w Warszawie to wie że największym problemem są korki i nie pomnoże tutaj żadna reorganizacja, jak sie stoi w korku to się wyżej dupy nie podskoczy, trzeba wybudować obwodnicę i przynajmniej 5-6 dodatkowych linii metra, a na to to nie ma kasy i nie będzie, Waltzowa moze sobie co najwyżej wybudować drugi tunel wzdłuż Wisły i dwa mosty) ale tyle się tego nazbierało że moznaby o tym książkę napisać, bardziej istotne jest to że w PO jest miejsce na dowolne poglądy pod warunkiem sże będą to poglądy zakładajace absolutną władzę PO, nie ma miejsca na żadne dzielenie się czymkolwiek. Borowski miał powiedzieć swoim wyborcom żeby głosowali na HGW, ale tylko po to żeby PO mogła rządzić jako mniejszość i nie musiała dogadywać sie z PISem. Rokicie też nie wolno było poprzeć PISowca przeciwko SLDowcowi, bo przecież PIS trzeba odsunąć od władzy. Po przegranych w zeszłym roku wyborach też chcieli większość ministerstw wymyślając sobie po drodze teorię równowagi zupełnie ignorując fakt, że gdyby wyborcy chcieli równowagi to by zagłosowali na Tuska w wyborach na prezia.
żółtodziób
A8

Postprzez rutino78 » środa, 22 lis 2006, 09:57

jak już piszesz o kosmicznych propozycjach HGW to wspomnij dla równowagi o "stadionie narodowym", pięciu mostach Marcinkiewicza oraz o dokonaniach PiSu w stolicy w ciągu ostatnich 4lat
rutino78
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park