Platforma i odpowiedzialność

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez żółtodziób » wtorek, 10 sty 2006, 14:36

no widzę że wreszcie coś dotarło do twojego ptasiego móżdżka. Fakt że jedynie przekaz mało skomplikowany, ale to daje pewne nadzieje na dalsze postępy, bo już mi się wydawało że nie ma dla ciebie innego wyjścia jak dom czubków dożywotnio. O mechanizmach rządzących giełdą i o tym co tak na prawdę ma wpływ na kursy akcji nie masz bladego pojęcia, a ja nie jestem szkółką niedzielną żeby ci to tłumaczyć, zresztą to i tak zbyt zawiłe dla ciebie. Więc lepiej ... się niż wypisuj głupoty że niby zasługą SLD jest obecna kondycja giełdy...
żółtodziób
A8

Postprzez piter306 » wtorek, 10 sty 2006, 14:56

ale to jest podupcony kraj :?
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez rutino78 » wtorek, 10 sty 2006, 15:58

im mniej argumentów tym bardziej chamskie posty

nie życze sobie twoich wykładów nt giełdy choć sądząc po twoich wczesniejszych wypowiedziach (np o pieniądzu) mogłyby byc zabawne

nadal zaprzeczasz że gospodarka wyglądała lepiej po sld niż po aws?

powinienem dac sobie spokój z dyskusją z tobą ale ciekawi mnie mentalnosc zwolennika pisu. chociaż taka wulgarna
rutino78
N3

Postprzez żółtodziób » wtorek, 10 sty 2006, 22:42

nie życze sobie twoich wykładów nt giełdy choć sądząc po twoich wczesniejszych wypowiedziach (np o pieniądzu) mogłyby byc zabawne

no tak... gadaj z dupą to cię osra... bo i tak wszystko wie najlepiej, choć ma w sobie jedynie odchody...

nadal zaprzeczasz że gospodarka wyglądała lepiej po sld niż po aws?

A co? wyglada lepiej? Budownictwo ruszyło? Autostrady zaczeli budować? Szpitale wyszły z długów? życie stało się tańsze? poprawiła się jakosć swiadczeń państwowych? Bo w tym że wzrosł PKB to czerwoni akurat nie mają zadnego udziału, przez ostatnie lata globalna koniunktura (trudne słowo) była sprzyjająca, ot tyle. nie bądx śmieszny, tak nieudolnego rządu jak Millera to jeszcze nie było...

powinienem dac sobie spokój z dyskusją z tobą ale ciekawi mnie mentalnosc zwolennika pisu. chociaż taka wulgarna

jak mentalność moze być wulgarna? A jezyk po prostu dopasowuję do twoich mozliwości intelektualnych. I wcale nie takiego zwolennika PISu. To że akurat nie ma partii która by miała więcej rozsądku i politycznego i9nstynktu nie znaczy że jestem ich wielkim fanem jak ty jesteś fanem popierdółek z LSD a co jeszce lepsze pokemonów w stylu Szyszkowskiej i Ikonowicz przy których Rydzyk z lepperem to pikusie.
żółtodziób
A8

Postprzez Kubus » wtorek, 10 sty 2006, 23:10

Ludzie co wy soba reprezentujecie... Można mieć różnie poglądy polityczne , różne poglądy na pewne sprawy ale jak można tak się wzajemnie obrażać...? Można byc za PISem lub PO, Samoobroną LPR,PSL , można być zwolennikiem albo przeciwnikiem radia M ale jak mozna zachowywać się jak ostatnie chamy. Jeśli nie umiecie rozmawiać o polityce, przedstawiać swoich racji bez wzajemnej agresji i wyzwisk kierowanych ku sobie to nie rozmawiajcie, bo każdą waszą wypowiedz nawet jakby ona mądra nie była i jak bardzo by nie trafiała w sedno problemu inni traktują jak bełkot.

A prawdziwą sztuką jest umieć wysłuchać drugiego człowieka oraz uszanować jego poglądy nawet jeśli się z mimi nie zgadzamy. kropka
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez żółtodziób » wtorek, 10 sty 2006, 23:20

sorry, ale głupota rutino mnie tak powala że inaczej nie potrafię w tej sytuacji :) A reprezentuję sobą to co reprezentuję, małą głupia polaczkowatość, której lubię dawać upust w tym temacie, jako że polityka to i tak największy chlew i mnie to nie robi czy syskutuję kulturalnie na jej temat czy nie :) Jest mi w każdym razie z tym dobrze i mam w d... co sobie o mnie pomyślą... Szanuję zazwyczaj poglądy innych, jedyne wyjątki to Golden i Rutino, przy czym rutino znacznie bardziej....
żółtodziób
A8

Postprzez rutino78 » środa, 11 sty 2006, 08:31

no, i tyle dyskusji
kubus masz racje, bez sensu ten temat i niczym sensownym sie nie skonczy
rutino78
N3

Postprzez Sergiey » środa, 11 sty 2006, 10:59

Nadchodzi czas rozliczeń. CBA z Markiem Kamińskim na czele. I paru innych wojowników. No, ale znając Kamińskiego, szczególnie z czasów LR to zacięcie facet ma. Co prawda nie wierze w rozliczenie - ale bardzo bym chciał żeby dobrali sie do dup: Lwów, Adamów, Olków, i przede wszystkim Leszków.
W każdym razie życze powodznie i bycia jednak poza układami.
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez żółtodziób » środa, 11 sty 2006, 14:15

Też nie wierzę że porozliczają leszków i Olków, nawet jak by chcieli to ich powiązania sięgają zbyt wysoko jak dla dóch małych Kaczorków. Pomijam już dywagacje o powiązaniach w jakie umoczony jest PIS, bo każdy w czymś tam siedzi mniej lub bardziej, tylko nie zawsze robi to w tak głupi i bezczelny sposób jak SLDowcy i nie zawsze takie sprawy wypływają, niemniej jednak 4lata to za mało żeby ten bajzel oczyścić, jak dla mnie roboty jest na 20 lat. W tym kraju przechodzą wszelkie formy korupcji i złodziejstwa, od najwyższych władz po handlarzy na bazarkach którzy 90% obrotów robią bez dokumentacji, tego się nie da załatwić kilkoma paragrafami czy urzędami, choć CBA to z całą pewnością dobry pomysł, jak to mówią każda ryba psuje się od głowy więc stamtąd trzebaby zacząc naprawę.
żółtodziób
A8

Postprzez rutino78 » środa, 11 sty 2006, 15:18

dla mnie to jest działanie na pokaz
przecież jest m.in. NIK
co to za ściganie korupcji jeżeli urząd będzie pod kontrolą premiera. no to wiadomo ze żadnych nieprawidłowosci ze strony pisu taki urząd nie znajdzie.
i nikt nie moze zagłosowac przeciw temu bo zostanie oskarzony o korupcje :D
rutino78
N3

Postprzez bounder » środa, 11 sty 2006, 17:08

moje odczucia co do tego CBA sa mieszane. Napewno w Polsce jest straszny burdel i korupcję trzeba wyplenić, ale czy do tego trzeba od razu tworzyc nowy urząd :?: Nie można było wydzielić jakieś komórki z NIKu w każdym województwie, która by się tym zajmowała :?: Na pewno wyszłoby taniej, i wcale nie jest pewne czy gorzej. Ale wtedy z pewnością szum medialny byłby mniejszy i Marcinkiewicz w kolejnym rorędziu w TV nie mógłby powiedzieć, że zbudowali nową machinę do walki z korupcją :wink: Poza tym czemu na jej czele stają ludzie powiązani z partiami :?: Czy nie mógłby stanąc jakiś dobry manager, albo prawnik, ktoś spoza polityki :?: Wiem, że nie jest łatwe znalezienie niezależnych w 100% prawników, ale jest możliwe.
Czemu na konferencji prasowej z ust Kamińskiego padają 3 nazwiska biznesmenów :?: Aby wyrabiać w ludziach przekonanie, że z pierwszej setki większość to złodzieje, łapówkarze, itd, itp.
Dla mnie straszny populizm

EDIT
No i mamy pierwszy na prawde poważny kryzys w tym parlamencie. Obnażył on słabości rządu mniejszościowego. Moim zdaniem, po tym incydencie, PiS zacznie szukać znowu koalicjanta na poważnie, bo wcześniejsze wybory raczej nie wchodza w grę. Koalicja z SO nie będzie miała większości, a dokoptowanie LPR raczej odpada, bo chyba ani PiS ani LPR tego nie chce. Czyżby powrót do POPiSu :?: Moim zdaniem tak.

PS: Żółtodziób, dziś do Krajowej Rady Sądowniczej została powołana babka, która chroniła się immunitem przed poniesieniem odpowiedziałności za wypadek, który spowodowała parę lat temu. Odnowa moralna......
bounder
N3

Postprzez Sergiey » czwartek, 12 sty 2006, 12:27

Tylko koalicja POPIS miałaby szanse przetrwania. Obawiam sie jednak że już dzisiaj albo najdalej jutro obudzą się z ręką w nocniku.
Z drugiej strony PO ograrnął chaos organizacjno-personalno-programowy, a taka partia nie jest najlepszym partnerem do koalicji.

Pojawia sie widmo przedterminowych wyborów, w których przewiduję - PiS może wziąć wszystko. Nie wiem czy to dobrze, bo już poprzednio wszstko wzięła czerwona partyja i czym to się skończyło wszyscy wiemy.
Musi istnieć rozsądna opozycja, ale tego niestety nie przewiduje.
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez rutino78 » czwartek, 12 sty 2006, 12:42

co rozumiesz przez ten chaos organizacyjnopersonalnoprogramowy? więcej w tym faktów medialnych tworzonych przez PiS, który liczył ze wessa część posłów PO.
a czerwoni nie mieli większosci po 1989
co za burdel wczoraj, jedni drugich warci
pisowi udało sie zjednoczyc sldpslsapolpr :D
rutino78
N3

Postprzez Sergiey » czwartek, 12 sty 2006, 13:51

Chaos: PO nie ma silnej struktury organizacyjnej, jej liderzy nie mają już tak silnej osobowości jak np. Kaczory czy nawet piekny Roman. Spore personalne roszady (np. Gilowska) też tej struktury nie umacniają. Chaos programowy przejawia się niezrozumiałymi posunięciam, a co najgorsze brakiem jednoznacznego sprecyzowania celów. Wszystko się opiera teraz, że moze by koalicję z PiS, ale jak Kaczor nie bedzie chciał dominować (niemożliwe?). Jakieś mgliste deklaracje o błędach PO.

Chyba, że ja jestem tak tepy i nie potrafie z tego bełkotu wyłapać sensu.

No właśnie chodziło mi o czerwoną partyje.

A co do wczorajszego dnia to jakiś kompletny obłed.
---
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 12 sty 2006, 14:12

Nie można było wydzielić jakieś komórki z NIKu w każdym województwie, która by się tym zajmowała Na pewno wyszłoby taniej, i wcale nie jest pewne czy gorzej

Teoretycznie tak, praktycznie przydałoby się jeszcze 10 njlpeiej wzajemnie kontrolujących się służb do tego. w PL tylko ryby nie biorą, nie da się więc przedobrzyć z urzędami antykorupcyjnymi.

No i mamy pierwszy na prawde poważny kryzys w tym parlamencie. Obnażył on słabości rządu mniejszościowego. Moim zdaniem, po tym incydencie, PiS zacznie szukać znowu koalicjanta na poważnie, bo wcześniejsze wybory raczej nie wchodza w grę. Koalicja z SO nie będzie miała większości, a dokoptowanie LPR raczej odpada, bo chyba ani PiS ani LPR tego nie chce. Czyżby powrót do POPiSu Moim zdaniem tak.

Moim zdaniem nie tyle obnażona została słabość rządu, co równie kiepska sytuacja opozycji. Dlaczego cała opozycja oprócz SO zaglosowała razem? Ano dlatego że posrali się wszyscy w gacie na samą myśl o wcześniejszychg wyborach. Prawda jest brutalna, te wybory zwiąkszyłyby wpływy PIS i SO, poważnie podkopałyby i tak słabą pozycję PO (bo w tej chwili PIS nie chcąc gadać z PO musi gadać z LPR, SO i z PSLem, po nowych wyborach zostałby tylko jeden kontrahent, i to w dodatku tan, który do tej pory robił najmniej problemów tak na prawdę, co mnie zresztą bardzo dziwi, ale niestety tak jest, duzo bardziej stawiala się Liga) a cała reszta poleciałaby z parlamentu na amen (przy czym zdrowo bym się upił na wieść że więcej nie będę oglądał Giertycha i Olejniczaka)

IMO to był sygnał wysłany do wszystkich partii opozycyjnych - albo poprzecie nasz budzet jaim jest, albo możecie odkręcać tabliczki. To był jednocześnie sygnał dla PO, albo jesteście z nami, albo w nowym rozdaniu dostaniecie jeszcze bardziej po gaciach. Czy Pisowi uda się osiagnąć te cele - czas pokaże, ale jak znam życie to tak. (P)osłowie już wzięli kredyty, już sobie ustawili plany pod nową kadencję, a kto im zaręczy że drugi raz ich wybiorą? Poza PIS i SO tak na prawdę każdy boi się tych wyborów.

Tylko koalicja POPIS miałaby szanse przetrwania. Obawiam sie jednak że już dzisiaj albo najdalej jutro obudzą się z ręką w nocniku.
Z drugiej strony PO ograrnął chaos organizacjno-personalno-programowy, a taka partia nie jest najlepszym partnerem do koalicji.

Ja nie daję szansy tej koalicji, przynajmniej nie przy obecnych układach. PIS bądź co bądź w ostatnich miesiącach sporo zwiększył swoje wpływy i na pewno nie będzie skłonny dać PO więcej niż ostatnio, IMO dopiero widmo przyspiesZonych wyborów może sprawic ze PO wymięknie. Decydujące będą głosowania nad budżetem, jeśli budżet przejdzie gładko to impas będzie trwał do następnego uchwalania budżetu.

Czemu na konferencji prasowej z ust Kamińskiego padają 3 nazwiska biznesmenów Aby wyrabiać w ludziach przekonanie, że z pierwszej setki większość to złodzieje, łapówkarze, itd, itp.
Dla mnie straszny populizm

Może i populizm, ale chyba wszyscy zdają sobie sprawe że tak własnie niestety jest. Skad ci ludzie mają kasę? Przecież PRL powywłaszczał co się dało, a po roku 89 bardzo trudno było zbudować coś od zera, można było sobie założyć serwis samochodowy i z czasem przekształcic go w duży zakład, ale kto i w jaki sposób mógł dorobić się majątku szacowanego w miliardach USD? Może mam zbyt mała wyobraźnię...

PS: Żółtodziób, dziś do Krajowej Rady Sądowniczej została powołana babka, która chroniła się immunitem przed poniesieniem odpowiedziałności za wypadek, który spowodowała parę lat temu. Odnowa moralna......

/Wcale bym się nie zdziwił gdyby to byla kwaestia braku wyboru, bo w wymiarze sprawiedliwości nie ma mowy o uczciwości. Nie da się ukryć że babeczka narozrabiała, mnie również śmieszy tłumaczenie, że to nie ona się chowała za immunitetem tylko koledzy jej immunitetu nie cofnęli, ale wielka zgroza jak to przedstawiaja media to to nie jest, nie takie ciężkie czyny się u nas wyprawia. Ofkoz z odnową moralną to nie ma nic wspólnego, ale chyba nikt tak na prawdę nie liczył na to że z dnia na dzień przestaną kraść, oszukiwać i migać się od odpowiedzialności... Już wczesniej napisałem ze zadna formacja polityczna nie jest wolna od układów, IMO dobrze że PIS chce cokolwiekczyścić, może ktoś się znajdzei później co wyczyści także PIS, bo wszyustkie poprzednie rządy nie były zainteresowane czyszczeniem czegokolwiek.
żółtodziób
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park