Krzyż niezgody

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Sebekrally » wtorek, 3 sie 2010, 23:14

rallyfan2 napisał(a):
Sebekrally napisał(a):
s1quattro napisał(a):
speedyzxz napisał(a):Chciałbym wiedzieć jaki ubaw mają turyści :lol:

Dokładnie... Cały świat na to patrzy a ja jako normalny Polak, nie katolik, muszę się wstydzić za tę bandę manipulowanych pseudopatriotów. Toż to pośmiewisko na cały świat!!! Dawno nie powinno tam być tego krzyża, a pomnik też jest niepotrzebny. Pałac Prezydencki to nie jest do cholery miejsce kultu religijnego!!!!

I ty się mylisz lub nie rozumiesz... To żaden kult religijny nikt nie mówi o stawianiu ołtarza, tylko o pamiątkowej tablicy lub pomniku ku pamięci WSZYSTKICH co zginęli, czy przydrożne krzyże ku pamięci tych co zginęli w wypadkach tez Cie rażą? Krzyż w takim miejscu jest jakimś symbolem który w naszym kręgu cywilizacyjnym jest nam najbliższy bez względu na wyznanie. Co do rajdów sobota niedziela to się mylisz na bardzo katolickim pojezierzu kaszubskim "Rajd Lotos" dla tych co nie wiedzą rajd jest sobotnio niedzielny i okazuje się że można. Lenistwo organizatorów i partykularne interesy lokalnych samorządowców są powodem organizowania rajdów pt-sob.

Ale co mają krzyże przy drogach do rzeczy.Masz prawo jazdy? Jezdzisz samochodem?To wyobraż sobie że nie tak krzyże przeszkadzają jak to że bezmyślni ludzie dają koło tych krzyży znicze,przychodzi wiatr jedziesz autem i wpadasz na znicze kwiatki itp.Kwiatki jeszcze pal licho ale znicze mogą narobić większej krzywdy, kiedyś tak wpadłem na takie znalezlisko jakoś udało mi się nie wjechać ale nie wyobrażam sobie wjechać na motorze w takie cary,gwarantowana gleba.

Do krzyży przy drogach odniosłem się jako do symbolu takiego samego jak ten pod pałacem, nie zbaczaj z tematu bo nie dyskutujemy o kwiatkach i zniczach przy drodze, a ich wpływie na bezpieczeństwo na ruchu. Pozdrawiam
Sebekrally
A5

Postprzez s1quattro » wtorek, 3 sie 2010, 23:15

Poprzedni post do Sebekrally adresowany.
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Postprzez MSG Racing » wtorek, 3 sie 2010, 23:16

łoooo stary ale teraz zamieszałeś
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez s1quattro » wtorek, 3 sie 2010, 23:26

Sebekrally napisał(a):
rallyfan2 napisał(a):
Sebekrally napisał(a):
s1quattro napisał(a):
speedyzxz napisał(a):Chciałbym wiedzieć jaki ubaw mają turyści :lol:

Dokładnie... Cały świat na to patrzy a ja jako normalny Polak, nie katolik, muszę się wstydzić za tę bandę manipulowanych pseudopatriotów. Toż to pośmiewisko na cały świat!!! Dawno nie powinno tam być tego krzyża, a pomnik też jest niepotrzebny. Pałac Prezydencki to nie jest do cholery miejsce kultu religijnego!!!!

I ty się mylisz lub nie rozumiesz... To żaden kult religijny nikt nie mówi o stawianiu ołtarza, tylko o pamiątkowej tablicy lub pomniku ku pamięci WSZYSTKICH co zginęli, czy przydrożne krzyże ku pamięci tych co zginęli w wypadkach tez Cie rażą? Krzyż w takim miejscu jest jakimś symbolem który w naszym kręgu cywilizacyjnym jest nam najbliższy bez względu na wyznanie. Co do rajdów sobota niedziela to się mylisz na bardzo katolickim pojezierzu kaszubskim "Rajd Lotos" dla tych co nie wiedzą rajd jest sobotnio niedzielny i okazuje się że można. Lenistwo organizatorów i partykularne interesy lokalnych samorządowców są powodem organizowania rajdów pt-sob.

Ale co mają krzyże przy drogach do rzeczy.Masz prawo jazdy? Jezdzisz samochodem?To wyobraż sobie że nie tak krzyże przeszkadzają jak to że bezmyślni ludzie dają koło tych krzyży znicze,przychodzi wiatr jedziesz autem i wpadasz na znicze kwiatki itp.Kwiatki jeszcze pal licho ale znicze mogą narobić większej krzywdy, kiedyś tak wpadłem na takie znalezlisko jakoś udało mi się nie wjechać ale nie wyobrażam sobie wjechać na motorze w takie cary,gwarantowana gleba.

Do krzyży przy drogach odniosłem się jako do symbolu takiego samego jak ten pod pałacem, nie zbaczaj z tematu bo nie dyskutujemy o kwiatkach i zniczach przy drodze, a ich wpływie na bezpieczeństwo na ruchu. Pozdrawiam

A co do krzyży przy drodze to ich miejsce jest na cmentarzu. W ekstremalnych sytuacjach faktycznie mogą wywołać bardzo niebezpieczną sytuację na drodze.
s1quattro
N3

Postprzez Sebekrally » wtorek, 3 sie 2010, 23:26

s1quattro napisał(a):Każdy wierzący katolik charakteryzuje się dokładnie tym co Ty prezentujesz. Obłuda i zakłamanie to w dzisiejszych czasach mocna strona Watykanu. Wbrew pozorom księża i kościół nie mają w dzis nic wspólnego z wiarą i Bogiem. Doskonale było to widać w dzisiejszych wydarzeniach. Jak postawili krzyż to było wszystko ok. Ale jak trzeba go przenieść i pojawia się nieporozumienie WEWNĄTRZ kościoła to już Życiński, Pieronek i proboszcz parafii św Anny umywają ręce. Jeszcze raz powtarzam Polska to państwo świeckie i potrzeba jak najszybszego rozłączenia kościoła od państwa. A swoją drogą jeżeli odczuwasz potrzebę uczczenia katastrofy pod Smoleńskiem to pamiątkową tablicę możesz sobie ustawić np. w swoim domu lub przed wejściem do niego. Nikt Ci tego nie zabroni. Natomiast od pałacu prezydenckiego z symbolami religijnymi WASZEJ wiary z daleka. Jeśli jeszcze masz coś do powiedzenia to proszę:) Na argumenty mnie nie zagniesz...

Widzisz i sam sobie przeczysz. Zarzucasz mi "obłudę i zakłamanie" Potrafisz rzucać inwektywami pod moim adresem nie mając poparcia w faktach. Pokarz gdzie skłamałem lub byłem obłudny!!! Zachowujesz się jak ten palant co powiedział do księdza: "jesteś księdzem czy ubekiem?" Po drugie KŁAMIESZ bo ja nigdzie nie wspomniałem że pod pałacem ma stanąć symbol Naszej wiary!!! Bp. Życinski i Pieronek nie od dziś są znani że zależny im na tym by pokazać się w TV dzięki czemu są za, a nawet przeciw. Więc mam prośbę ustosunkuj się racjonalnie do moich wypowiedzi, a nie zachowuje się jak osoba ograniczona rzucająca puste jak obietnice wyborcze hasła. Jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia nie odpowiadaj na mojego posta, gdyż nie chciałbym by to forum przypominało onet, czy inne bagno. Szanujmy się nawzajem i swoje poglądy, wyrażajmy opinie i stosujmy argumenty. Pozdrawiam
Sebekrally
A5

Postprzez s1quattro » wtorek, 3 sie 2010, 23:33

Sebekrally napisał(a):
s1quattro napisał(a):Każdy wierzący katolik charakteryzuje się dokładnie tym co Ty prezentujesz. Obłuda i zakłamanie to w dzisiejszych czasach mocna strona Watykanu. Wbrew pozorom księża i kościół nie mają w dzis nic wspólnego z wiarą i Bogiem. Doskonale było to widać w dzisiejszych wydarzeniach. Jak postawili krzyż to było wszystko ok. Ale jak trzeba go przenieść i pojawia się nieporozumienie WEWNĄTRZ kościoła to już Życiński, Pieronek i proboszcz parafii św Anny umywają ręce. Jeszcze raz powtarzam Polska to państwo świeckie i potrzeba jak najszybszego rozłączenia kościoła od państwa. A swoją drogą jeżeli odczuwasz potrzebę uczczenia katastrofy pod Smoleńskiem to pamiątkową tablicę możesz sobie ustawić np. w swoim domu lub przed wejściem do niego. Nikt Ci tego nie zabroni. Natomiast od pałacu prezydenckiego z symbolami religijnymi WASZEJ wiary z daleka. Jeśli jeszcze masz coś do powiedzenia to proszę:) Na argumenty mnie nie zagniesz...

Widzisz i sam sobie przeczysz. Zarzucasz mi "obłudę i zakłamanie" Potrafisz rzucać inwektywami pod moim adresem nie mając poparcia w faktach. Pokarz gdzie skłamałem lub byłem obłudny!!! Zachowujesz się jak ten palant co powiedział do księdza: "jesteś księdzem czy ubekiem?" Po drugie KŁAMIESZ bo ja nigdzie nie wspomniałem że pod pałacem ma stanąć symbol Naszej wiary!!! Bp. Życinski i Pieronek nie od dziś są znani że zależny im na tym by pokazać się w TV dzięki czemu są za, a nawet przeciw. Więc mam prośbę ustosunkuj się racjonalnie do moich wypowiedzi, a nie zachowuje się jak osoba ograniczona rzucająca puste jak obietnice wyborcze hasła. Jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia nie odpowiadaj na mojego posta, gdyż nie chciałbym by to forum przypominało onet, czy inne bagno. Szanujmy się nawzajem i swoje poglądy, wyrażajmy opinie i stosujmy argumenty. Pozdrawiam

Widzisz nazywasz mnie palantem... Brak argumentów = wycieczka personalna pod moim adresem. A ja wciąż twierdzę to samo... rozdział państwa od kościoła naszym jedynym ratunkiem... Zresztą i tak już staliśmy się kolonią Watykanu... Ciemnota polskiego narodu jest na prawdę żenująca. Otwórz oczy i zacznij myśleć. Wtedy zobaczysz, że dzisiejsze czasy niczym nie różnią się od PRL'u. Tylko zamiast ZSRR jest Watykan... Chyba już nie dożyję tych lepszych czasów, również pod wzgl. rajdów.
s1quattro
N3

Postprzez s1quattro » wtorek, 3 sie 2010, 23:36

Aha i gdzie sobie sam zaprzeczyłem bo jakoś nie mogę dostrzec??
s1quattro
N3

Postprzez Sebekrally » wtorek, 3 sie 2010, 23:44

s1quattro napisał(a):
Sebekrally napisał(a):

Widzisz nazywasz mnie palantem... Brak argumentów = wycieczka personalna pod moim adresem. A ja wciąż twierdzę to samo... rozdział państwa od kościoła naszym jedynym ratunkiem... Zresztą i tak już staliśmy się kolonią Watykanu... Ciemnota polskiego narodu jest na prawdę żenująca. Otwórz oczy i zacznij myśleć. Wtedy zobaczysz, że dzisiejsze czasy niczym nie różnią się od PRL'u. Tylko zamiast ZSRR jest Watykan... Chyba już nie dożyję tych lepszych czasów, również pod wzgl. rajdów.

Widzisz czytanie ze zrozumieniem jest domeną elit... w naszym kraju większość ludzi nie rozumie tego co czyta, widzę że też masz ten problem. Powiedziałem że "zachowujesz się jak ten palant" a nie że jesteś palantem. Mam w zwyczaju szanować swoich adwersarzy. Boże człowieku co Ty czytasz? Jak słucham wywodów pt. "Zresztą i tak już staliśmy się kolonią Watykanu" zastanawiam się śmiać się czy płakać. Porównujesz nasze czasy do PRL-u, to powiedz mi czy jesteś prześladowany za swoje przekonania? Czy teraz do Twoich drzwi pukają smutni panowie, którzy zamkną Cię za to co wypisujesz na forum? Powiem Ci więcej zostań w domu odłącz internet i zgaś światło bo TW od Twojego proboszcza (brr.. ten okrutnik) Cię znajdą a wtedy... Strach się bać.
Sebekrally
A5

Postprzez Sebekrally » wtorek, 3 sie 2010, 23:52

s1quattro napisał(a):Aha i gdzie sobie sam zaprzeczyłem bo jakoś nie mogę dostrzec??

"Na argumenty mnie nie zagniesz", a wcześniej zarzucasz mi obłudę i zakłamanie nie mając na to twierdzenie ŻADNYCH!!! argumentów. Widzę że wszystko trzeba tłumaczyć Ci łopatologicznie. Ponowię swoją prośbę jeśli nie masz ARGUMENTÓW to nie odpowiadaj na mojego posta, bo sprowadzasz dyskusję do poziomu z którego jest prosta droga do nazywania mnie ciemnogrodem, moherem (ładnemu we wszystkim ładnie itp.) A ja niestety nie wiedziałbym kiedy nazwać Cię żydem, masonem itd. bo jestem tylko ciemnym katolem i bez instrukcji z Torunia się nie wypowiadam :lol:
Sebekrally
A5

Postprzez !ADI! » środa, 4 sie 2010, 00:14

EE tam macie problem... trzeba jechać do Wawy z krzesełkiem i dużym popcornem, rozłożyć się na placu boju i oglądać to psychologiczną komedię w 3d.
A jeżeli nie macie takiej możliwości to polecam włączyć radio i posłuchać informacji i wywiadów z tymi ludźmi, to Kabaret Masztalskich nie ma do tego podejścia :D
!ADI!
S1600

Postprzez s1quattro » środa, 4 sie 2010, 09:43

Sebekrally napisał(a):
s1quattro napisał(a):Aha i gdzie sobie sam zaprzeczyłem bo jakoś nie mogę dostrzec??

"Na argumenty mnie nie zagniesz", a wcześniej zarzucasz mi obłudę i zakłamanie nie mając na to twierdzenie ŻADNYCH!!! argumentów. Widzę że wszystko trzeba tłumaczyć Ci łopatologicznie. Ponowię swoją prośbę jeśli nie masz ARGUMENTÓW to nie odpowiadaj na mojego posta, bo sprowadzasz dyskusję do poziomu z którego jest prosta droga do nazywania mnie ciemnogrodem, moherem (ładnemu we wszystkim ładnie itp.) A ja niestety nie wiedziałbym kiedy nazwać Cię żydem, masonem itd. bo jestem tylko ciemnym katolem i bez instrukcji z Torunia się nie wypowiadam :lol:

Pięknie to ująłeś!!! Ja już nie mam nic do dodania :lol:
s1quattro
N3

Postprzez majkos » środa, 4 sie 2010, 14:14

1. Postawienie krzyża w takim miejscu jest samowolką budowlaną - w normalnym białym kraju nikt by się nie patyczkował i buldożerem to zniósł, bez przenoszenia z wielką pompą.

2. Jeśli argumentem są krzyże przy drogach to niech harcerze, PIS, mohairy itd postawią krzyż w Smoleńsku. Oczywiście po uzgodnieniu z tamtejszą władzą budowlaną. Bo przyjedzie buldożer itd.

3. Tablice, zdjęcia pamiątkowe są już w sejmie. Więc po co mnożyć jeszcze w pałacu?

4. Polska to dziwny kraj, co zresztą widać i po tym forum.

5. Jak widać też po akcji pod pałacem mamy bardzo silną władzę wykonawczą.

A tak ogólnie to pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia :D
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez TGR » środa, 4 sie 2010, 15:18

Co ten temat ma do sportów motorowych?
TGR
A5

Postprzez Sebekrally » środa, 4 sie 2010, 15:31

majkos napisał(a):1. Postawienie krzyża w takim miejscu jest samowolką budowlaną - w normalnym białym kraju nikt by się nie patyczkował i buldożerem to zniósł, bez przenoszenia z wielką pompą.

2. Jeśli argumentem są krzyże przy drogach to niech harcerze, PIS, mohairy itd postawią krzyż w Smoleńsku. Oczywiście po uzgodnieniu z tamtejszą władzą budowlaną. Bo przyjedzie buldożer itd.

3. Tablice, zdjęcia pamiątkowe są już w sejmie. Więc po co mnożyć jeszcze w pałacu?

4. Polska to dziwny kraj, co zresztą widać i po tym forum.

5. Jak widać też po akcji pod pałacem mamy bardzo silną władzę wykonawczą.

1.A tak ogólnie to pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia :D

Normalny biały kraj hmm... USA nie jest normalnym białym krajem bo za dużo tam imigrantów i pewnie dlatego po 11.09 przez b. długi czas stały tam różne "instalacje" "samowolki budowlane"
2.Krzyże przy drogach nie są argumentem tylko przykładem czemu nie postawiono wtedy tam czegoś innego, ale to już tłumaczyłem
3.Jest taki drobny problem zginą urzędujący prezydent i z szacunku do własnego kraju (bez względu na poglądy polityczne) należy się upamiętnienie tego faktu, jak również śmierci pozostałych osób. Nikt normalny nie mówi o jakiejś monumentalnej budowli.
4.Jest dziwny gdyż ludzie nie potrafią wyciągać wniosków, czytać ze zrozumieniem i brakuje im tolerancji dla osób o innych poglądach. Prawie nikt nie potrafi dyskutować, jak brakuje silnych argumentów, to pojawiają się argumenty siły. No ale niestety prawda jest to znana nie od dziś gdzie dwóch naszych rodaków tam trzy zdania, a wygrywa ten co jest w stanie upokorzyć swojego adwersarza przy obcych. W mojej rodzinie parę osób pracowało z grekami szły ostre μαλάκας awantura na całego, ale gdy wchodził ktoś obcy momentalnie cisza i poklepywanie się po plecach, u Niemców jest podobnie jeden drugiego nie zje..e przy polaku, my musimy pokazać że nasze jest na wierzchu. Przykre
Sebekrally
A5

Postprzez Zajcev » środa, 4 sie 2010, 15:38

TGR napisał(a):Co ten temat ma do sportów motorowych?

dlatego ten temat jest w Hyde Parku:)

Akcja z krzyzem smieszy mnie tak samo jak afera z reklama Lecha...

tak sobie mysle ze gdyby harcerze wiedzieli ze to sie tak skonczy, pewnie by sie powaznie zastanowili czy ten krzyz tam postawic wtedy:)

Wydaje mi sie ze lepsza forma upamietnienia byloby to co zaplanowano :

Krzyż sprzed Pałacu Prezydenckiego nie zostanie w czwartek zabrany na pielgrzymkę do Częstochowy. Decyzja ma związek z awanturą, jaka miała miejsce we wtorek podczas próby jego przeniesienia

- Podobnie jak w przypadku środowego zajścia jest nam przykro z tego powodu. Uważamy, że byłoby bardzo dobrze, żeby krzyż obiegł całą Polskę - skomentował informację Rafał Bednarczyk, członek zarządu ZHP.

Przykre jest to ze grono tych "głeboko wierzacych" uzywa jako broni w walce politycznej krzyza.
Zajcev
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park