Platforma i odpowiedzialność

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez mati_WRC » czwartek, 27 paź 2005, 10:07

rutino78 napisał(a):spróbuje ci odpowiedzieć nie zniżając się do twojego poziomu:
jesli ktos tak chętnie używa słów prawo i sprawiedliwosc to powinien dotrzymywać słowa. amen
z programem pisu akurat masz racje, jest zbieżny z poglądami leppera i lpru więc na pewno sobie razem poradzą.

Mojego poziomu?? Powiedz mi w ogóle co Ty sobą reprezentujesz? Jedyne co potrawisz wydukac to kilka potocznych haseł, najprostyszych argumentów i tyle. Chyba nie za bardzo dorosłeś do tego aby brac udział w wyborach a co dopiero wysuwać swoje uwagi na ten temat. Pojecie Państwo jest dla Ciebie obce, nie masz pojęcia co tak naprawde jest dla niego ważne, jakimi mechanizmami sie kieruje. Dla Ciebie ten ktoś jest ble, tamten zły - a czemu? No bo tak.
http://www.cherubicstudio.pl CherubicStudio

..::Uzależniony od zapachu rajdowego paliwa::..
GG: 5422949
mati_WRC
A5

Postprzez rutino78 » czwartek, 27 paź 2005, 10:30

"Jedyne co potrawisz wydukac to kilka potocznych haseł, najprostyszych argumentów i tyle." z krytyką pisu nie ma wiele roboty. wystarczą naajprostsze argumenty, najbardziej oczywiste, jak zmiana osoby desygnowanej na premiera, nieglosowanie na kandydata z PO na marszałka, głosowanie na leppera, który jest wg Kaczynskiego przestępcą i nie wolno sie z takimi ludzmi zadawać. co to jest jak nie zapłata za poparcie w wyborach prezydenckich??
jak ktos obiecuje 3miliony mieszkan to wiadomo ze kłamie i jegoi hasła o sprawiedliwosci nic nie znaczą.
"Pier... synu aż głowa boli." np o taki twój poziom mi chodziło
rutino78
N3

Postprzez mati_WRC » czwartek, 27 paź 2005, 11:12

rutino78 napisał(a):"Pier... synu aż głowa boli." np o taki twój poziom mi chodziło

Jeśli prezentujesz tak wysoki poziom to powinieneś chyba zaznać czegoś takiego jakim jest kino, a wtedy wiedziałbys że to jest cytat z filmu, mimo iz z filmu nie najwyższych lotów to jednak filmu.

A poza tym czemu akurat przyszło Ci do głowy takie brzydkie słow (bo tak podejrzewam), może chciałem napisać pierniczysz?? :P :wink:
http://www.cherubicstudio.pl CherubicStudio

..::Uzależniony od zapachu rajdowego paliwa::..
GG: 5422949
mati_WRC
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 27 paź 2005, 11:18

Kolejna sprawa to gospodarka; tak naprawdę PIS i PO się nie dogadały. Co więcej odnosze wrazenie że PIS nie chciał tego. Jak niby PO miało rzadzić gospodarką skoro PIS wyśmiał ich program i nie godził się na ich propozycję?

Przed wyborami PO wyśmiało także program PISu, ale po wyborach trzeba się dogadać i koniec. Mam wrażenie że obydwie partie nie chcą tej koalicji, z tym że PIS mimo wszystko ustępuje więcej, poza tym to akurat PIS jest w tej komfortowej sytuacji że wygrało wybory i może sobie wybierać koalicjantów.

Co odpowiedzialności, to jaka jest odpowiedzialność PIS względem swoich wyborców? Obiecywali zmiany a teraz bedzie umizgiwanie sie do samoobrony.

Moim zdaniem umizgiwanie się do Samoobrtny LPR i PSL jest w tej chwili mądrzejsze niż dogadywanie sie z PO. Tusk od kilku tygodni strasznie uczepił się ze IV RP będzie miała twarz Leppera i prawdę mowiąc od tamtego czasu nie znalazł żadnych innych argumentów przeciwko PIS, bez przerwy to samo, dzis otwieram onet i co czytam? Donaldzik znowu wyjeżdża z Giertychami , Lepperami i Rydzykami zamiast w imię wspólnego interesu próbowaćsię porozumieć, to już się robi dla mnie żałosne do tego stopnia że nie wiem co gorsze, czy rozkapryszone PO czy burak Lepper. Więcej alternatyw w sejmie nie ma, więc PO stawiaąc wygórowane wymagania sama skierowała PIS w kierunku LePpeRa.

Tylko że jak wiesz według planów rządu WSI mają być zlikwidowane, zaś wszystkie pozostałe specsłuzby mają być pod bezpośrednia kontrolą premiera. Nie sądzisz że jest to trochę niebezpieczne? Tak samo jak za rzadów Millera. a wiesz czym to się skończyło.

Srały muchy będzie wiosna, plany planami, mozna sie było dogadać...

Wiesz jak wygląda wileka koalicja w niemczech? Wiesz ile ministerstw ma partia która przegrała? Wiesz jakie to ministerstwa? Dowiedz się, bo tak wyglada powazna polityka.

Jebie mnie to jak jest w Niemczech, ostatnie kryzysowe lata pokazują że wcale nie jest dobrze. Poza tym zestaw sobie polskiego buraka nr. 1 czyli Leppera z koślawym ryjem Joshki Fischera... Ja dziękuję za coś takiego, sto razy wolę naszego burakabo przynajmniej w ogólnym zarysie mimo wszystko bardziej przypomina homo sapiens niż pawiana. Nowa koalicja niemiecka to też jakaś pomyłka, też same "pokemony", z gestykulującym w manierze Adolfa ex-kanclerzem Schroederem. Sama koalicja jest jeszcze bardziej chora niż jakakolwiek co była u nas, chadecja i socjaliści, to ta jak by u nas PIS z SLD się dogadywalo, albo jeszcze lepiej z Ikonowiczem... Niemcy nie są dla mnie w tej chwili żadnym przykładem...

jak powtarzam co pis obiecywał to nazywa się to łapanie za słówka????
to nie łapanie za słówka, przed wyborami pis mówił że premierem będzie kaczynski. to nie są słówka, to fundamentalne sprawy.
tak jak kupowanie poparcia leppera. przed wyborami sie nim brzydzili będzie rząd mniejszosciowy i dziwilbym sie jakby PO zdecydowało się na udział w tym przedstawieniu z ludzmi z radia maryja

PO zaś mówiło że wicepremierem będzie Rokita. No i nie będzie... Poza tym jak dla mnie lepsi są ludzie z Radia Maryja niż Ikonowicz, Szyszkowska i inni tego rodzaju wykolejeńcy których zdaje się popierasz..
żółtodziób
A8

Postprzez Sergiey » czwartek, 27 paź 2005, 12:32

Przykład niemiec to nie jest najlepszy przykład, bo mimo takie rozdziału ministerstw gosparka praktycznie stoi w miejscu, państwo sie wali , bezrobocie rośnie.

Ale w kwestii ministerstw jest inny dobry przykład: Zarówno w USA i Indiach nie ma ministerstw kultury a tam własnie sie produkuje najwięcej filmów, a one nie są dotowane przez państwo (tak jak w polsce po części).

Do czego dąże?

Im mniejszy interwencjonizm państwowy na poziomie mało istotnych dla Państwa gałęzi funkcjonowania (przemysł ciężki, prywatyzacje etc) tym lepiej.
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez rutino78 » czwartek, 27 paź 2005, 12:50

żółtodziób, co jest dobrego w tworzeniu koalicji z samoobroną?
rutino78
N3

Postprzez bzyq » czwartek, 27 paź 2005, 13:09

żółtodziób napisał(a):Jebie mnie to jak jest w Niemczech, ostatnie kryzysowe lata pokazują że wcale nie jest dobrze. Poza tym zestaw sobie polskiego buraka nr. 1 czyli Leppera z koślawym ryjem Joshki Fischera... Ja dziękuję za coś takiego, sto razy wolę naszego burakabo przynajmniej w ogólnym zarysie mimo wszystko bardziej przypomina homo sapiens niż pawiana. Nowa koalicja niemiecka to też jakaś pomyłka, też same "pokemony", z gestykulującym w manierze Adolfa ex-kanclerzem Schroederem. Sama koalicja jest jeszcze bardziej chora niż jakakolwiek co była u nas, chadecja i socjaliści, to ta jak by u nas PIS z SLD się dogadywalo, albo jeszcze lepiej z Ikonowiczem... Niemcy nie są dla mnie w tej chwili żadnym przykładem...

popłakałem sie .... :D
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Re: Platforma i odpowiedzialność

Postprzez Kubus » czwartek, 27 paź 2005, 13:55

żółtodziób napisał(a):"No i wylądował w pizdu... i cały misterny plan też w pizdu" tak by skwitowwał Siara Siarzewski to co się dzisiaj stało w sejmie.

Nie przypominam sobie żebym coś takiego powiedział :D

Kuba "Siara" Siarzewski :P

A co do samego tematu to trzeba się liczyc w zaistniałej sytuacji z przyspieszonymi wyborami parlamentarnymi. Jeżeli do takich dojdzie to będe tym faktem bardzo zaniepokojony.

Co do PO i PiS to sytuacja jest prawie że patowa.Wydaje mi się że mądrym posunięciem byłoby odsunięcie od rozmów Pana Rokity ale możemy tylko pomarzyć.
Przyznaje się ze zawsze był mi blizszy program PO jednak to PiS wygrał wyobory i w związku z tym to oni mają decydujący głos, jednak zrzucanie całej winy na PO z brak porozumienia jest w moim przekonaniu błędem.

Co do samej Polski to powiem wam szczerze ( z czym nie musicie sie zgadzać ) będzie tak jak wybrał naród.
Osobiście najbardziej razi mnie frekwencja.Połowa Polaków nie poszła do głosowania, dzieki temu daliśmy dojśc do głosu w dużej mierze zwolennikom Samooborny i słuchaczom R.M. .(co jest dla mnie przerażające).

Pojawił się jeszcze wątek mediów.Warto tu wspomnieć idiotycznych atakach na PO w R.M. i Naszym Dzienniku.

Wniosek:
Nie najeżdzajcie na siebie idealizując swoich faworytów bo żaden z nich taki nie jest.Wybory się już odbyły i szkoda życia na gdybanie i obrzucanie siebie błotem.Ważne jest teraz żeby chęć władzy (niespełniona) w przypadku PO i (spełniona) w przypadku PiS-u nie odebrała im rozumu.Chyba że już im odebrała...
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez stein911 » czwartek, 27 paź 2005, 14:17

Moim zdaniem umizgiwanie się do Samoobrtny LPR i PSL jest w tej chwili mądrzejsze niż dogadywanie sie z PO.

Okej, ty to powiedziałeś.

plany planami, mozna sie było dogadać...

Na przykład w kwestii marszałka sejmu.

Srały muchy będzie wiosna,

a-ha

Poza tym zestaw sobie polskiego buraka nr. 1 czyli Leppera z koślawym ryjem Joshki Fischera... Ja dziękuję za coś takiego, sto razy wolę naszego burakabo przynajmniej w ogólnym zarysie mimo wszystko bardziej przypomina homo sapiens niż pawiana.

Wiesz co nie dokuczaj pierwszemu murzynowi rzeczpospolitej, czarni to też ludzie i nie trzeba tego udowadniać.

Sama koalicja jest jeszcze bardziej chora niż jakakolwiek co była u nas, chadecja i socjaliści, to ta jak by u nas PIS z SLD się dogadywalo,

Tu się nie zgodze, niemiecka chadecja to zupełnie inne loty niż PIS. To samo tyczy się SPD i SLD. W cywilizowanym karju o rozwiniętej kulturze politycznej takie wydawałoby sie egzotyczne koalicje maja rację bytu.

A tak wogóle zajadłością dorównujesz toruńskiej rozgłośni.
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez rutino78 » czwartek, 27 paź 2005, 14:33

S&P obniży rating Polski?

gazeta.pl:
pi 27-10-2005 , ostatnia aktualizacja 27-10-2005 13:43

Sytuacja polityczna w Polsce wyraźnie się pogorszyła, uważają analitycy agencji ratingowej Standard & Poor's. Przekazała ona dziś agencji Reutera zapowiedź publikacji komunikatu o wpływie ostatnich wydarzeń na scenie politycznej na oceny ratingowe Polski

- Obecna sytuacja polityczna wyraźnie się pogorszyła względem tego, co widzieliśmy jeszcze niedawno. Uważaliśmy, że obie centroprawicowe partie prawdopodobnie stworzą koalicję, a szczególnie pozytywne było to, że swój program gospodarczy do koalicji wniesie Platforma Obywatelska - powiedział Agencji Reutera analityk agencji S&P Kai Stukenbrock.

- Teraz te perspektywy się oddaliły i będziemy mieli prawdopodobnie bardziej populistyczny rząd, mniej nastawiony na reformy. Więc to jest wyraźne pogorszenie się perspektyw (dla Polski). O tym, czy będzie to miało wpływ na pozytywną perspektywę ratingu, ogłosimy w dzisiejszym komunikacie - dodał.

Obecnie Polska ma rating S&P na poziomie BBB plus z perspektywą pozytywną.

żółtodziób, jesli przebrnąłeś przez ten tekst to powinieneś wiedziec co swiat mysli o pisie.
rutino78
N3

Postprzez żółtodziób » czwartek, 27 paź 2005, 14:50

żółtodziób, co jest dobrego w tworzeniu koalicji z samoobroną?

To, że taka koalicja miałaby szanse na zgodne rządzenie. W przypadku PO -PIS takich szans IMO nie ma, jedyne co ich łączy to styropian i niechęć do dalszych ustępstw. Z taką różnicą że ze strony PIS było już sporo ustępstw i to pomimo wygranych wyborów, o tyle w moich oczach sa oni nieco bardziej "rozgrzeszeni"

Pojawił się jeszcze wątek mediów.Warto tu wspomnieć idiotycznych atakach na PO w R.M. i Naszym Dzienniku.

Jak już o tym mówimy to warto wspomnieć również o atakach na PIS w TVP i GazWyb mających znacznie większy nakład niż siakieś takieś RM czy ND...

A co do samego tematu to trzeba się liczyc w zaistniałej sytuacji z przyspieszonymi wyborami parlamentarnymi. Jeżeli do takich dojdzie to będe tym faktem bardzo zaniepokojony.

Dlatego z dwojga złego lepsza będzie koalicja PIS-LPR - Samoobrona- PSL. Wcześniejsze wybory to brak budżetu, pełna destabilizacja plus możliwość dojścia do wyłącznych rządów LPR i Samoobrony, a wtedy to juz tylko Opatrzność Boska może nas uratować. Swoją droga pięknie Kwas ... ustrój w państwie... Ale dlatego też jestem wściekły na PO, bo tak na prawdę to ONI ZRZEKLI SIĘ WŁADZY NA RZECZ LEPPERA I BERETÓW. Chore ambicje zwyciężyły nad politycznym pragmatyzmem, PIS w tej sytuacji zachowje się o wiele bardziej odpowiedzialnie.

Wiesz co nie dokuczaj pierwszemu murzynowi rzeczpospolitej, czarni to też ludzie i nie trzeba tego udowadniać
.

Czarni owszem, pawiany już nie...

Tu się nie zgodze, niemiecka chadecja to zupełnie inne loty niż PIS. To samo tyczy się SPD i SLD. W cywilizowanym karju o rozwiniętej kulturze politycznej takie wydawałoby sie egzotyczne koalicje maja rację bytu.

I tak, i nie. Na pewno dojrzałością polityczną i pragmatyzmem deklasują naszych "orłów", ale taką koalicję będzie cechowała reformatorska impotencja. Niekończące się tagi, blokowanie własnych koncepcji nawzajem, polityczny handel, tyle że nie na ekranach telewizorów, a w zaciszu gabinetów. U nich gospodarka się wali i ciągnie w dół także naszą (lwia cześć naszego handlu zagranicznego to właśnie handel z Niemcami), taka a nie inna koalicja raczej nie wróży nic dobrego.

tak wogóle zajadłością dorównujesz toruńskiej rozgłośni.

Owszem, bo własnie wczoraj zrozumiałem skąd u nich taka zajadłość. Od wczoraj jak widzę Rokitę na ekranie lub skrzeczącego Tuska to mi się scyzoryk sam w kieszeni otwiera. Ile jeszcze potrzeba ze strony PIS deklaracji? Ile obietnic? Kto nie chce wrócić do stołu? Dzięki komu Lepper będzie miał wpływ na rządy w kraju? Wychodzi na to że Rydzyk miał rację, ci ludzie są nieodpowiedzialni, to co zrobili z powierzonym im mandatem społecznym jest bezprecedensowe i niedopuszczalne. Jestewm Oburzony ich zachowaniem. Owszem, PIS nie jest bez winy, ale PIS cche rozmawiać, deklaruje nawet jasno możliwość zmiany prezydium sejmu, PO nie dość że ani na krok wczoraj nie odstąpiło od swoich wygórowanych rządań to teraz nie ma zamiatu niczego naprawiać. nawet jeżeli przyjąc że wina rozkłada się po równi na obydwie partie to w zaistniałej sytuacji PIS zachowuje się o wiele bardziej dojrzale, wyważenie, PO uprawia politykę w stylu Leppera, jak nie dacie nam czego chcemy to was zablokujemy.
żółtodziób
A8

Postprzez Kimi » czwartek, 27 paź 2005, 15:06

jak narazie to nie ma co krytykować bo jeszcze nic niezrobili i wątpie żeby się coś zmieniło , wygląda na to że przez najbliższe 4 lata do porozumienia nie dojdzie ale patrząc na to realnie najlepiej będzie wrócić do tematu za rok i wtedy powiecie czy PiS i Kaczyński zrobili coś dobrego czy nie :!:
Kimi
N3

Postprzez stein911 » czwartek, 27 paź 2005, 17:20

Gdy PO miała poparcie które niemal umozliwiające rzadzenie w pojedynkę Rokita cały czas powtarzał że chce tworzyć koalicję z PIS. O czyms to świadczy. PIS mówi że ma dobrą wolę, ale robi coś innego. Tyle ode mnie.
Ostatnio edytowano czwartek, 27 paź 2005, 17:20 przez stein911, łącznie edytowano 1 raz
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez żółtodziób » czwartek, 27 paź 2005, 17:20

Nie zrobilki i wiele nie zrobią, z taką rozpierduchą w sejmie nie da rady, dlatego IMO lepsza koalicja z LePpeRem niż żadna. Bez trwałej koalicji większość energii traci się namontowanie większości dla poszczególnych ustaw, to w oczywisty sposób opbniża ich jakość. Z drugiej stgrony wyłączne rządy LePpeRa to jeszcze większe zło, a to nam grozi po rozpisaniu wcześniejszych wyborów. Co niektórzy nie dorośli do powierzonej odpowiedzialności....
żółtodziób
A8

Postprzez rutino78 » czwartek, 27 paź 2005, 18:59

żółtodziób, przeczytaj prosze dokłądnie opinie tej agencji ratingowej (niezależna, jeden z najważniejszych ośrodków, kóry wskazuje gdzie inwestować a gdzie nie warto)
rutino78
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park