Wasz najbardziej ulubiony utwór muzyczny.

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Marmetal » sobota, 10 lut 2007, 16:53

Hultay WRC napisał(a):Marmetal, tak spytam kiedy nowa płyta Metallici? Jako fan pewnie jesteś zorientowany. Coś słuchy były że miała być jeszcze jesienią, teraz coś jakby ucichło... A mi trzeba świeego mięcha.

Pytasz właściwą osobę 8). Album według Larsa (perkusista) ma być pod koniec lata, może w jesieni, więc jeszcze sobie poczekamy. Tymczasem dzisiaj na oficjalnej stronie zespołu pojawiła się informacja, że 12 marca zaczną proces nagrywania, a w lecie mają zamiar wyskoczyć na kilka koncertów do Europy, jak w 2006. Jeśli Polska znajdzie się w tym spisie (albo chociażby Czechy lub Niemcy) to będę wniebowzięty :).

Gucio napisał(a):Black Albom jest jak dla mnie najlepszym dziełem Metallica(nieodmieniane lepiej brzmi) Wiadomo S&M ma specyficzna atmosfere, ale jest dziełem też San Francisco Symphony(czy jakos tak) więc jako solowy album uznaję za najlepszy "black album"własnie :)

Odmieniamy "Metalliki" (jest to oficjalnie potwierdzone przez jakiegoś polskiego profesora) ;). Swoją drogą, Metallica to także mój ulubiony album, a S&M jest cudowne, genialne i niesamowite. Prawdziwe dzieło sztuki.
Marmetal
S2000

Postprzez misiek_wrc » sobota, 10 lut 2007, 18:20

Moim zdaniem najlepszym albumem jest "czarna" płyta... Ale równie ciekawe i fajne są ...and justice for all ; ride the lighting

Ale za to najlepszym utworem jest seek & destroy, a w wersji koncertowej z mexico city wymiata wszystko !!!! :D
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Mexico City » sobota, 10 lut 2007, 19:29

Moim ulubionym wykonawcą jest Kazik Staszewski. Ciężko wskazać mi za to najlepszy utwór tegoż piosenkarza. No, chyba "Inżynierowie z Petrobudowy".
Mexico City

Postprzez Marmetal » sobota, 10 lut 2007, 19:47

misiek_wrc napisał(a):Ale za to najlepszym utworem jest seek & destroy, a w wersji koncertowej z mexico city wymiata wszystko !!!! :D

Heh, to trzeba przyznać :D. W ogóle polecam całe Live Shit: Binge & Purge z Meksyku, niesamowity koncert, niesamowita forma, niesamowity klimat.
Marmetal
S2000

Postprzez MSG Racing » sobota, 10 lut 2007, 20:00

Marmetal napisał(a):
misiek_wrc napisał(a):Ale za to najlepszym utworem jest seek & destroy, a w wersji koncertowej z mexico city wymiata wszystko !!!! :D

Heh, to trzeba przyznać :D. W ogóle polecam całe Live Shit: Binge & Purge z Meksyku, niesamowity koncert, niesamowita forma, niesamowity klimat.

Mnie się bardzo ostatnio podoba "St Anger".
Niedawno ściągnąłem sobie jakąś próbę w całości - jakaś godzina i 20min jak dobrze pamiętam.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Szczypek_WRC » sobota, 10 lut 2007, 20:55

MSG Racing napisał(a):Miło mi gościć w gronie rockowym bo to jeszcze nie metal tylko ciężki ROCK!!! Choć można również powiedzieć, że lekki metal.
Metal jest jeszcze cięższy. Rock jest bardziej ogólnym pojęciem niż metal.

SOAD to New Metal:) taka definicja, ale w sumie czym się charakterystycznym wyróżnia...? ale nie słucham tylko tego, Behemoth, Cradle of Filth, Dimmu Borgir etc. to jest już metal:D ale rock i punk też lubię, np. NOFX, Bad Religion, Blink 182 itp.:)
Szczypek_WRC
N3

Postprzez Marmetal » niedziela, 11 lut 2007, 12:11

MSG Racing napisał(a):Niedawno ściągnąłem sobie jakąś próbę w całości - jakaś godzina i 20min jak dobrze pamiętam.

Chodzi Ci o video St. Anger Rehearsals, czyli wszystkie utwory z albumu grane "na żywo" w studio? Jeśli tak to mam oryginalne wydawnictwo, ciekawa rzecz, szczególnie, że kilka z tych kawałków nie było granych dotąd na koncertach.
Marmetal
S2000

Postprzez Gucio » niedziela, 11 lut 2007, 12:25

mam na dysku taka fajna pokazówke Jason'a Newsted'a i Kirka Hammeta jak jadą najpierw Jason na basie potem Kirk coś wspaniałego fajnie się tego słucha. Jakby co to moge tu wrzucić :)
No i mam cały koncert S&M ...avi :roll: 8)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Marmetal » niedziela, 11 lut 2007, 12:31

Gucio napisał(a):mam na dysku taka fajna pokazówke Jason'a Newsted'a i Kirka Hammeta jak jadą najpierw Jason na basie potem Kirk coś wspaniałego fajnie się tego słucha. Jakby co to moge tu wrzucić :)

Pewnie z Cunning Stunts, czyli koncertu z Ft. Worth w Teksasie, ale mogę się mylić ;). Ja też lubię te ich sola :).
Marmetal
S2000

Postprzez Gucio » niedziela, 11 lut 2007, 13:23

Dokładnie o to mi chodziło.
http://s000.wyslijto.pl/?file_id=00365294424975027476
Teraz zassałem jakis koncert z Rio z 2004 roku :)
Juz z nowym basistą :)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez PawelRally » niedziela, 11 lut 2007, 15:19

mototom napisał(a):A co powiecie o zespole Dżem? To jest kapela ponadczasowa. Szkoda, że już bez Ryśka.

Jakis czas temu słuchałem tylko tego. Piosenki takie jak: "Sen o Victorii", "List do M", "Złoty paw" i "Dzień w którym pękło niebo" słuchałem bez przerwy.
Wspaniały polski zespół.

Tym którzy nie są wtajemniczeni w Dżem proponuje na początek obejrzeć film - "Skazany na blusa"!
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 11 lut 2007, 18:29

Szczypek_WRC napisał(a):
SOAD to New Metal:) taka definicja, ale w sumie czym się charakterystycznym wyróżnia...? ale nie słucham tylko tego, Behemoth, Cradle of Filth, Dimmu Borgir etc. to jest już metal:D ale rock i punk też lubię, np. NOFX, Bad Religion, Blink 182 itp.:)

No z tym new Metalem bym sie nieco spierał, w New Metalu(inaczej NuMetalu) są elemanty rapu, a w Soad można było to usłyszeć może w dwówch kawałkach. Raczej nazywałbym to hard rockliem, może alternatywnym. Zresztą whatever, ważne że sie ludziom podoba :)

Marmetal, kogo ja miałbym sie pytać o Metallikę jak nie Ciebie? :)

Dzięki Gucio za linka!
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Marmetal » niedziela, 11 lut 2007, 19:27

Gucio napisał(a):Teraz zassałem jakis koncert z Rio z 2004 roku :)
Juz z nowym basistą :)

Właśnie wczoraj i dzisiaj pooglądałem ten koncert na DVD :D. To występ z festiwalu Rock In Rio, Lizbona, Portugalia (4 czerwca 2004) 8). Świetny występ, ale chyba jeszcze bardziej polecam Rock Am Ring '06.

Hultay WRC napisał(a):Marmetal, kogo ja miałbym sie pytać o Metallikę jak nie Ciebie? :)

Hmm... mnie? :lol:
Marmetal
S2000

Postprzez MSG Racing » niedziela, 11 lut 2007, 21:59

Marmetal napisał(a):
MSG Racing napisał(a):Niedawno ściągnąłem sobie jakąś próbę w całości - jakaś godzina i 20min jak dobrze pamiętam.

Chodzi Ci o video St. Anger Rehearsals, czyli wszystkie utwory z albumu grane "na żywo" w studio? Jeśli tak to mam oryginalne wydawnictwo, ciekawa rzecz, szczególnie, że kilka z tych kawałków nie było granych dotąd na koncertach.

Tak dokładnie ale muszę powiedzieć że mam płytę St. Anger i są tam te same kawałki co oni tutaj grają.

Mam też ściągnięte Metallica na Rock am ring 2006 ponad 2 godziny koncertu.
Oraz Metallica Icon.

A co do płyty to wiem ze mają ja wydać jakoś w połowie tego roku tak mówi Kasprzyk i Sadowy na Antyradiu.
POdobno coś kręcili z Fatboyem ale nie wiem do końca czy to prawda.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Marmetal » poniedziałek, 12 lut 2007, 12:28

MSG Racing napisał(a):
Marmetal napisał(a):

Tak dokładnie ale muszę powiedzieć że mam płytę St. Anger i są tam te same kawałki co oni tutaj grają.

I właśnie o to chodziło ;).

MSG Racing napisał(a):POdobno coś kręcili z Fatboyem ale nie wiem do końca czy to prawda.

To jakiś żart :lol:. Nic takiego nie miało miejsca :wink:.
Marmetal
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park