Platforma i odpowiedzialność

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez stein911 » poniedziałek, 28 lis 2005, 09:29

Śmiech mnie ogarnia gdy słucham tej baby:http://biznes.onet.pl/1,1297373,prasa.html :lol:
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez Kimi » poniedziałek, 28 lis 2005, 15:12

Mówią , wymyślają i tak nic się nie zmienia :lol:
Kimi
N3

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 28 lis 2005, 23:43

Śmiech mnie ogarnia gdy słucham tej baby:http://biznes.onet.pl/1,1297373,prasa.html

Normalna wypowiedź dla prasy, typowa wpyowiedź polityczna jakich wiele, dużo wody zero konkretów. Czego przepraszam oczekiwałes i co cię tak śmieszy?

Śmiać nam wszystkicm się odechce jak przyjdzie do głosowania następnego budżetu. Już obecny byl do poprawki, wiadomo że PIS w pojedynkę nie zrobi z tym nic. Ponieważ PO zablokuje wszystyko bez względu na to czy propozycje będą sensowne czy nie, dużo do gadania będą miały moherki i lepperki. PO zajebiście rozegrywa sprawę, nie wiem jak ślepym trzeba być zeby nie widzieć że im bardziej PO się stawia tym bardziej szkodzi swoim wyborcom.
żółtodziób
A8

Postprzez Kimi » wtorek, 29 lis 2005, 07:19

PO cały czas chodzi o to żeby rząd upadł i były nowe wybory , czy im uda się do tego doprowadzić to nie wiem .
Kimi
N3

Postprzez rutino78 » wtorek, 29 lis 2005, 08:39

kaczynski posrednio sam przyznał w expose swoim i jego podpremiera, ze koalicja z PO nie była poządana (bo PO to aferały i trzeba ich rozliczyc) takze zapomnij o tym. coraz bardziej mnie ciekawi mnie budżet 2006, czeka nas chyba kolejna nieprzyjemna niespodzianka, bo Marcin Kiewicz nadal wszystko wszystkim obiecuje.
odnowa moralna postepuje, kurski znowu niewinny, pierwsza prywatyzacja jakas dziwna, w ministerstwie srodowiska jacys przestępcy (wg przedwyborczego kaczynskiego największa afera to była)
rutino78
N3

Postprzez bounder » wtorek, 29 lis 2005, 11:49

Konrad Tomaszewski - szef gabinetu ministra środowiska. W 3mieście znany między innymi z tego, że za rządów AWS, będąc dyrektorem Lasów Państwowych, przekazał lokalnym posłom, działaczom Akcji, bardze ładne i atrakcyjne grunty w Matemblewie (tzw. afera leśnych ludzi). Jak twierdzą rzeczoznawcy, cena była kilkakrotnie niższa od wartości rynkowej. Obecnie w tej sprawie toczy się proces. Oprócz tego w toku są jeszcze dwa procesy z udziałem tego pana: o fałszowanie dokumentów w Lasach Państwowych oraz sprawa prowadzona przez wydział do walki z korupcją. Zbieg okoliczności i pomówienia aż w trzech sprawach :?: Marcinkiewicz mówi, że przed wydaniem wyroku przez sądy nie będzie nikogo oceniał. Tak :?: A ministrowie jego rządu jakoś mogą, np. Wasserman w komisji śledczej nie miał żadnych oporów, uznając od razu kto jest winny a kto nie. Problem polega na tym, że gdyby Tomaszewski był powiązany z lewicą, to już w tym momencie byłby uznany przez Marcinkiewicza za wielokrotnego przestępcę. A gdzie tu jest k**wa miejsce na odnowę moralną :?: Jak odnowa moralna ma polegać na tym, że powoła się komisję Prawdy i Sprawiedliwości (ja pier**le, ciekawe kiedy w każdym domu będzie musiał wisieć portret Kaczyńskiego nad drzwiami :? :wink: ), która będzie się zajmowała rozliczaniem przede wszystkim lewicy, a afery prawej strony "przeoczy", to ja pier**le taką odnowę.
Sędzia Andrzej Krzyże, obecnie wiceminister sprawiedliwości. Za komuny skazywał ludzi za to, że uczestniczyli w wiecach niepodległościowych. Nie uwierzę, że w tym kraju nie ma ani jednego lepszego prawnika niż pan Krzyże, który skończył np. studia w 1995. Dorn określił tę nominację jako przykład etyki odpowiedzialności :lol: Tu komentarza chyba nie trzeba, ale zaczyna to wyglądać tak, że w sytuacjach mniej wygodnych "etyka odpowiedzialności" zastępuje odnowę moralną. PiS jest tak bardzo odpowiedzialny, że zaprasza do rządu osoby mocne wątpliwe jeśli chodzi o moralność. Chyba brakuje w tym sensu.
bounder
N3

Postprzez rutino78 » wtorek, 29 lis 2005, 12:00

Marzec 2005 rok / antena RMF FM

RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest
sprzeczne z ideałami PIS.
RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego
polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne.

niesamowicie dowcipny człowiek ten kaczynski
rutino78
N3

Postprzez Kimi » wtorek, 29 lis 2005, 16:18

PiS sama nazwa mówi za siebie :lol:
A Kaczyński jak zwykle kłamie , bo to umie robić najlepiej .
Kimi
N3

Postprzez żółtodziób » wtorek, 29 lis 2005, 18:38

każdy polityk kłamie, Tusk kłamie, Kaczor kłamie, sytuacja polityczna wymaga zeby sie z Lepperem dogadać i na tym koniec. Sytuacja jest taka, że współpraca z SO jest dla PIs mniej kosztowna niż współpraca z PO. na tym właśnie polega polityka. Prawdy w polityce nie było, nie ma i nigdy nie będzie. Najpierw było 100 milionów potem mieszkania dla młofdych małżeństw, teraz 3 miliony mieszkań.

Jeśli chodzi o Kurskiego to jego wypowiedzi się potwierdziły, w przeciwieństwie do cyrku jaki zrobił Waltz w hospicjum. Tyle że PO nie przeprosiło , i nie wyciągnęło wobec Waltzowej żadnych konsekwencji, dlaczego więc PIs miałoby tak robić?

Problem nie jest w tym kto kłamie, a kto nie, problem w tymże PO brakuje chyba zdrowego rozsądku. Ewidentnie dązą do nowego rozdania, ale jaka jest gwarancja że cokolwiek w ten sposób zmienią? Na pewno widzieli sondaże, PIS jest 10% przed PO, a do sejmu łapie się jeszcze tylko Lepper. Przyspieszone wybory tylko wzmocnią pozycję SO. Jedynym rozsądnym wyjściem dla PO jest pójście na współpracę z rządem żeby cokolwiek "ugrać" dla siebie, przynajmniej na razie, bo im dłużej będzie trwała kadencja tym gorzej dla PIS. Największym nieszczęsciem dla PO będzie jak uda im się zablokować budżet, to tylko ułatwi sprawę Kaczorom, ktorzy będą mieli kolejny, mocny argument że PO to awanturnicy.

Wyborcy mają już w dupie czy ktoś nakłamał, czy w Agorze ciągi korytarzy są poziome czy pionowe, wyborcy chcą stabilizacji i coraz mniej ważne jest kto tę stabilizację ma zapewnić. Stąd właśnie podwójna wygrana Kaczorów w wyborach, mimo nieprzychylnosci mediów. Dopóki Kaczki będą konsekwentne w tym co robią (czyli budowania wizerunku ludzi, którzy vbez względu na przeciwnosci robią swoje i postępują pragmatycznie) a PO będzie burzyła swój wizerunek partii "intelektualistów" na rzecz ostentacyjnej negacji działań PIS (jakiekolwiek by nie były, czy słuszne czy nie) przewaga PIs nad PO będzie si e utrzymywać. Kaczki są cwane jak rzadko kto i będą zręcznie odbijać wszystkie ataki, zwłaszcza jeśli będą tak beznadziejne i rozpaczliwe jak słynna moherowa koalicja Tuska.
żółtodziób
A8

Postprzez stein911 » wtorek, 29 lis 2005, 18:46

Normalna wypowiedź dla prasy, typowa wpyowiedź polityczna jakich wiele, dużo wody zero konkretów. Czego przepraszam oczekiwałes i co cię tak śmieszy?

PiS z szybkościa światła wycofuje się z obietnic składanych przed wyborami a nawet po. Poa tym nie jest to typowa wypowiedz dla prasy byle ciecia tylko minister finansów ekipy która ma zmieniać Polskę :lol: , jakoś mało konstruktywne te wypowiedzi. Powiedziałbym wręcz że całe powietrze juz z reformatorów wyparowało. I nie ma co udawać że jest to normalna sytuacja, typowe gierki polityczne bo ujeśli tak to jaki był sens głosowac na kaczki?
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez Kimi » wtorek, 29 lis 2005, 19:40

Mniej kosztowna koalicja SO no nie wiem , jak tak dalej pójdzie to PiS na tym straci wszystko .
Kimi
N3

Postprzez rutino78 » wtorek, 29 lis 2005, 23:40

kurski miał wyleciec nie za to, ze ojciec tuska był w wehrmachcie tylko za to ze twierdził ze poszedł tam z WŁASNEJ WOLI
na potrzeby wyborów kaczynski zachował się porządnie i go wywalił, a teraz przywrócił. to jest zachowanie na poziomie leppera. kaczynski nie ma honoru, dla władzy zrobi wszystko. przez 3lata rządzenia warszawą nie zbudował tam nic, poza muzeum powstanców, w którym mógl godnie przemawiac. myslał wyłącznie o prezydenturze
wiem ze kazdy polityk kłamie, problem w tym ze kaczynski robi to najlepiej.
w koalicje po z pisem nie wierzy juz nikt, pis swiadomie wybrał obecny układ, w którym ma pełnie władzy, jedynie rzuca ochłapy SA i LPR. poparcie rydzyka nie byo darmowe
rutino78
N3

Postprzez Kimi » środa, 30 lis 2005, 08:06

Myśle że Lepper nie jest taki głupi i ochłapy mu nie wystarczą .
LPR jako jedyna mało wymaga i nie chce mieć wpływu na rząd .
Kimi
N3

Postprzez żółtodziób » środa, 30 lis 2005, 13:10

Myśle że Lepper nie jest taki głupi i ochłapy mu nie wystarczą .
LPR jako jedyna mało wymaga i nie chce mieć wpływu na rząd .

No i własnie o to chodzi. Swoją drogą o ile zręcczniejszym politykiem okazał się Lepper od kierownictwa PO... Im dłużej będzie ten układ trwać tym gorzej dla PIS, dlatego zupełnie nie rozumiem sensu blokowania wszystkiego przez PO na tym etapie.

rutino, stein: A PO to może się z niczego nie wycofała? Właśnie odwrotnie, PO wycofała się dokładnie ze wszystkiego co obiecywała przed wyborami, zrwajac rozmowy koalicyjne odebrała sobie szanse na realizację którychkolwiek punktów swojego programu.

Jeżli chodzi o wycofywanie się z obietnic przed i powyborczych to na całym świecie w polityce jest tak, że się najpierw obiecuje a potem trzeba się dogadać z innymi partiami, i zmodyfikować swój program na drodze kompromisu, siłą rzeczy część obietnic trzeba wycofać. Pis znalazł sie w takiej sytuacji, że najpierw musiał zmodyfikować założenia pod współpracęz PO, a potem z LPR i SO, stąd właśnie to debilne becikowe. Takie jest życie, taka jest polityka, najłartwiej jest zrzucic z sebie odpowiedzialność i przejść do opozycji, wtedy żaden rutino czy stein nie wyskoczy z tekstem że PO nie realizuje żadnych ze swoich obietnic, a PIS przynajmniej częsć swoich wcześniejszych założen usiłuje realizować. A taka jest niestety prawda.

Najśmieszniejsze jest to, że Tusk wycofal się nawet ze swoich przekonań etycznych, jeszcze nietak dawno był zatwardziałym ateistą i poperał aborcję, a teraz proszę, z biskupem Życińsim za pan brat, krótko mówiąc "Polak y kalolyk" o tym jakoś nie mówicie panowie... Taka jest niestety polityka, czy sie komuś podoba czy nie.

rutino - co do Kurskiego to wiem jak było, wyleciał ze sztabu Kaczora krotko po swojej wypowedzi i niewiele później wywalili go z PIS. Na tę drugą decyzję złożył odwołanie argumentując że jego wypowiedź była prawdziwa. Po drugie znając separatystyczne zapędy Kaszubów (tak sie składa że trochę ich znam) nie wykluczam że dostyć chętnie poszedł do Wehrtmahtu. Na lekcjach historii tego nie uczą, ale Kaszuby były swego czasu autonomią z silnymi wpłtywami Skandynawskimi oraz Pruskimi, to się daje zauważyć do dziś. Ich język nie bez powodu jest niezrozumiały dla reszy Polski. Mozna zrozumieć Kresowiaka, Górala i Ślązaka, ale o Kaszubach to zapomnij... "Pane, on piznął moja tasza na hasiok" albo podobne teksty, reklama Gellwe jest jeszcze bardzo klarowna przy ich prawdziwej mowie.

Prawdziwym kłamstwem było zapewnienie Tuska że nie wiedział nic o przeszłości dziadka... Ja wiem na temat moich przodków wszystko, mimo iż z wykształcenia nie jestem historykiem. Kazdy zresztą wie. Tylko Tusk nie wiedział, historyk z wykształcenia. Wiem też, że mój dziadek sprał gębę swojemu kuzynowi do nieprzytomności jak tamten chciał zostać volksdeutschem. Ludzie się łamali w tamych czasach, nie każdy potrafił dochować wiernosci swojemu krajowi, zwłaszcza na mocno zgermanizowanych terenach Polski północnej. Dlatego niewiedza tuska jest moim zdaniem rzekomai jest jedynie próbą ukrycia, że jego dziadkowi zbyt mocno nie przeszkadzało wstąpienie do wrogiej armii.
żółtodziób
A8

Postprzez rutino78 » środa, 30 lis 2005, 13:57

chocbys nie wiem ile przeinaczał to wypowiedz kurskiego nie była prawdziwa. NIE WSTĄPIŁ NA OCHOTNIKA. takie nadużycia są obrzydliwe.
kurski nie ma honoru, skłamał swiadomie. i zrobił to celowo tuż przed wyborami. taka moralność wg pisu
"nie wykluczam że dostyć chętnie poszedł do Wehrtmahtu"
na tej zasadzie ja nie wykluczam ze dosyc chętnie poszedłbyś do SS. daruj sobie takie oceny ludzi, którym przyszło życ w gorszych czasach niz ty. teraz to wszyscy bohatery.. żałosne
a kaszubi mieli zawsze przerąbane, dla niemców byli polakami, dla ruskich niemcami, ale to nieistotne tutaj
co do koalicji po z pisem to jestes chyba ostatnim wyznawcą tej teorii. kaczynscy przeciez twierdzą ze po to aferały, układy które trzeba rozliczyc. wiec rozliczają, z lepperem i rydzykiem. tak wstecznej koalicji jeszcze nie mielismy
rutino78
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park