No wlasnie ze sie mozna. Zauwaz co sie dzieje z TVN. Na antenie powiedzieli, ze to zydowska stacja, i od razu rozglos na cala Polske.
To teraz kontynuujac wywod, wyobrazmy sobie co by bylo, jakby politycy zaczeli ( nie wiem czy to dobre okreslenie, bo wiekszosc i tak wlazi ) wlazic w dupe Rydzykowi. Rydzyk na antenie powie, ze ten albo tamten jest cacy, i jak rosnie poparcie ?? O taki rodzaj nachapania mi chodzi. Co jak co, jest to srodek masowego przekazu, a to, ze ma tak zajeb*ty wplyw na ludzi slepo wpatrzonych na to co ojciec dErektor powie, ze gotowi czlowieka powiesic. W zyciu nie widzialem, zeby kogokolwiek dziadek gonil z parasolka, za to, ze chce przyblizyc innym widok z drugiej strony barykady.
Fanatycznych wielbicieli Rydzyka nie ma wcale dużo. Może kilkaset tysięcy w sumie. Wiele osób słuchających RM nie głosuje tak jak Rydzyk każe. Zapewne każdy ma w rodzinie starszą osobę, która słucha RM, ja mam takich kilka, z czego jedna tylko głososwała jak Rydzyk kazał, reszta słucha RM "ze startości" poniewaz wolą słuchać różanca niż najnowszych nagrań Shakiry w RMFie, ale głosują i tak po swojemu. Teza, ze rydzyk ze swoją grupką fanatyków ma wpływ na wyniki wyborów jest mocno naciągana, politymkom którzy myślą że można się "nachapać" elektoratu w ten sposób można tylko współczuć, to jest raczej polityczne samobójstwo, przynajmniej na dłuższą metę.
Na szczescie, jest wiecej ludzi takich jak ja, ktorzy zaczeli to zauwazac i zaczynaja sie przeciwko temu buntowac...
Na takiej samej zasadzie właśnie Ojciec dErektor zauważył spisek masońsko zydowski wymierzony w ostoję polskości i od kilkunastu lat z tym spiskiem wojuje.
Przestraszylem sie troche Twoich pogladow.
W takim razie po co w trakcie wojny ratowalismy Zydow ? Po co wciaz czcimy miejsca kazni w Oswiecimu, Tremblince i tak dalej ??
Czemu Nasz Papiez tak zabiegal o dobre uklady z nimi ?
W takim razie Rydzyk tworzy cos w rodzaju sekty ( bo tego religia nie mozna nazwac ). Zaraz powiesz zebym sie puknal w czolo.
Nie powiem żebyś puknął się w czoło,, tylko raczej czytał ze zrozumieniem. Po pierwsze to nie są moje poglądy, tylko rydzyka, po drugie przytoczyłem je, żeby pokazać, że zarówno poglądy rydzyka jak i antyklerykałów są tak samo bezpodstawne, przynajmniej w chwili obecnej. Po drugie fakt ratowania żydów z opresji nie odbiera nam prawa do ich krytyki, ozywiscie pod warunkiem że jest ona poparta dowodami.
Ja sie wcale nie smieje z niego. Po pierwsze boje sie takiego podejscia, a po drugie wspolczuje mu takiego myslenia.
Bać to się mozna czerwonej zarazy, która zagarnęła cała kasę po PRLu i teraz wyprawia co jej się zywnie podoba, a koniec końców Kwach ich ułaskawia. Ale rydzyk ze swoą garstką moherowych emerytów to może tylko smieszyć. jego stacja istnieje już kilkanaście lat, i pewnie gdyby TVN nie zrobił zadymy to by nikt nie miał pojęcia o poglądach rozgłaszanych przez RM. To TVN zrobił mu reklamę tak na prawdę. Imperium rydzyka... buahahahaa...
http://www.audytorium17.pl/badania/badania.htm Tutaj masz badania jednej z najlepszych firm, SMG/KRC, sam sobie zobacz jakim wielkim wzięciem cieszy sie Radio Maryja, teraz jeszcze nanieś na to fakt, że błąd statystyczny wynosi 3%... Rzeczywiscie, przerazające, apkalipsa, narodziny nowego faszyzmu...
http://www.filmweb.pl/Badanie,ogl%B1dal ... s,id=22658 tutaj jest badanie glądalności poszczególnych telewizji, w tabeli w ogole nie ma Trwam, ostatnia stacja jaka jest ujeta w zestawieniu nie ma nawet jednego promila oglądalnosci...
Moja rada - nie poddawać się psychozie wywołanej przez największe stacje komercyjne, one też nie mówią prawdy tylko to, co jest dla NICH wygodne. Tak zresztą robią wszyscy. Rydzyk na prawdę nic nie znaczy, a to że aktulna władza go faworyzuje można potraktować jako powód do nie głosowania na nich w następntych wyborach. Jeśli mimo to przejdą - no cóż, pozostanie uszanować wolę większości, to jest demokracja.
Mowi, ze wszedzie zydostwo i masonstwo. Niech pokaze w ktorym miejscu: kto, gdzie, jak ? A nie rzuca oszczerstwa, za ktore pozniej musi przepraszac.
No właśnie, sam widzies ze zanim coś się rzuci najpierw trzeba powiedzieć kto, kiedy i gdzie, a nie że "wszyscy to widzą ze mamy państwo kościelne". bo co, bo rządzący wypowiadają się na antenie RM? Ich prawo, a nasze prawo nie wybrtać ich następnym razem jeśli nam to przeszkadza.
Wlasnie o to chodzi. Niech oni mi teraz udowodnia ( tylko faktami, a nie ... o dupie marynie ).
Ja dalej nie rozumiem, na jakiej zasadzie RM odroznia zyda od nie-zyda. Bo wyglada na to, ze polowa Polski, ktora jest przeciwko RM jest zydami. nie jest tak ??
pozdro
RM niczego nie udowodni, nie kwapi się do udowadniania od samego początku istnienia i nie ma co liczyć na to że zmieni podejście. Tyle ze moim zdaniem antyklerykaliści posługują się dokładnie tym samym rodzajem demagogii, straszą panstem kościelnym, drugim iranem a tak na prawdę nie ma żadnych przykładów które by na to wskazywały oprócz tego że Kaczory mają skłonności do dewocji o czym było wiadomo już dawno. Mozna było na to przymknąć oko jako na sprawę kompletnie nieistotną a można z tego zrobić tragedię na miarę nowej inkwizycji. ja jednak przymykam na to oko, dopóki Rydzyk ma audytorium na poziomie błędu statystycznego może być co najwyżej śmieszny a nie groźny. A kościół jako instytucja sam usiłuje zamknąć mu gębę i zasadniczo do polityki się nie miesz i nikogo nie okrada.