Marsz: Dość państwa klerykalnego!

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez bzyq » poniedziałek, 15 maja 2006, 11:48

Redemptoryści, właściciele Radia Maryja, podziękowali biskupom za uznanie dla rozgłośni. I zapewniają, że rozgłośnia będzie nadal "służyć prawdzie"

O cos takiego mi wlasnie chodzi. RM i Ojciec dErektor jest nie do tkniecia.
i teraz rodzi sie pytanie : kto wyskoczy przeciwko ?? zaraz zostanie ogloszony "żydem" i zostanie zlinczowany na antenie i w TV. To jest chore !!
W kwietniu o. Rydzyk wystąpił z płomiennym apelem do słuchaczy, by zanosili modły do Jana Pawła II o uratowanie rozgłośni przed czyhającymi wokół wrogami. Na efekty nie trzeba było długo czekać.

Znaczy sie : wrogiem jest kazdy, kto albo nie slucha, albo sie nie zgadza z RM ?
Jak tak dalej pojdzie, to zamkna wszystkie radia i TV, i jedynymi slusznymi beda : RM i TRWM. Jezeli nie potrawia sobie poradzic z antysemickimi tekstami na antetnie, ba ! nawet pochwalaja jego dzialalnosc i nic z tym nie robia, to co bedzie dalej ?Ku*wa. Ja nie chce zyc w takim kraju !
Krytyka Radia Maryja i o. Rydzyka w mediach jest atakiem przeciwko naprawie Rzeczypospolitej - oświadczył Jarosław Kaczyński

Niech to bedzie przykladem, jak daleko moga siegnac lapy RM. I to nie jest pojedynczy przypadek.
żółtodziub :
z calym szacunkiem do Twojej osoby i pogladow, po prostu sie mylisz ...
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez kolo115 » piątek, 26 maja 2006, 11:06

No nie... Teraz to sie wkurw****! Ze podczas pielgrzymki papierza nie bedzie reklam piwa, podpasek (:lol:) itp. strzymalem... Ze w krakowie nie mozna sprzedawac alkocholu tez strzymalem... Ale niech mi ktos powie, do kur*** nedzy, po jaki dzwonek w moim miescie tez niemozna w normalnym sklepie kupic alkoholu?!?! Co to ma wogole do rzeczy? Jest piatek a ja chce sobie kulturalnie w pubie piwo wypic... Co mnie to obchodzi ze papierz przyjezdza?! Jak ktos uwaza, ze jak papierz przyjezdza to nie wolno pic alkocholu, to niech sobie nie pije, jego sprawa, ale niech nie kaze robic tego wszystkim!
To co sie dzieje w tym kraju przechodzi moje wszelkie oczekiwania... ech...
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez rutino78 » piątek, 26 maja 2006, 13:03

moja koleżanka musiała wziąć wolne bo żłobek dziś nie pracuje. jak to milutko, że dwulatki mają ten dzień na modlitwe i przemyslenia o panu Jezusku :D
telewizora od kilku dni nie warto włączać.
takich jaj to chyba za Wojtyły nawet nie było
rutino78
N3

Postprzez Buncol » piątek, 26 maja 2006, 14:19

To co napisze, nie ma wiele wspolnego z rozpowszechnianiem kleru w Polsce, ale dotyczy bezposrednio wizyty papieza. Otoz wczoraj centrum Warszawy bylo totalnie sparalizowane. W okolicach godzin 19 kiedy papiez byl w jednym miejscu i sie nigdzie nie ruszal a policja poblokowala najbardziej ruchliwe ulice. Krecilismy sie z ojcem po centrum z 40 minut, zeby wrocic do domu. W dodatku gdy spytalismy sie jednego policjanta o pewna ulice, ten nic nie wiedzial. Kompletny burdel i zenada.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez maciekd » piątek, 26 maja 2006, 15:56

Ja też nie rozumiem, co kieruje ludźmi, gdy sami sobie narzucają kaganiec i ograniczają swoją wolność. Nie ma to jednak nic wspólnego z władzą kościoła, czy państwem klerykalnym, a jest tylko wynikiem tego, że niektórzy ludzie, mający władzę, w ten właśnie sposób pojmują swoją religijność. Na zewnątrz nagle każdy próbuje być świętrzy od papieża. To się chyba nazywa obłuda. Obłuda niektórych wiernych, czy nawet niektórych księży, nie przesądza jednak o ciemiężycielskim charakterze kościoła w Polsce...

W tym miejscu chciałbym uroczyście ogłosić, że po lekturze wypowiedzi w tym temacie, do którego wcześniej nigdy nie zaglądałem, doznałem miłego rozczarowania. Po raz pierwszy jak żyje, zgadzam się z Tobą żółtodziobie!!! Cieszy mnie umiarkowany i rozsądny ton Twoich wypowiedzi. Obyśmy w przyszłości częściej się ze sobą zgadzali... :wink:
maciekd
A6

Poprzednia strona

Powrót do Hyde Park