DLR - Dolnośląska Liga Rajdowa

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

DLR - Dolnośląska Liga Rajdowa

Postprzez Motulski » poniedziałek, 16 gru 2013, 22:24

Witam !
Od przyszłego sezonu ( 2014 ) na Dolnym Śląsku rusza cykl dla amatorów pod nazwą DLR - Dolnośląska Liga Rajdowa. Cykl nie jest powiązany z PZM, po prostu stowarzyszenia, grupy ludzi i zawodnicy stworzyli swój cykl dla amatorów, którzy nie zgadzają się z filozofią imprez organizowanych przez PZM i stworzyli własny cykl :wink: Są to dopiero początki, pierwszy sezon więc większość imprez ma charakter typu KJS, ale z biegiem czasu wszystko ma się rozrosnąć ! Imprezy są organizowane w różnych częściach Dolnego Śląska, przez różne grupy, ale mają wspólny regulamin.

Kalendarz :

Styczeń - III Rajdowa WOŚP - Klub Sportowy Bc Rally Team
Kwiecień - Uzdrowiskowe Ściganie II - Rally Jedlina
Czerwiec - Rajd Lutomia - Amator-Rally, Rajdowa Świdnica
Wrzesień - Kudowa Rally - Kudowa Rally
Październik - Amator Rally Walim - Walim Rajdowy
Listopad - Śnieżka 2014 - Karkonoska Grupa Rajdowa
Grudzień - III Jugowska Barbórka - Rajdowy Jugów

Regulamin Ogólny – sezon 2014
REGULAMIN DOLNOŚLĄSKIEJ LIGI RAJDOWEJ

1. Definicje DLR oraz organizacja.

DLR – Dolnośląska Liga Rajdowa
-Cykl samochodowych imprez amatorskich , w znaczeniu nie wymagających licencji rajdowych oraz wyścigowych od uczestników.

-Każda runda DLR zwana będzie „rajdem amatorskim”, a poszczególne jej fragmenty na których prowadzony będzie pomiar czasu „odcinkami specjalnymi”

-Poszczególne rundy DLR organizowane są na terenie województwa dolnośląskiego.

-Organizatorami poszczególnych rund ligi są prywatne stowarzyszenia, kluby oraz grupy, których charakter działania związany jest z motosportem.

-Organem decyzyjnym w sprawach dotyczących organizacji ligi jest Rada DLR, którą stanowią przedstawiciele grup organizujących poszczególne rundy.

-Rada DLR nie ponosi odpowiedzialności za organizacje i przebieg poszczególnych rund DLR.

-Każdy organizator rundy DLR jest w pełni odpowiedzialny za organizacje i przebieg rajdu przez siebie organizowanego.

-Organizator poszczególnej rundy DLR zobowiązany jest do przeprowadzenia Badania Kontrolnego.

-Organizator poszczególnej rundy DLR (dalej zwanej rajdem amatorskim) ma możliwość zorganizowania rajdu amatorskiego według swojego pomysłu, przy czym jest on zobowiązany do zachowania maksymalnego poziomu bezpieczeństwa podczas trwania imprezy.

-Pomiar czasu na odcinkach specjalnych prowadzony będzie z dokładnością do minimum 0,1s.

-Każdy organizator dla swojej rundy DLR stworzy regulamin uzupełniający.

-Regulamin uzupełniający każdej rundy określać będzie informacje dotyczące: zgłoszeń, kar czasowych, przebiegu rajdu amatorskiego, nagród, badania kontrolnego, harmonogramu oraz innych informacji związanych z rajdem amatorskim.

Więcej informacji o lidze oraz tych bieżących sprawach znajdziecie tutaj :wink:
https://www.facebook.com/DolnoslaskaLigaRajdowaDLR

Organizatorzy zapraszają wszystkich chętnych do rywalizacji w luźnej i przyjaznej atmosferze :wink:
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Re: DLR - Dolnośląska Liga Rajdowa

Postprzez Motulski » niedziela, 12 sty 2014, 21:43

Mariusz Kupiec :

LICZYDŁA PRL-u

Zakończył się sezon i rozdano puchary za DMO kierowców i pilotów.
.Byliśmy pewni swego że mamy mistrza i odpuszczamy ostatnią rundę.Okazuje się jednak że Kierownik ma pierwsze i 28 oczek a pilot drugie i 24 oczka.Więc dzwonie do Wrocławia,bo pewno jakiś się błąd wkradł,nic bardzie mylnego rozmowa z panem miła i koleżeńska i mnie uświadamia w pewnym momencie że jest już za późno bo zaproszenia wysłane i puchary przygotowane [ dzwoniłem w ten sam dzień jak się lista pokazała] i Oni wiedzą że jest błąd że źle jest policzone,ale mogą tylko ubolewać i że dostane specjalną nagrodę,rozmowa przeobraziła sie z miłej w mniej miłą.Z niepewnością pojechałem na Gale Mistrzów, a może wyniki poprawią,na próżno się łudziłem,przy rozdaniu trochę się odpaliłem i nie przebierałem i co się stało?SZEF kopną mnie w kostkę że bym sie uciszył,to mnie odpaliło i musiałem oddać.Jak można tak postąpić?.Po zakończeniu podszedłem do gościa z którym rozmawiałem i gdzie jest ta specjalna nagroda? i co ? on się wszystkiego wyparł,nic takiego nie mówił,"można pluć w twarz a ONI mówią że deszcz pada"i po raz drugi się odpaliłem może za bardzo,'... te liczydła prl-owskie i kalkulatory sobie kupcie' .Jak takie wałki są w KJS-ie to co się dzieje wyżej?.

Między innymi dlatego powstała DLR !
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Powrót do KJS