Moderator: SebaSTI
SkandalRally napisał(a):Na imprezę organizowaną w centrum miasta na pewno łatwiej jest zdobyć sponsora. Wtedy nie ma problemu żeby się pokazać. Problem pojawia się gdy teren masz od kogoś, kto już sam umieszcza tam swoje reklamy, nic w zamian nie dając. No ale dobra idę do firmy X, słyszę że może i ciekawa forma reklamy ale jest zimno i oni by chcieli do środka. Nie zrażony tym pierwszym (w przypadku tej imprezy) niepowodzeniem idę do kolejnej firmy. Podobna branża - słyszę że taki rynek ich nie interesuje. Oni by woleli coś z rajdami terenowymi... jak Dakar. Bo Dakar jest teraz na topie. Dzisś kolejne spotkanie - "proszę Pana rajdy takie niebezpieczne słyszał Pan o Kubicy..." Ręce opadają.
Bilans - 80km przejechanych zero sponsorów i jeszcze paliwo spaliło się nadaremno.
W odpowiedzi na opis jaki miałem na gg dotyczący rajdu 13 grudnia pisze do mnie kolega. Mówi że ma mało zysków i może reklama. Jak przedstawiłem mu co mogę mu zaoferować zorientował się że nie startuję tylko organizuję. Odpowiedź - "a gdzie ja będę na rajdzie reklamować sklep z ubraniami dla dzieci..."
Problem ze sponsorem zaczyna się gdy robisz imprezę na (w naszym przypadku) autodromie. Gdzie tam sponsor. Po zmianie prezydenta kłopotem jest nawet dostanie zgody na wykorzystanie terenu. Kiedyś przynajmniej z tym nie było problemów, jeszcze prezydent objął patronatem cykl i fundował puchary.
SkandalRally napisał(a):Rally Sprinty organizowane na zamkniętym obiekcie są imprezami non profit.
Sejol napisał(a):Moja dobra rada - może warto poszukać patrona medialnego ale nie gazetkę osiedlową Paderewy ale jakiś poważne lokalne medium i podpisać umowę na cały rok.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość