Prosze o rade

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Prosze o rade

Postprzez Thiruel » środa, 21 cze 2006, 22:40

Witam was jestem tu zupelnie nowy to moj 1 post w ogole sie nie znam na tym wszystkim ani nic ale w kazdym badz razie czuje ze posiadam talent do wyscigow i chcialem zapytac gdzie sie cos dowiedziec jak sie zapisac gdzie sie zglosic co i jak posiadam samochod alfa romeo 156 2.0 twins spark 155 koni chcialbym sie tym poscigac gdzies ....
Thiruel

Postprzez PLayer » środa, 21 cze 2006, 23:41

Na początek spróbuj się w jakimś rallysprincie (są szybsze z reguły od KJSów a Twoje auto raczej pasuje pod szybsze odcinki). Jeśli ci się spodoba musisz się zapisać do Automobilklubu. Generalnie tam Ci juz powiedzą co i jak. Napisz skąd jesteś to nieco ułatwi sprawę z podaniem Ci jakiś imprez czy adresów.
PLayer
N3

Postprzez Beret » czwartek, 22 cze 2006, 00:32

w rallysprintach sa tez "luzniejsze wymogi", latwiej ogarnac ;)
ale napisz skad jestes, moze ktos ci odpowiedni AK wskaze gdzie cos sie dzieje ;)
przypominam tez ze kjs to amatorskie rajdy, nie wyscigi ;)
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Shiro » czwartek, 22 cze 2006, 01:30

Jesli chcesz pojezdzic po torze, polecam Super OS'y w Miedzianej Gorze i ALT na torze Poznan. Te pierwsze maja forme krotkich przejazdow po ustawionej probie, natomiast ALT to poprostu luzne pojezdzawki po duzej pętli toru (z pomierem czasu). Zadna z tych imprez nie jest KJS'em. W wolnej chwili moge napisac cos wecej, jesli Cie to interesuje. Przejrzyj poprostu tę strone i forum SSS:

http://superoes.pl/
http://forum.sss.org.pl/index.php
Shiro
N1

Postprzez Thiruel » piątek, 23 cze 2006, 16:46

Z lodzi pochodze... a moze jeszcze jakos wzmocnic ten silnik czy cos?
Thiruel

Postprzez PLayer » piątek, 23 cze 2006, 18:32

Nic nie wzmacniaj. Nie liczy się sprzęt tylko umiejętności. Chyba nie sprawi ci radości wygrywanie z każdym, wiedząc, że masz 2 razy szybszą i lepszą furę od innych. Nie o to w tym biega... Najpierw sprawdź się albo na torze jak było wyżej wpomniane albo rallysprincie. Zobaczysz jak pójdzie, wtedy trenuj różne manewry (lewa noga, itp.). Po jakimś czasie zaczniesz poprawiać własne wyniki ale też sam uznasz, że jeszcze dużo do nauki przed Tobą. To będzie oznaczało, że odpowiednio dojrzałeś do tego sportu. Wtedy już będziesz posiadał odpowiednią wiedzę i będziesz wiedział co robić dalej.
Takie moje zdanie.
PLayer
N3

Postprzez Beret » piątek, 23 cze 2006, 21:06

skontaktuj sie z TKL (chyba tkl.pl), swojego czasu robili zloty na technicznej na torze kartingowym...
i nie wzmacniaj, na razie pojezdzij... i nie nie licz od razu na pierwsze miejsca, to przychodzi z czasem ;)

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Thiruel » sobota, 24 cze 2006, 00:45

nie chodzi mi o wygrywanie ja czerpie radosc z samych wyscigowdotychcczas tylko nielegalnie sie scigalem na ulicach miasta umiejetnosci troche mam ale sam wiem ze musze duzo pocwiczyc... po prostu jakies miejscie do cwiczen by mi sie przydalo i w koncu jakis wyscig cos wpierw chetnie bym pocwiczyl tyylko nie wiem gdzie bezpiecznie moge to zrobic
Thiruel

Postprzez Beret » sobota, 24 cze 2006, 01:17

przez sciganie masz na mysli 1/4 mili lub inna forme wyscigow rownoleglych??

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Powrót do KJS