Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza.

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Re: Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza.

Postprzez Kruk » niedziela, 11 mar 2012, 20:17

Jaki sens miało przyznawanie innych numerów startowych na prolog, a innych na właściwy memoriał :roll: ?
Lista zgłoszeń prawie najkrótsza ze wszystkich edycji więc chyba musiało być drogo. Wie ktoś może dlaczego Chmielewski nie pojechał z tegorocznym pilotem ?
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez hudyj » niedziela, 11 mar 2012, 21:05

Hubertos napisał(a):Impreza udana :D , troszkę popadało w 1 przejeździe, gratulacje dla Killera. Mnie bardzo podobała się jazda Steca, Chwista, Siemanki, Grzesińskiego i Ostrowskiego.Szkoda, że na beczce puszczali tą lipną muzę :| .

Magillo było najlepsze :D

A co do imprezy, to wydaje mi się, że było skromniej niż w latach ubiegłych. Mniej ludzi, ale to chyba pogoda odstraszyła.
hudyj
N3

Postprzez postmortem90 » poniedziałek, 12 mar 2012, 02:08

mi sie wydaje że zwykła postawiona beczka byłaby lepsza niż ten "trójkąt" który wydawał się troche ciasny dla "tapczanów". Rzeczywiscie deszcz odstraszył kibiców i można było coś zobaczyć;) Stec, Siemanko i ww. pojechali bardz płynnie;:) brawa dla Janeckiego który wie do czego służy tylny napęd, dla Stefka Karnabala za dodatkowe bączki (nie rozumiem dlaczego tak wielu zawdoników zapomniało co to są bączki:( ). Szkoda że Michał się zagotował :(
Generalnie troche biedniej niż rok czy 2 lata temu, może organizatorzy by pomyśleli o dodatkowych atrakcjach jak na Karowej? mam tu na myśli zawodników z driftingu, przejazd obarczony nagrodą dla publiczności za widowiskowośc... na pewno przyciągnęłoby to i kibiców, i media, i sponsorów... (na serwisie do Janka Ch. co chwile podchodzili faceci w czerni zaczynając rozmowę "dzieńdobry nazywam się ten a ten jestem tym a tym i chciałbym....co pan na to?" ;)
http://cmr.rally-zone.pl Obrazek
postmortem90
N2

Postprzez MOTORECORDS.PL » poniedziałek, 12 mar 2012, 11:14

II Memoriał Kuliga i Bublewicza dla Amatorów | Sutor / Langner | Subaru Impreza [HD] by MotoRecords.pl
http://www.youtube.com/watch?v=G0mZ-8-vXGc
NOCLEGI NA RSMP, RPP, GSMP: http://motorecords.pl/noclegi.html
MOTORECORDS.PL
A6

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 12 mar 2012, 16:49

Ja mam niestety niemiła opinię o Memoriale. W tym roku tylko oglądarka po zeszłorocznym podejsciu organizatora do kibiców i nie tylko a przyszłym przeczytam może tylko wyniki. Dlaczego? Coraz mniej miejsca dla kibiców (mimo, że było mniej). Coraz mniej załóg, przypuszczalnie przez atrakcyjnosć i medialnosć imprezy.
Nawet na mokrym niewiele się działo. Może jakby trasę zapętlić tak jak np prolog Barumki, albo OSy w Holandii. Więcej razy się ich zobaczy, będzie a przynajmniej powinno być większe widowisko.
I niestety tylko 3-4 załogi się przyjemnie oglądało plus piękny dźwięk starej Imprezy :)
W głowie szczególnie mi utknęła biała Fiesta i Janecki.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez kamus9 » poniedziałek, 12 mar 2012, 20:55

postmortem90 napisał(a):mi sie wydaje że zwykła postawiona beczka byłaby lepsza niż ten "trójkąt" który wydawał się troche ciasny dla "tapczanów".

Według mnie ten "trójkat" to bardzo dobre posuniecie. Wcale nie był ciasny, kto ogarniał ten przejechał płynnie i co najwazniejsze w takich imprezach widowiskowo. Jesli ktos chciał beczke to mogł iść na koniec odcianka albo przyjsc na prolog. Jak dla mnie memoriał OK gdyby tylko nie taka mała ilosć załog...
1969-2004 ...
kamus9

Postprzez hudyj » środa, 14 mar 2012, 14:43

Troche odejde od tematu.
W informatorze imprezy można znalesc informację, że w 2007 roku na Uniwersytecie wrocławskim została obroniona praca magisterska pt. "Aksjomatyczne i mitotwórcze aspekty sportu samochodowego. Studium przykładu Janusza Kuliga".
Czy tą pracę można gdzieś w sieci znaleźć?? Nie jest to mi do niczego potrzebne, pytam tylko tak z ciekawości.
hudyj
N3

Postprzez ŁukaszWRC » niedziela, 10 mar 2013, 13:11

http://allegro.pl/show_item.php?item=3089122368
Memoriał już za tydzień, tymczasem zapraszam do licytowania w aukcji charytatywnej.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez janex » niedziela, 10 mar 2013, 14:57

Wiadomo juz kto i w czym pojedzie? Czy znów lista zgłoszeń będzie 2 dni przed??
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez pawlosi1 » niedziela, 10 mar 2013, 19:35

Pewny na razie Stec Fabią ;) I drifterzy z D1KRK Drift Team :D
pawlosi1
N1

Postprzez janex » niedziela, 10 mar 2013, 21:13

pawlosi1 napisał(a):Pewny na razie Stec Fabią ;) I drifterzy z D1KRK Drift Team :D

Niedawno zauważyłem na FB że Siemanko też ma być.
janex
N3

Postprzez moto_angel » niedziela, 10 mar 2013, 21:54

janex napisał(a):
pawlosi1 napisał(a):Pewny na razie Stec Fabią ;) I drifterzy z D1KRK Drift Team :D

Jest na plakacie 7 edycji więc dziwne to nie jest ;)
Fajnie że będą drift'erzy tyko obsada rajdowa oby nie była skromniejsza i gorszą niż poprzednio...
Oby Stec wyciągnął wnioski po Barbórce gdzie zawsze jest wyścig kto ile będzie miał koni a potem albo nie ma mety albo wręcz moc przeszkadza ;)
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez janex » niedziela, 10 mar 2013, 23:06

moto_angel napisał(a):
janex napisał(a):

Jest na plakacie 7 edycji więc dziwne to nie jest ;)

To że jest na plakacie to nie żaden wyznacznik według mnie, ale ok.
janex
N3

Postprzez moto_angel » poniedziałek, 11 mar 2013, 10:25

moto_angel napisał(a):Jest na plakacie 7 edycji więc dziwne to nie jest ;)

janex napisał(a):To że jest na plakacie to nie żaden wyznacznik według mnie, ale ok.

Jeżeli na plakacie miałby być moim zdaniem ktoś kto definitywnie nie będzie się w stanie stawić to zdecydowanie patroni Memoriału...
Wojtek regularnie pojawia się w Wieliczce więc to dla mnie pewniak, zresztą sam się przekonasz jak się pojawisz ;)
Oby tylko niebieska impreza nie była największą atrakcją oprócz fabii Steca i drifterów...
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez MotorsportNews » poniedziałek, 11 mar 2013, 17:43

Kajto w Utraleggerze Mikołajczyka :wink:
całkiem nowy http://www.rajdy.net portal rajdowy | http://www.msfoto.info sporty motorowe | http://www.facebook.com/SportyMotorowe Motorsport na Facebooku
MotorsportNews
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS