Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza.

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez MatiWrc » niedziela, 6 mar 2011, 23:54

Panowie, sprawdźcie dokładnie, przede wszystkim Wojtek startował treningówką :wink:
MatiWrc
A5

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 7 mar 2011, 14:30

Nie mam w sumie nic do dodania in minus dla AK w KRK. Przy starcie dostali zjebe zdrową bo się też jakiś ważniak zaczął wydzierać jak się go ładnie spytaliśmy jak przejść na drugą stronę.
Ochrona, momentami wyglądało jakby było ich więcej niż kibiców.
Porażka od tej strony.
Kilku kierowców można powiedzieć uratowało honor rajdowców i zrobiła ciekawe przejazdy, część tradycyjnie o złote majtki pojechała, jeszcze jakby to nie był sprint a rajd na 2-3 OS. Ale ok ktoś musi takie coś wygrać. Ogólnie zawodnicy wypadli o lepiej niż zachłanni działacze.
Myślę, że dałoby radę zrobić tak żeby nie trzeba było pisać komunikatu i zakazie kręcenia się.
Ale jakiś taki niemały niesmak pozostał.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Pancin » poniedziałek, 7 mar 2011, 21:12

Dziadek Holek rozczarował :( Szkoda, że się nie pojawił, na pewno byłoby barwniej...

A nie myślicie czasem, że to taka zaplanowana akcja? Piszą, że będzie, bo jakby nie było jest najbardziej rozpoznawalnym zawodnikiem rajdowym w PL. Wzbudzają zainteresowanie i przyciągają widzów, a potem ze smutkiem ogłaszają w dzień imprezy, że jednak go nie będzie. Coś mi tu śmierdzi, zwłaszcza, że sponsora by tak sobie nie zlewał.
Pancin

http://www.scyzzor.com]www.scyzzor.com
http://www.superoes.pl]www.superoes.pl
Pancin
N3

Postprzez jazzzy » poniedziałek, 7 mar 2011, 21:16

co memorial to robi sie gorzej, szkoda slow, to co sie dzialo w komunikacji miedzy kobietami z organizacji przechodzi pojecie, same mowily ze przy pierwszym przejezdzie mialy sajgon, nie potrafili zapanowac nad rejestrowaniem wynikow i zawodnikow (kto ruszyl, kto dojechal) wiec niektorych przesuwali na start

zal tej imprezy
jazzzy
N3

Postprzez młody_FFRT » poniedziałek, 7 mar 2011, 22:28

4 raz byłem, i co rok to samo - safety (tym razem jakaś firma która pewnie żadnego pojęcia o rajdach nie ma) robi problem bo nie można przjeść bo trasa zamknięta i to co mnie dobiło w tym roku - akurat amatorsko robie foty i kumpel kręci też materiały na tuba (JarekVideoHD) noi staneliśmy na miejscówie, Panowie Strażnicy Miejscy widzą że zasłaniają nam cały zakręt ale nie, muszą stać w odległości 3 m od siebie (nas oczywiście olewali jak prosiliśmy o przesunięcie się) na szczęście stało u nas kilka starszych osób i dopiero ich apele poskutkowały. No i oczywiście "pancerna" taśma przed którą nie można się wychylić bo się umiera... Co do załóg to nie narzekam bo mogło być gorzej, nie jestem jakimś fanem driftu ale tak czy siak skyline zrobił największy show :) Za rok pewnie znów wróce i znów bedzie to samo .. :P no ale cóż....
www.sport-klatka.pl
http://www.youtube.com/user/JimmyWRC
młody_FFRT
N2

Postprzez gabrally » poniedziałek, 7 mar 2011, 23:34

Generalnie godzinę przed przejazdem zapoznawczym usłyszeć można było z ust ochronamenów takie słowa "nie ma przejścia, zaraz będą dzwony". Jak napisał Ziggy - co do organizacji bez komentarza (AKK wziął firmę ochroniarska na swoim poziomie) - święte słowa :)

Jeśli coś się nie zmieni za rok już nie zawitam do Wieliczki. Nudzi mnie to...
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez zbych KCH » poniedziałek, 7 mar 2011, 23:55

Jeśli chodzi o magazyn Super Oes to mogę oddać 2 egzemplarze w ładnym stanie bo znalazłem je przez przypadek wyłożone gdzieś za trzecimi drzwiami w hali basenu. Jak ktoś z Krakowa to mogę je wziąć 13 marca na maxi szrot, na eliminację Pucharu WRT.

A co do samego Memoriału to był tak obstawiony bramkami i ochroną, że bardziej już się chyba nie dało, ale to zobaczymy za rok... a może organizator się zmieni i wszytsko będzie inaczej.
zbych KCH
N3

Postprzez Gucio » wtorek, 8 mar 2011, 00:43

Jak tak czytam o tej ochronie to mam wrażenie, że wyglądało to jakby tam się odbywały derby Krakowa pomiędzy Wisłą, a Cracovią :shock:
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez seal » środa, 9 mar 2011, 20:36

Śmiem się nie zgodzić z częścią forumowiczów w kwestii zabezpieczenia a dokładnie dużej ilości ochrony. Impreza jest organizowana w mieście. Bardzo duża ilość osób stoi w bezpośredniej styczności z trasą przejazdu. Przybyli kibice w miażdżącej większości nie kierują się swoim bezpieczeństwem i unikaniem potencjalnych zagrożeń jakie mogą wystąpić na tego typu imprezach. Co się może dziać na trasie widać było po pierwszym przejeździe, kiedy to hordy ludzi wybiegły na drogę pomimo tego, że trasa nie była otwarta i wciąż startowały samochody uczestników memoriału. Niestety nasza rodzima mentalność połączona z brakiem edukacji w kierunku zasad bezpieczeństwa na imprezach motorowych nie pozostawia pola wyboru co do liberalnego podejścia do kwestii zabezpieczenia. Jeżeli w czasie imprezy doszłoby do potrącenia jakiegoś bezmyślnie przebiegającego trasę kibica wszyscy grzmieli by dlaczego poziom zabezpieczenia był tak niski skoro wiedzieli że tyle kibiców przyjdzie. Oczywiście zgodnie ze starym powiedzeniem, że Polak mądry po szkodzie. No i zapewne rozpoczęła by się nagonka jaki to niebezpieczny sport co oczywiście nie poprawiło by kondycji polskich rajdów i sposobu postrzegania tego sportu przez media (sponsorów). Twierdzę więc, że w sprawach bezpieczeństwa lepiej dmuchać na zimne.
seal
A5

Postprzez waszka » piątek, 11 mar 2011, 13:36

postmortem90 napisał(a):do pierwszej beczki nie dało sie dostać blisko więc Ci co stali troche dalej mieli lipe...bo na barierkach banery które wszystko zasłoniły. te flagi sa lepszym rozwiązaniem. za rok znowu na murek!! :D

Ja tam wolę drzewko przed murkiem 8) :wink:

Jeśli chodzi o ochronę to ten koleś przy beczce chodząc po tym chodniku stwarzał większe zagrożenie niż ci,którzy chodzili przy murze.
Kiler mało co nie staranował tego idioty na pierwszym OS (9sek).Gdyby nie odbił się od krawężnika to.... :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=-StIOdR2IFc
Evo 7 RS in progress...
waszka

Postprzez wojo02 » piątek, 11 mar 2011, 15:06

prawda jest taka, że memoriał jest rozgrywany po prostu w złym miejscu. auta zapier.. często powyżej 150 na wąskich uliczkach z chodnikiem szerokości 1 metra. publiczność nie ma się gdzie ustawić, stają na prywatnych terenach, dachach garażów, włażą na drzewa. tam gdzie wolno stać też jest meganiebezpiecznie bo wiara stoi w kilku rzędach i napiera (np. na dojściu do 1 beczki) . strach pomyśleć co by było jakby w taki tłum wpadła rozpędzona rajdówka, ci z pierwszego rzędu nie mają szans odskoczyć od barierek bo z tyłu napierają. memoriał powinien lecieć inną trasą, jak nie w wieliczce to w krakowie , gdzie nie brakuje szerokich dróg gdzie mozna by rozegrać taką imprezę w komfortowych warunkach zarówno dla kibiców jak i dla zawodników.
wojo02
N2

Postprzez MOTORECORDS.PL » sobota, 12 mar 2011, 19:21

Janecki / Kwiecień - BMW 318is - Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza 2011
http://www.motorecords.pl/film,563,moto ... 2011_.html
NOCLEGI NA RSMP, RPP, GSMP: http://motorecords.pl/noclegi.html
MOTORECORDS.PL
A6

Postprzez fotorobart_pl » sobota, 12 mar 2011, 20:54

a wg mnie największy problem memoriału to frekwencja na starcie ....
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez RallyOlo » środa, 23 mar 2011, 18:12

Frekwencja problemem? hmm czy ja wiem? Problem tym razem był raczej taki, że ni stąd ni zowąd pojawił się w kalendarzu rajd zimowy (Lotos). Zwykle Memoriał był rozgrywany w momencie posuchy rajdowej na naszym krajowym podwórku. Poza tym być może odstraszyły też trochę te limity regulaminowe, a i wpisowe zapewne też swoje zrobiło.

Co do zabezpieczenia, uważam że lepiej jak jest więcej obstawiających niż jak by miało ich być za mało. Pamiętajmy, że to jest impreza w centrum miasta.

Generalnie uważam, że było OK, choć mogło być kilka stopni cieplej, albo chociaż bez wiaterku :)
RallyOlo

Re: Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza.

Postprzez hudyj » piątek, 20 sty 2012, 17:27

Kiedy można się spodziewać mapek tegorocznego memoriału?
hudyj
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS