Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza.

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez loocky » sobota, 5 mar 2011, 10:20

Mam pytanko. Ponieważ memoriał stał się już imprezą komercyjną jak stolicowa Barbórka przypuszczam, że jest już imprezą finansową in plus. Dlatego też mam pytanko czy Kuligowie i Bublewiczowie coś mają z tego, czy też AK zarabia na ich nazwiskach?
loocky
N2

Postprzez corados » sobota, 5 mar 2011, 22:04

Komunikat nr 1 organizatora:
3. Zabrania się wykonywania dodatkowych obrotów samochodem od szykany nr 1 do mety stop.

Wygląda na to,że te niezamierzone też będą karane :lol:
corados
A6

Postprzez Philippe » sobota, 5 mar 2011, 22:31

loocky napisał(a):Mam pytanko. Ponieważ memoriał stał się już imprezą komercyjną jak stolicowa Barbórka przypuszczam, że jest już imprezą finansową in plus. Dlatego też mam pytanko czy Kuligowie i Bublewiczowie coś mają z tego, czy też AK zarabia na ich nazwiskach?

Słyszałeś koleżko co jest HONOROWY PATRONAT? załóż rajdowypudelek.pl
Philippe
A5

Postprzez pestkos » sobota, 5 mar 2011, 22:45

Pewnie bedzie troszke zimniej niz rok temu :)...ale pamietajcie o odpowiednim ogumieniu.Do zobaczenia na trasie.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
pestkos

Postprzez Kris_WRC » sobota, 5 mar 2011, 22:46

3. Zabrania się wykonywania dodatkowych obrotów samochodem od szykany nr 1 do mety stop.

Komu to ... przeszkadzało? Jak wielkim trzeba być turboidiotą, żeby to wymyslić? A jak mnie obróci na zakręcie i szybciej będzie mi się nawrócić na ręcznym w kierunku przeciwnym do oesu to co? Przyjebią mi 20 minut, czy od razu utną głowe?

Przepraszam, za nerwy no ale nie moge...

Janusz się przewraca w grobie jak widzi co zrobili z AK Krakowskim
Kris_WRC
A6

Postprzez Philippe » niedziela, 6 mar 2011, 09:32

Z tymi obrotami to tak skonstruowana jest trasa.

Załoga X startuje robi te małą pętelkę i rusza na dalszą część trasy - startuje wówczas ze następna załoga Y. Gdyby między zjazdem z pętli a metą były dodatkowe bączki załogi X i trwały np. minutę to załoga Y by na to najechała. Normalne, że nie pozwolili.

Lepiej, że tak jest bo memoriał nie będzie trwać wieki i przejazd auta nie będzie się odbywać co 3 minuty. Trzeba na niego jechać, narka
Philippe
A5

Postprzez Ziggy » niedziela, 6 mar 2011, 13:46

Krótko:
- brr zimno
- jak zwykle bokiem do przodu Janecki, dla niego pomiar czasu nie istnieje
- grubo Grzesiński z Tutajem, Kluza, Stainhof między nimi rozstrzygnie się zwycięstwo
- co do organizacji bez komentarza (AKK wziął firmę ochroniarska na swoim poziomie)
- brr zimno
- Stawiarski na 3 łapach
Ziggy
A5

Postprzez kremer » niedziela, 6 mar 2011, 14:44

Hehe Hołek jak zwykle zgłoszony i jak zwykle nie pojechał :)
kremer
S2000

Postprzez Kruk » niedziela, 6 mar 2011, 14:57

Według wyników toprally wygrał chyba Stec :? . On jest z tych kierowców co raczej jadą dla kibiców, niż na czas. Szczególnie na takiej imprezie, no chyba że było też widowiskowo a dodatkowo najszybciej. Może ktoś kto widział na żywo coś napisze na ten temat.

Ciekawi mnie z kim pojechali Tomaszki i Cichocki, bo na oficjalnej stronie tych informacji nie udało mi się znaleźć :? .

No i czekamy na fotki jak Stawiarskiemu na 2,5 kilometra udało się urwać koło :shock: .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Zajcev » niedziela, 6 mar 2011, 15:31

Kruk napisał(a):
No i czekamy na fotki jak Stawiarskiemu na 2,5 kilometra udało się urwać koło :shock: .

w bardzo prosty sposob, o ile sie nie myle 2 Lancery tak zrobily,
za szeroko beczka, kraweznik na zewnetrznej i boom:) felga nie wytrzymala.

swoja droga, nastepnym razem proponuje zasponsorowac spray czy tez krede dla AK, bo troche lipa ze beczka za kazdym razem trafiala w inne miejsce;)
Zajcev
N4

Postprzez wojo02 » niedziela, 6 mar 2011, 15:34

corados napisał(a):Komunikat nr 1 organizatora:

Wygląda na to,że te niezamierzone też będą karane :lol:

i bardzo dobrze, całość się zamknęła w 2 godzinach a nie jak kiedyś całość trwała pół dnia bo czopik się uparł na każdym nawrocie kręcić bączki do zrzygania. kto chciał oglądać bączki poszedł na beczkę, tam stawiarski urwał koło (po prostu za wcześnie wypuścił przy wyjściu i przywalił lewym tyłem w krawężnik). ogólnie fajna impreza, trochę mina z tymi starymi ośkami, które się ledwo toczą i z dopuszczeniem niektórych załóg które nawet ręcznego nie potrafią podciągnąć.
wojo02
N2

Postprzez pkwm » niedziela, 6 mar 2011, 16:09

wojo02 Zgłoś się za rok swoją rajdówką i pokaż wszystkim jak używać ręcznego...
pkwm

Postprzez oldtimer » niedziela, 6 mar 2011, 16:27

Hołek po raz kolejny pokazał gdzie ma kibiców i pamięć o kolegach.Gwiazdor mediów i znawca wszystkiego w motoryzacji miał pilny wyjazd :D :roll:
oldtimer
N3

Postprzez djinn » niedziela, 6 mar 2011, 16:41

Odnośnie urwanego koła na pierwszej czasówce, to ciekawy był efekt jak poleciało w tłum .... mam nadzieję, że nikt tam nie ucierpiał.

Co do przejazdów Steca, to jak zwykle widowiskowo (bez zbędnego kręcenia bączków), ale za to szybko i efekto(y)wnie, co widać po czasach :),

Aha, prócz Stawiarskiego felgę rozwalił jeszcze Szczepieniec a wcześniej ktoś skrzywił wahacz, wszystko w tym samym miejscu.

Obrazek
KUZI..........wierzymy w Ciebie !!!!
Kulig, Colin, Burns ..... WTF ??
djinn
N2

Postprzez kazekteam » niedziela, 6 mar 2011, 16:41

Filmik moj z urwanymi kołami Stawiarski i Szepieniec
http://www.youtube.com/watch?v=BhCR5tp1qWU
kazekteam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS