didos239 napisał(a):240 ps i 900kg wagi to spokojnie zejdzie sie ponizej 3.30 na kamionkach, sam nie wiem ile mam w swoim koni ale jest grubo, kadett idzie tak samo jak fiat T.Cecota a ma 240ps (silnik od hondy s2000)
http://www.youtube.com/watch?v=k4vCy3KVFT0Viper od poczatku gniagy ani nikt nie wpiera tutaj nikomu ze objade kadetem wrc czy m3 to bylo tylko porownanie czasow- amatorzy tez moga szybko jechac

Kolego, alez ja wcale nie twierdze ze amatorzy wolno musza jeździć. Natomiast rażą mnie troche teksty w stylu 20 letnia astra wygrywa z nowym clio czy type r dając do zrozumienia ze kierowca tego clio to lebioda, bo ma nowsze auto i przegrywa. Natomiast porównania z zawodnikami rpp czy RSMP to często bez sens, bo zawodnicy amatorek maja wolna rękę i nie musza sie trzymać żadnych przepisów, a próby są tak proste, ze umiejętności nie da sie w pełni pokazać. Przykład to kjs tzn. Na próbach Zawodnicy licenjonowani maja bardzo podobne czasy do amatorów.
Wracając do tematu. Dla mnie to troche taka tandetna reklama z tymi rocznikami, która jest często stosowana przy sprzedaży starszych aut. Oczywiście ona działa na ludzi , którzy nie maja pojęcia o morsporsporcie, ale w praktyce mnie to nie rusza. Kolega Gniady, albo nie ma wiedzy, albo chce zrobić tadetna reklamę. Widac ze na onbordze jedziesz szybko i ja absolutnie tego nie podwazam. Natomiast kamionki to troche takie rajdowe 1/4 mili

. Pomijam fakt jazdy na pamięć , a nie na opis w większości przypadków. Nie da sie zrobić dobrego czasu bez mocnego auta na tych kamionkach. Moim zamiarem było nie kwestionować twoich umiejętności tylko udowodnić panu Gniademu , ze to nie zawiść czy zazdrość do Twojej osoby, (bo ktos wyżej rownież widac, ze wie o co chodzi) jak on to stwierdził, a nie jest to prawda tylko fizycznie udowodnić ze twój samochód jest rownież najszybsza, a na pewno jedna z najszybszych oska jaka startowala mimo jej wieku. Oczywiście wykorzystanie auta to inna sprawa. Chodzi o to , ze na osobach wiedzacych o co chodzi rocznik nie robi wrażenia kwestia udowodnienia jak szybkie jest to auto w celu głupich tekstów typu zawiść zazdrość i myśle ze sie to udało. Co do wyniku jak najbardziej należą ci sie gratulacje
Pozdrawiam