2 Rajd Ziębicki

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez pemkowski » czwartek, 18 cze 2009, 00:18

Obrazek
pemkowski
N3

Postprzez CZUCZU » czwartek, 18 cze 2009, 06:54

bietka napisał(a): po wtóre jeśli regulamin imprezy został zatwierdzony przez "tych z góry" to można używać nazwy "rajd" a nie KJS.

Mylisz się. To tylko znaczy że na dolnym śląsku mają gdzies wytyczne pzmotu.
Bo w tym roku nie wolno nazywać kjsu Rajdem - tyle tylko że cześć klubów ma to gdzieś a to że to ktoś zatwierdziłświadczy wyłącznie o jego niekompetencji.
http://www.czuczu.estrefa.pl

Głośno i bokiem na przednich łapach..
CZUCZU
N3

Postprzez zbik » czwartek, 18 cze 2009, 08:42

pemkowski napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=OnHU6kB23R8

sporo boków :D

ehhh, za malo bokami chyba latalismy, ze nas niema na filmie :(
www.grodzki.info
zbik
N1

Postprzez pemkowski » czwartek, 18 cze 2009, 09:19

zbik napisał(a):
pemkowski napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=OnHU6kB23R8

sporo boków :D

ehhh, za malo bokami chyba latalismy, ze nas niema na filmie :(

Wy to na czas jechaliście i to naprawdę szybko
Obrazek
pemkowski
N3

Postprzez zbik » czwartek, 18 cze 2009, 18:37

No dobra, tam gdzie byly bokiiiii to tam "kamerzystow" nie bylo :) np proba na silosach tam za silosami :D
www.grodzki.info
zbik
N1

Postprzez zbik » czwartek, 18 cze 2009, 23:00

www.grodzki.info
zbik
N1

Postprzez majkos » piątek, 3 lip 2009, 20:01

bzyq napisał(a):Majkos:

Więc gdzie jest napisane, że szpilki nie mogą wystawać poza obrys koła??????????????

Art. 66 paragraf 4, ust.1 kodeksu drogowego :
Zabrania się umieszczania wewnątrz i zewnątrz pojazdu wystających spiczastych albo ostrych części lub przedmiotów,
które mogą spowodować uszkodzenie ciała osób jadących w pojeździe lub innych uczestników ruchu

Zgodnie z tym, jeżeli coś jest poza obrysem, jest częścią wystającą.

Więc się pytam dlaczego moja kierownica (OMP Korsica) nie odpowiada wymaganiom KJS-u?????????????????????

Na to pytanie niestety Ci nie odpowiem, bo również mnie to dziwi. pozostaje wystosować pismo
do ZO PZM o pisemne wyjaśnienie stanowiska w tej sprawie. Zawsze działa :)

pozdrawiam

Bzyq-u - szpilki są ostre lub spiczaste? Ponadto nie wystawały poza obrys pojazdu tylko opony.. Załącznik J nic nie mówi o długości szpilek i czy nie mogą wystawać poza obrys koła....
O kierownicach wystosowałem pytanie do GKSS-u za pośrednictwem magazynu WRC. Odpowiadał sam Pan G. I oczywiście pierdu pierdu, wicie rozumicie... Można sobie poczytać w ostatnim numerze. I fajnie mówi też o ilości zapasowych kół - jakby była to oczywistość, że tylko 6 hehehehe. A Teodor pyta się, w którym regulaminie opisane to jest hahahaha. Szkoda gadać. Po prostu wolna amerykanka w PZM i tyle.....

Po prostu trzeba poczytać regulaminy, a nie wystosowywać pism do PZM...
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez Węgiel » piątek, 3 lip 2009, 21:58

czyli dalej nie wiadomo co z tym smiesznym problemem dotyczącym kierownic...
ja chyba kjsy sobie na jakis czas odpuszcze, do czasu az sie wyjasni z tymi kierownicami, bo startuje w kjs po to by mile czas spedzic a nie po to zeby sie denerwowac i wyklucac z panami na BK.
Na szczescie sa alternatywy dla kjs
Węgiel

Postprzez majkos » piątek, 3 lip 2009, 22:55

Węgiel napisał(a):czyli dalej nie wiadomo co z tym smiesznym problemem dotyczącym kierownic...
ja chyba kjsy sobie na jakis czas odpuszcze, do czasu az sie wyjasni z tymi kierownicami, bo startuje w kjs po to by mile czas spedzic a nie po to zeby sie denerwowac i wyklucac z panami na BK.
Na szczescie sa alternatywy dla kjs

Pisałem wcześniej, że na następny KJS biorę wydruk regulaminów, ustaw i rozporządzeń. Bo według nich kierownica sportowa na KJS-ie jest jak najbardziej dozwolona, szpilki wystające poza obręcz koła także, a nawet blokada zapadki w ręcznym. I należy się kłócić do upadłego i wnosić protesty jeśli trzeba. Należy to robić, by PZM w końcu uregulował jak należy problem aut dopuszczanych do tego typu imprez. Ja chcę wystartować tylko w DMO, by ewentualnie uciułać parę punktów i chyba dam sobie spokój. na razie wpłaciłem wpisowe na Rally Kostelec czyli eliminację RallyeCupa. Wpisowe wyniosło 8 wpisowych na KJS, a km oesowych jest 80, po prawdziwych drogach, z serwisem i oesem ulicznym. I regulamin jest prosty i przejrzysty, zrozumiały dla każdego....
Pozdrawiam
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez Węgiel » piątek, 3 lip 2009, 23:17

Marku z moich obliczen to wynika ze jestes 1 w mistrzostwach Malczyc, a wiec spore szanse na wygrana albo co najmniej na pudło w klasie. pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia na trasach
Węgiel

Postprzez srubawrc » sobota, 4 lip 2009, 01:31

Ja zbierałem punkty do licencji ale teraz też grubo się zastanawiam czy wogóle ją odbierać :evil: Lepiej chyba wybrać się do sąsiadów :idea: tak jak kolega Majkos :!:
"Kupię 1-szy nr WRC"
srubawrc@wp.pl
srubawrc
N3

Poprzednia strona

Powrót do KJS