sporo boków

Moderator: SebaSTI
bietka napisał(a): po wtóre jeśli regulamin imprezy został zatwierdzony przez "tych z góry" to można używać nazwy "rajd" a nie KJS.
bzyq napisał(a):Majkos:Więc gdzie jest napisane, że szpilki nie mogą wystawać poza obrys koła??????????????
Art. 66 paragraf 4, ust.1 kodeksu drogowego :
Zabrania się umieszczania wewnątrz i zewnątrz pojazdu wystających spiczastych albo ostrych części lub przedmiotów,
które mogą spowodować uszkodzenie ciała osób jadących w pojeździe lub innych uczestników ruchu
Zgodnie z tym, jeżeli coś jest poza obrysem, jest częścią wystającą.Więc się pytam dlaczego moja kierownica (OMP Korsica) nie odpowiada wymaganiom KJS-u?????????????????????
Na to pytanie niestety Ci nie odpowiem, bo również mnie to dziwi. pozostaje wystosować pismo
do ZO PZM o pisemne wyjaśnienie stanowiska w tej sprawie. Zawsze działa
pozdrawiam
Węgiel napisał(a):czyli dalej nie wiadomo co z tym smiesznym problemem dotyczącym kierownic...
ja chyba kjsy sobie na jakis czas odpuszcze, do czasu az sie wyjasni z tymi kierownicami, bo startuje w kjs po to by mile czas spedzic a nie po to zeby sie denerwowac i wyklucac z panami na BK.
Na szczescie sa alternatywy dla kjs
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość