Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza.

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez hudyj » sobota, 12 gru 2009, 11:40

i jeszcze jakby jakas transmisja live byłaby to by juz było fanfastycznie, chociaz na regionalnej
hudyj
N3

Postprzez gabrally » czwartek, 17 gru 2009, 00:44

Automobilklub Krakowski przygotowuje 4. Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza – ogólnopolskie zawody samochodowe w formie superoesu, rozgrywanego na ulicach Wieliczki. - Naszą intencją jest uczczenie pamięci dwóch wielkich i nieodżałowanych sportowców, którzy wnieśli ogromne zasługi dla polskich rajdów - deklaruje Andrzej Borowiczka, dyrektor zawodów.

- Taka intencja jednoczy wiele instytucji, organizacji i osób, a to pozwala na podnoszenie z roku na rok poziomu i rangi tej imprezy. W naszych przygotowaniach współdziałamy m.in. z władzami samorządowymi Wieliczki i ze starostwem powiatu wielickiego, a także z zarządem Kopalni Soli Wieliczka oraz ze Stowarzyszeniem Miłośników Sportu Samochodowego w Wieliczce. Mamy już wstępne deklaracje od firm, skłonnych wesprzeć te zawody. Bez takiej pomocy nie byłoby szans na urządzenie imprezy, godnej pamięci naszych patronów – podkreśla A. Borowiczka.

Jest już wyznaczona data 28 lutego 2010 roku, wielicki Memoriał stanie się więc inauguracją przyszłorocznego kalendarza polskich imprez automobilowych. Jest również gotowa koncepcja trasy, niezmiennie poprowadzonej w rejonie kopalni, ale w stosunku do tegorocznej dłuższej i dysponującej rozległym terenem widokowym dla publiczności. – Jestem przekonany, że nowe pomysły wzbogacą zawody i podniosą ich atrakcyjność – zapewnia Andrzej Borowiczka.

Szersze informacje o 4. Memoriale Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza będą dostępne na stronie www.superos.pl.

http://rajdowypuchar.pl/news.php?readmore=297
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez qbus » czwartek, 17 gru 2009, 16:56

troche to wszystko dziwne z tego co mi wiadomo Pan Andrzej Borowiczka jest dalej zawieszony a mimo to pełni funkcje których nie powinien.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Darno » czwartek, 17 gru 2009, 17:59

Najwyraźniej źle Ci wiadomo już od paru miesięcy, od września bodajże. GKSS uznał odwołanie od tej decyzji...
Darno
N1

Postprzez krist » czwartek, 17 gru 2009, 18:28

Dokładnie, szkoda tylko że tak po cichu to zrobili, jak zabierali to był szum na pół kraju, jak oddawali ani notki na pzm.pl
krist
N3

Postprzez qbus » czwartek, 17 gru 2009, 18:57

no to troche nie fair w stosunku do niego postapili, ostatni raz rozmawialem z nim zaraz po odwolaniu krakowskiego to moze dlatego nie jestem na biezaco.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez MSG Racing » czwartek, 17 gru 2009, 19:10

A tak z nieco innej beczki czemu ten temat jest w dziale KJS skoro wiele z nim nie ma wspólnego?
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Zajcev » czwartek, 17 gru 2009, 19:29

MSG Racing napisał(a):A tak z nieco innej beczki czemu ten temat jest w dziale KJS skoro wiele z nim nie ma wspólnego?

hehe pewnie z tego samego powodu dlaczego Barborka Warszawska jest w dziale RSMP :) bo tak wyszlo:)
Zajcev
N4

Postprzez hudyj » czwartek, 28 sty 2010, 15:22

Takie pytanie do obytych w temacie:
1000zł wpisowego to dużo czy mało na taką impreze?? Pytam tylko tak z ciekawości :D
hudyj
N3

Postprzez krist » czwartek, 28 sty 2010, 16:25

kjs kosztuje 70-150 zł Barbórka Warszawska 1500-2500, więc Memoriał jest pośrodku. Nie wiem na ile to prawda na ile paranoja ale słyszałem ze była interwencja z centrali żeby podnieść wpisowe, może ktoś ma dokładniejsze informacje?
krist
N3

Postprzez wrc22 » czwartek, 28 sty 2010, 16:26

Mi się wydaje że trochę za dużo jak na te kilka km do przejechania. Dla czołówki RSMP może ta kwota nie jest znaczna ale dla chłopaków z KJS chcących się pokazać powinna być jakaś ulga.
"Z miłości do rajdów"
wrc22
N3

Postprzez krist » czwartek, 28 sty 2010, 16:27

wrc22 napisał(a):Mi się wydaje że trochę za dużo jak na te kilka km do przejechania. Dla czołówki RSMP może ta kwota nie jest znaczna ale dla chłopaków z KJS chcących się pokazać powinna być jakaś ulga.

chłopaki z KJS nie mają zaproszenia w tym roku, poczytaj regulamin, ma być tylko czołówka RSMP i RPP, dla nich 1000 to chyba nie jest kwota nie do przejścia
krist
N3

Postprzez sjz » czwartek, 28 sty 2010, 16:49

krist napisał(a):chłopaki z KJS nie mają zaproszenia w tym roku, poczytaj regulamin, ma być tylko czołówka RSMP i RPP, dla nich 1000 to chyba nie jest kwota nie do przejścia

gdzie ten regulamin ?
sjz
N1

Postprzez ictus » czwartek, 28 sty 2010, 16:52

a czy w tym roku nie zapowiadali dluzszej trasy???
http://www.slubfotki.pl - najszybszy fotograf slubny
http://www.ictus.go.pl - online portfolio
ictus
N3

Postprzez MSG Racing » czwartek, 28 sty 2010, 16:54

Nie zmienia to faktu że za to ile będzie km to jest kwota duuużo za duuuża.
Nie powiem ale najlepiej niech zrobią to w całkiem zamkniętym gronie. Nawet niech trasę otoczą okopami murem i drutem kolczastym z ochroną z karabinami i psami :roll:
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS