Moderator: SebaSTI
!ADI! napisał(a):whitek chyba cie zasmuce, bo widziałęm dzisiaj swifta, który tak dziwnie stał przy drodze a właściciel coś dłubał pod maską, miał tam jakieś narzędzia. nie wiem, może on tylko naprawiał a auto jeźdizło, nei wiem, ale się mi przypomniało jak koło niego przejeżdżałem
Albert(Zambrów) napisał(a):Jeszcze zalezy czy ta Honda była 16v czy 8v. Nie wiem dokładnie jakie silnki były w tych autkach, ale z tego co sie orientuję, to Honda bardziej pasuje do PPZM lub MP, bo na KJS, jak wczesniej powiedzialem nie ma dołu.
Whitek napisał(a):CC i SC odradzam. Zrobilem wiele kilometrow tym shitem po drogach i o ile SC mozna jeszcze poszalec o tyle CC trzeba mocno przerabiac zeby sie wogole trzymalo drogi.
Konrad McRae napisał(a):możesz mi wyjaśnić w czym tkwi tak "wielka" różnica pomiędzy cc a sc ?![]()
Whitek napisał(a):Konrad McRae napisał(a):możesz mi wyjaśnić w czym tkwi tak "wielka" różnica pomiędzy cc a sc ?![]()
CC jest bardzo miekkie i poprostu wylatuje z zakretu. SC prowadzi sie lepiej. Caly czas mowie o seryjnym zawieszeniu.
Nie wiem dlaczego twierdzisz ze startowanie seryjnym autem w kjs to nie to... KJS jest po to zeby osoby bez licencji mogly sobie poszalec niekoniecznie przerobionym autem. Jezeli ktos ma zamiar zrobic licencje i startowac w rajdach to jak najbardziej powinien przerobic auto, ale wg mnie na porzadnym zawieszeniu adept sztuki rajdowej bedzie sie uczyl dluzej bo auto jest latwiejsze w prowadzeniu. Ale te wloskie wozidelka seryjnie nie nadaja sie bo sa zbyt niebezpieczne.
Ja bym proponowal najpierw kilka przejazdow samochodem z dobrem seryjnym zawieszeniem a dopiero pozniej usztywnianie, gwintowanie itp. w celu osiagania coraz lepszych wynikow. Dla wlasnego bezpieczenstwa.
Konrad McRae napisał(a):a właśnie ja jestem zdania że dla własnego bezpieczeństwa startując w kjs powinno się przynajmniej zmienić zawieszenie na sportowe. Niestety znam z autopsji. I nie rozumiem stwierdzenia że uczyć się i jeździć na miękkim a potem na twardym.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości