Peugeot 205 GTi: Według mnie jedna z najwiekszych zalet jest mala waga i w sumie dosyc duza moc(GTi 130 KM). Nei wiem jak z awaryjnością, jak kazde auto, jesli traktujesz dobrze, odwdzięczy sie tym samym.
Suzuki Swift GTi: Mój faworyt

Lekki, mały, szybki, zwrotny(co ważne w kjsach). Ceny częsci pytale sie dzis o przeguby, cos co moze łatwo sie rozleciec przy agresywnej jeździdzie. SWift bez ABS-u 200zl, Polo GT 150 zl. Kadett GSi bez ABS-u 200 zl, czyli nie az tak źle w porównaniu z konkurencją. Pytałem sie w zwyłkym sklepie nie u jakiegos dealera.
VW Golf GTi: Jeśli chodzi o klase jest to najwyzsza(KJS) wiec walczysz z Subarakami i Lancerami lub innymi wydumkami. Podobnie jak Pug zresztą

Auto rewelacyjne, chyba najładniejsze ze wszystkich

Częsci, jak do niemca, tanio, ale model GTi 136km nie zajechany jest trudno znaleźć, ale dla chcacego nic trudnego. Auto godne polecenia, dosyc szybkie, jednak moca wpada gorzej niz konkurwncja.
Kadett GSi: Tutaj to moge troche powiedzieć

Autko pancerne, póltora roku startów i prawie zadnego uszczerbku na samochodzie. Takie ... jak przeguby siadają bo sie sporo jeździ i szybko, ale to w kazdym normlane. Jeśli przygotowany z głową moze stanowić zagrozenie dla 4x4, ale duza ma sie tez kierownikiem

Generlanie auto zajebiste do ścigania.
Corsa GSi: To według mnie taki alternatywy samochód. Jęsli Swift jest za dori a CC za wolny, wtedy mozemy myslec na Corsą GSi, Polo Gt i takie tam. Autko niemieckie, dosyc niezawodne, ale jest to klasa do 1600l, czyli mało konkurencyjne.
Od siebie dodam jescze Golfa 1 GTi, ale przygotowanego. 110km, przy wadze wiekszej torebki orzeszkow, dobrze przygotowanym mozna konkretnie walczyc, nie tylko o klase ale nawet generalke.
Wszystki auto mieszcza sie w przedziale cenowym 4 - 6 tys. zł.