Pytań dot. KJS (Witam- nowy)

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez Ohlins » wtorek, 27 wrz 2005, 07:42

ŁukaszWRC napisał(a):A co myślicie o tym sprzęcie?
http://www.moto.allegro.pl/show_item.php?item=65095056
warto za tę cenę?

a dopiero masz cene do licytacji więc troche eiecek kupno by wyniosło
Ohlins
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » wtorek, 27 wrz 2005, 19:01

Z allegro sie nie kupuje samochodów. Trzeba zadzwonic, dogadac sie, autko obejrzeć :P JAk dla mnie za duza kasa, ja szukam czegos maks do 5 tys.

CO do nauki maluchem w zime, nauczysz sie bardzo duzo. Generlanie w zime maluchem uczysz sie refleksu i przewidywania, odruchów za kierownica, kontry i manipulowanie gazem w poslizgu staną sie normlaką. Ale jeśli chcsz potem w PPZM jeździć, to maluch przyzwyczai sie do cholernie nadsterpwnego RWD, a w PPZM czysm taiem napewno nie powalczysz. Mi sie wydaje, że lepiej jest kupic cos podobnego do tego czym sie bedzie jeździło w PPZM :arrow: sytuacja idealna, to same auto :)

P.S.- Co do jazdy Kadettem, ściga sie braciak, ja umysłowy, ale sie kilka razy przejechalem, nie powiem, frajda jest i to duza :D
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez !ADI! » wtorek, 27 wrz 2005, 19:23

LuiG napisał(a):
ŁukaszWRC napisał(a):BTW
są jeszcze dwa CC 900ty po 7tyś

Jeżeli to są 900 abarthy, to super sprawa. Bo mają koło 50KM i startują w 2 klasie. Na kjs super, a potem jak przesiadziesz się do CC/SC Nki to moc taka sama.
!ADI!
S1600

Postprzez Gawes » wtorek, 27 wrz 2005, 19:30

Albert(Zambrów) napisał(a): JAk dla mnie za duza kasa, ja szukam czegos maks do 5 tys.

właśnie ja też. ideałem byłoby sie w 5 zmieścić z zakupem...
nie wiem...teraz już mnie znów na coś małego napadło, znów myślę poważnie o cc, ale nie wiem bo lepiej chyba kupić coś troszke wiekszego... proszę piszcie swoje propozycje aut dobrych na początek i nie drogich (chodzi też o utrzymanie, a może głównie)
POZDROwienia śle Gawes
Gawes

Postprzez Ohlins » wtorek, 27 wrz 2005, 19:52

Gawes napisał(a):
Albert(Zambrów) napisał(a): JAk dla mnie za duza kasa, ja szukam czegos maks do 5 tys.

właśnie ja też. ideałem byłoby sie w 5 zmieścić z zakupem...
nie wiem...teraz już mnie znów na coś małego napadło, znów myślę poważnie o cc, ale nie wiem bo lepiej chyba kupić coś troszke wiekszego... proszę piszcie swoje propozycje aut dobrych na początek i nie drogich (chodzi też o utrzymanie, a może głównie)

popatrz na:
Peugeot 205 GTi
Suzuki Swift GTi
VW Golf II GTi
Opel Kadett 16V GTi
Ohlins
A6

Postprzez chodek » wtorek, 27 wrz 2005, 20:20

jeszcze do 5k

corsa Gti
Ax sport-chyba zadki model
stara Ibiza 1.5 system Porsche-ciekawe czy mocno awaryjne?
C20XE
chodek
A6

Postprzez Beret » wtorek, 27 wrz 2005, 22:07

odradzam kaszla bo to rwd, jezeli pozniej chcesz jezdzic fwd to kup od razu fwd...
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Gawes » środa, 28 wrz 2005, 15:34

no maluszka już sobie odradziłem.

A co do tych proponowanych przez Was aut, to czy mógłbym prosić o krótki opis, tzn. jak z częściami (dostępność i ceny) oraz jak z wytrzymałością, czy często występują jakieś usterki ? I takie tam Wasze opinie o tych autkach.
POZDROwienia śle Gawes
Gawes

Postprzez Ohlins » środa, 28 wrz 2005, 15:36

jeszcze jest fajne Renault 5 z silnikiem 1.7
Ohlins
A6

Postprzez Fryta » środa, 28 wrz 2005, 22:33

Niestety, bardzo awaryjne, podobnie zreszta jak jego nastepca, czyli Clio. Trudno tez bedzie znalezc porzadny egzemplarz a potem ciezko o jakiekolwiek czesci... Juz lepiej poszukac AX-a GT - osiagi podobne, koszty mniejsze a i o czesci latwiej.
Fryta
N3

Postprzez Ohlins » środa, 28 wrz 2005, 22:50

Fryta napisał(a):Niestety, bardzo awaryjne, podobnie zreszta jak jego nastepca, czyli Clio. Trudno tez bedzie znalezc porzadny egzemplarz a potem ciezko o jakiekolwiek czesci... Juz lepiej poszukac AX-a GT - osiagi podobne, koszty mniejsze a i o czesci latwiej.

clio bardzo awaryjne :roll: :roll: ...williamsy :?: :roll: :roll: sport :?: :roll:
Ohlins
A6

Postprzez Fryta » środa, 28 wrz 2005, 23:07

Dokladnie - Williamsy i Sport. Swego czasu w Szczecinie scigaly sie naraz 3 takie Cliowki i wygrywalo zawsze to... ktore nie odmowilo posluszenstwa ;) Moj kolega zamiast wspominac taka fajna badz co badz maszyne zawsze na nia klnie ;)
Fryta
N3

Postprzez Ohlins » czwartek, 29 wrz 2005, 08:11

Fryta napisał(a):Dokladnie - Williamsy i Sport. Swego czasu w Szczecinie scigaly sie naraz 3 takie Cliowki i wygrywalo zawsze to... ktore nie odmowilo posluszenstwa ;) Moj kolega zamiast wspominac taka fajna badz co badz maszyne zawsze na nia klnie ;)

to jeszcze zalezy jak sie serwisuje do takiego zytkowania, a poza tym nie wieże zeby startowały 3 i 2 miały awarje, to tez zalezy bo mogli kupic te clio od jakiegoś kata
Ohlins
A6

Postprzez LUKAS_rally » czwartek, 29 wrz 2005, 10:36

a co z suzuki swift Gti...1.3 100 koni , mało awaryjny bo to japoniec części pewnie droższe ale myśle że dla jego osiągów warto wziąść swifta pod uwage ..ceny od 3,5 tyś do 8-9 tyś...
LUKAS_rally

Postprzez Fryta » czwartek, 29 wrz 2005, 18:07

Ohlins napisał(a):to jeszcze zalezy jak sie serwisuje do takiego zytkowania, a poza tym nie wieże zeby startowały 3 i 2 miały awarje, to tez zalezy bo mogli kupic te clio od jakiegoś kata

Kolega posiadajacy Cliowke posiadal tez swoj warsztat i jako czlowiek siedzacy w branzy mial swobodny dostep do czesci... Cos widocznie z tym autem jest nie tak.

A kolega Gawes niech rozpatrzy kandydature Citroena AX-a GTi - 800 kg wagi i prawie 100 KM, do tego latwo dostepne i niedrogie czesci (w przeciwienstwie do Swifta GTi). Z awaryjnoscia tez nie powinno byc zle - aczkolwiek wiadomo jak jest z rajdowkami - nie sa delikatnie traktowane wiec trzeba od razu szykowac sie na wydatki. Aha - odradzam AX-a Sporta - chyba, ze lubisz bawic sie w strojenie gaznikow...
Fryta
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS