Co ze sprintami i kręciołami w 2008?

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Co ze sprintami i kręciołami w 2008?

Postprzez !ADI! » wtorek, 8 sty 2008, 10:11

Sprawa przedstawia się tak. Po rozmowie z jednym z członów AK Beskidzkiego zrozumiałem, że może być lipton organizacyjny.

Ponieważ wszechmocny PZMłot chce wycofania sprintów np Tychy na rzecz III ligi.

Czy ktoś ma może jakieś info na ten temat?

Może WRX_STI coś wiesz na ten temat??
!ADI!
S1600

Postprzez martin.h » wtorek, 8 sty 2008, 12:03

W takim razie gdzie się podzieją ludzie których nie stać na 3 ligę, a nie zależy im na jeździe w KJS'ach. Według mnie byłby to bardzo głupi pomysł, choć znając władze w PZM-ocie bardzo prawdopodobny.
martin.h
A6

Postprzez SuN » wtorek, 8 sty 2008, 14:13

byly organizowane jakies rally sprinty / krecioly na dolnym slasku ?
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez qbus » wtorek, 8 sty 2008, 17:17

Jak dla mnie 3 liga powstaje wlasnie po to aby w imprezach typu tychy nie startowaly auta bez klatek... wiec troche zrozumiala decyzja imo.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez SZUMI » wtorek, 8 sty 2008, 17:45

Ja słyszałem, że kjsy będą miały więcej prób między pachołkami, hamowanie, cofanie itp.
FOTOGRAFIA Z RAJDÓW ITP.

r.szumny@wp.pl

http://motorecords.pl/galerie_autor,111,0,Ryszard_Szumny.html
SZUMI
A5

Postprzez SuN » wtorek, 8 sty 2008, 17:47

SZUMI napisał(a):Ja słyszałem, że kjsy będą miały więcej prób między pachołkami, hamowanie, cofanie itp.

mi sie obilo o uszy ze nawet ma byc zatoczka czy wjazd do "garazu" :P aczkolwiek od znajomego z AK walbrzyskiego uslyszalem ze przynajmniej u nas, kjsy maja wygladac podobnie jak wygladaly do tej pory
SuN
A6

Postprzez Karol » wtorek, 8 sty 2008, 18:00

Powrót do korzenii po prostu :) Konkursowa Jazda Samochodem wróci do formuły rozumianej jako "konkursowa". Widać Pan Górski uznał, że wszyscy maniacy prędkości przeniosą się do 3 ligi, która przecież taka wspaniała jest i każdy z marszu w niej wystartować może, a "cyrkowcy" pokażą co potrafią. Tak samo jak ich dziadkowie... 30 lat temu... W źółtej "Syrence" i białym kapeluszu!
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez qbus » wtorek, 8 sty 2008, 18:27

Czy aby nie przesadzacie? Mam nadzieje ze nie... przeciez nie ma nic w regulaminie nt. kjsow aby cos takiego bylo zalecane. Jak tak bedzie to szkoda czasu i pieniedzy. Idiotyczny pomysł.
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez SuN » wtorek, 8 sty 2008, 18:57

qbus napisał(a):Czy aby nie przesadzacie? Mam nadzieje ze nie... przeciez nie ma nic w regulaminie nt. kjsow aby cos takiego bylo zalecane. Jak tak bedzie to szkoda czasu i pieniedzy. Idiotyczny pomysł.

zgadza sie, oby to byly tylko plotki :wink:
SuN
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » wtorek, 8 sty 2008, 19:02

w regulaminie znajduje sie taki zapis:

"Srednia predkosc na próbie nie może przekroczyc 50 km/h"

oraz

"Wszystkie próby musza byc zlokalizowane na terenach wyłaczonych
z ruchu publicznego (parkingi, place, tereny prywatne, itp.)"

chyba wszystko jasne.
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez SuN » wtorek, 8 sty 2008, 19:06

Albert - zgadzam sie. Ale jak jezdzisz na kjsy w roznych rejonach kraju to sie ze mna zgodzisz ze kazdy organizator inaczej traktuje przepisy. Chodzi mi tutaj o np. Walbrzych - zawsze pacholkownia, zero jakis mini oesow a przykladowo elimnacja z 2007 PPAIK w Boleslawcu miala odcinek na ktorej Lancer i subaryny spokojnie jechaly okolo 150 km/h i srednia na pewno bylo nieco wieksza niz w przepisach :wink: nie mowie, ze to zle tylko chce zaznaczyc ze interpretacja przepisow i tak w wiekszej lub mniejszej czesci bedzie nalezala do organizatora danej imprezy :wink:
SuN
A6

Postprzez piterr » wtorek, 8 sty 2008, 19:34

SuN napisał(a):Albert - zgadzam sie. Ale jak jezdzisz na kjsy w roznych rejonach kraju to sie ze mna zgodzisz ze kazdy organizator inaczej traktuje przepisy. Chodzi mi tutaj o np. Walbrzych - zawsze pacholkownia, zero jakis mini oesow a przykladowo elimnacja z 2007 PPAIK w Boleslawcu miala odcinek na ktorej Lancer i subaryny spokojnie jechaly okolo 150 km/h i srednia na pewno bylo nieco wieksza niz w przepisach :wink: nie mowie, ze to zle tylko chce zaznaczyc ze interpretacja przepisow i tak w wiekszej lub mniejszej czesci bedzie nalezala do organizatora danej imprezy :wink:

Dokładnie, jest tak jak kolega napisał. Jeżeli każdy autoklub respektował by dokładnie przepisy to przecież maluchy na strumienicy wylotu w ogóle nie powinny startować gdyż przekraczają dopuszczalny limit decybeli, a przecież jeżdżą... i to cieszy :wink:
http://www.zgr.com.pl
piterr
N2

Postprzez qbus » wtorek, 8 sty 2008, 21:13

Albert ale czytaj i cytuj dalej... "Jeżeli próba jest organizowana na wyłączonej z ruchu drodze publicznej..." mam nadzieje ze nie bedzie tak zle jak mowicie... bylby to wielki krok w tyl, a po co go robic?
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez mortonrally » wtorek, 8 sty 2008, 22:41

hmmm... na poczatek roku robi sie z tego jedno wielkie zamieszanie a z tym cofaniem do garazu itp smieszne ...
POGANUS ; WALDEK ; ADAŚ -- GOOO !!!!!!!!!!!!
Obrazek
mortonrally
N3

Postprzez martin.h » wtorek, 8 sty 2008, 23:25

qbus napisał(a):Jak dla mnie 3 liga powstaje wlasnie po to aby w imprezach typu tychy nie startowaly auta bez klatek... wiec troche zrozumiala decyzja imo.

Według mnie nie! Zobacz ile na takie imprezy przyjeżdża seryjnych aut, jeśli tego zabronią to imo takie imprezy jak Tychy, albo upadną, albo będzie trzeba podnieść wpisowe.

Co do KJS'ów to z tego co zrozumiałem Górskiego to wracamy do korzeni, bo ważniejsza jest jazda według itinera, a nie "jakieś" tam próby sportowe.
martin.h
A6

Następna strona

Powrót do KJS