VII Stuencki Rajd Samochodowy

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez kermon » czwartek, 4 gru 2003, 22:03

Przy okazji rozmowy o VII SRS to mam takie pytanko:
Może wybiera się ktoś z forumowiczów (i niekoniecznie forumowiczów) w charakterze kibica z jakimś sprzetem foto/video :) ??

Wpiszcie sie żebym wiedział kogo o materiały po rajdzie prosic :D
Jak już będziecie kręcić i pstrykać to zwróćcie uwagę na malucha brzydkiego koloru o nr SZ 19***. A konkretniej to http://www.zaborze.net/~kermon/maluch/Obraz%20106.jpg

Ja na pewno będę robił onboardy. Pozatym mam umówionych 2 ludzi jeden z kamerą jeden z aparatem cyfrowym, ale zawsze im więcej materiału tym lepiej. Można się potem pośmiać z własnej jazdy ;)
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
Citroen - polubisz każdą drogę
kermon
N1

Postprzez sumo » piątek, 12 gru 2003, 10:07

Dzien przed SRS i nikt nic nie pisze ?! Nie ladnie ;)
Mnie troszke trema juz zaczyna lapac, bo to bedzie moj pierwszy start w SRS i to jeszcze dosc mocnym autem ;)
Kermon, mam nadzieje, ze filmy ktore beda krecona na SRS znajde sie potem w necie ;)
Jak cos to wygladam tak : http://www.sumo.friko.pl/rozne/12.html
a pojazd tak : http://walezyrally.republika.pl/obraz/lan2.jpg
Pozdrawiam
sumo
N4

Postprzez kermon » piątek, 12 gru 2003, 17:01

jasne ze filmy beda :)

A jak wygladasz to ja wiem - kojarze Cię z spotkania rajdowego załogi Choma-Ranik w Tychach (chyba to było na poczatku tego roku)
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
kermon
N1

Postprzez sumo » piątek, 12 gru 2003, 17:51

o kurcze KERMON tez tam byles? nie pamietam Cie niestety :(
Wiem ze poznalem pare nowych osob ale teraz bym ich nie skojarzyl ;)
sumo
N4

Postprzez kermon » sobota, 13 gru 2003, 22:01

No i po SRSie. Pozdrowionka dla psz i sumo.
psz jechal z nr 26 ja mialem 25 wiec pewnie stojac na starcie widzial conieco z mojej jazdy moze cos powie :)
A co do prob - zaznaczam ze ja jestem totalny amator - to wg mnie byly trudne (gielda i lotnisko) zalapalem przez to 3 taryfy :)
Za to proba na Osirze i Kanaku - super sie jechalo bo byly mniej wymagajace dla pilotow. Na SRSie jechalem z nową pilotką :) więc załoga musiała się conieco zgrać - a pozatym to pilotka w odroznieniu do pilota conieco rozprasza :wink:

Kibice pewnie mieli ubaw jak omal nie walnąłem w bramę stadionu na Osirze - bylo ok 10 cm od dzwona :)
Na nawrocie jechalem "od krzaków do Krzaków" wiec mam troche maske porysowana :)

pozatym pare mniejszych przygód było - pewna opona na lotnisku polubila moj zderzak

To tyle na gorąco po rajdzie
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
kermon
N1

Postprzez sumo » sobota, 13 gru 2003, 23:03

heh pozdro Kermon i PSZ :))
Fajną miales tą pilotke ;);)

1szy raz jechalem w Lancii... jak sie okazalo ma chip co daje podobno 280 koni... nie napisze jak bylo bo kazdy pewnie wie ze to szok :)
Proba na Kanaku rewelka - nie mielsimy recznego ale gdzie bylo szeroko to full bok az ludzie sie odsuwali :)
OSiR tak sobie - wasko w jednym miejscu i trza bylo cofać (uroki Lancii bez rekawa)
Niestety pokrecone lotnisko i gielda. Na gieldzie taryfa, wsio przeanalizowalem i sie okazalo ze moj blad :( Na szczescie pozniej ich nie popelnialem. Lotnisko przejechane OK ale na ostatniej probie kapeć - echh te rajdy ;) wpisali nam Taryfe w Karte Drogową.
Na wyniki nie czekalismy, ale slabo raczej. Dzisiaj jest 13 wiec troche pechowy dzien ;)
Teraz po nocach bedzie mi sie snic Delta ;)
Organizacja rajdu - super !

Zebralem nowe doświadczenie, mam nadzieje że zaowocuje na przyszłość ;)
sumo
N4

Postprzez kermon » niedziela, 14 gru 2003, 20:37

Rajd zakończony więc pora pooglądać zdjęcia i filmy

http://www.zaborze.net/~kermon/maluch/7srs/

Na razie tylko onboardy ktore niestety nie wyszly mi najlepiej. jak dorwe jakas kamere vhs to beda filmiki z zewnatrz na razie nie mam jak odczytac kasetki vhs

jest tam też kilka zdjęć

Jeśli ktoś kręcił film na srsie i ma nakrecone przejazdy zalogi nr 25 to niech sie odezwie na kermon@wp.pl

zalezy mi na jakimkolwiek materiale. Przede wszystkim jednak na 2gim przejezdzie OSiRu - tam gdzie przy wyjezdzaniu z bramy bylo blisko dzwona :) Ciekaw jestem jak to wygladalo :)

W zamian za jakiś film z moim przejazdem - oferuję płytkę z filmami z mojej strony
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
kermon
N1

Postprzez psz » poniedziałek, 15 gru 2003, 17:47

Taaaa, zreanimowalem kompa, ktory na dzien przed srs'em zrobil sobie wolne :)
Nie wiem od czego zaczac, wiec moze chronologicznie...
W pt przed rajdem ok 20:30 odkrylem, ze nawalil mi jeden z bezpiecznikow, przetrzepalem caly dom i nie umialem znalezc, poratowal mnie ojciec, ktoremu dziekuje za pomoc w przygotowaniu do startu :-) Sobie nie posapalem na noc przed rajdem, nie cale 4 godziny, nie wiem, po prostu zasnac nie umialem.
Na mijescy bylismy jeszcze po ciemku, pobralismy papiery i numery, BT przeszlismy bez problemu, spotkalismy tam Kermona, ktory konstruowal zamkniecie do klapy silnika w swoim sprzecie :) (pozdro!), a potem Suma pilnie opisujacego trase (pozdro!).
Na osirze przy wjezdzie w bramy byly pozamarzane kaluze, co dodawalo nieco dramaturgii calej akcji (np. przejazd Kermona :D ). My neistety dalismy tam ciala, powalily nam sie bramy za nawrotem obok slupka i wjechalismy w te 50 metrow dalej od wlasciewej i po ptokach - taryfa :(
Potem byla chyba gielda czy kanak, nie pamietam, mniejsza o to, bo na obu tych probach tez zlapalismy taryfy... Na gieldzie pilot w ogole nie wiedzial, gdzie jestesmy, a na kanaku tez ja popieprzylem bo zamist pojechac nawrot wokol slupka zaczalem beczki krecic itp :)
Potem bylo lotnisko, czyli pierwsza proba bez taryfy, ale jakim cudem zmiescilismy sie w 150 % cczasu pierwszego zawodnia to nie mam pojecia, pilot za ostatnia szykana juz calkiem zapomnial gdzie jest, pojechalem z pamieci, no, cos tam czasem podyktowal, potem powiedzial, ze zle jedziemy, wg mnie dobrze, jeszcze w jednym miejscu jak juz nie wiedzialem, gdzie dalej, to on sie na szczescie przyznal, ze nie wie, gdzie jest i mu musialem pokazac palcem! No duze straty, a na koniec jescze taka przygoda :) Otoz nie wiedzialem, tzn. teoretycznie wiedzielaem, ze guma zostawiona na nawierzchni jest sliska, ale nie wiedzialem, ze az tak. Wiec wjechalem tak na drugim biegu tak na dosyc wyskoich obrotach w szykane, pierwszye skret skoda wykonala, na nastepnym pojechala (mimo skretu kierownica ofkoz) prosto i przejechalem przez opone, troche sie wystraszylem, ale obylo sie bez uszkodzen i o dziwo bez taryfy...
Pjechalismy drugi raz osir bez taryfy, ale oczywiscie z cofaniem w tym samym nawrocie co Sumo z Cecotem, bo ja tez recznego nie mialem... No i czas slabiutki, bo 1:24 czy jakos tak. Potem kanak tez bez taryfy, ale z jednym moim bledem - zawahaniem... A, i niezly ogien byl w sumie na tym zasyfionym zakrecie za druga wysepka :) No i slowa otuchy od Suma :D Wielkie dzieki, jescze o tym na koncu napisze :)
Potem jeszcze lotnisko, nie mamy nic do stracenia, wiec w sumie to sobie jade szybko, wszystko ladnie, pieknie, pilot dyktuje, tylk ow jednym miejscu sie zawahalem, akurat w takim, w ktorym mial byc pelny ogien... No ale zeby nie byl oza pieknie, to na zjezdzie juz wlasciwie z tego placu pilot mowi "do mety". Ja takie zdziwko, przeciez jescze jeden czy 2 slupki, 3 szykany i zakreti i dopiero meta, pytam co, a on mowi, zeby prosto do mety... No i ominelo nam sie jeden slupek i znowu taryfa :(
W taki oto sposob zajelismy zaszczytne, ostatnie miejsce w Siodmym Studenckim Rajdzie Samochodowym :D No ale w sumie bylo nam troche przykro, atmosfera w samochodzie byla potem troche przykra, pilot sie przyznal i wiedzial, ze sie nie za bardzospisal, ale ja nie moge miec do niego pretensji, bo przeciez to ja go raczej namawialem na start i przekonywalem, ze sobie jednak poradzi... Taka dziwna sytuacja, nieprzyjemnie sie wracalo do domu, ale docenilismy to, ze dojechalismy w ogole tym naszym sprzetem, zreszta po drodze na odcinu zaledwie 40 km widzielismy 2 powazne wypadki - zawwsze moglo byc gorzej dla nas...
A teraz co do rajdu: super organizacja, klimat itd. Proby imho zbyt mocno zakrecone, zwlaszcza gielda i lotnisko, ale za to niezle mozna bylo poszalec, ja tym swoim sprzetem czasami mialem 70 km/h na budziku :D Na gieldzie przefajnisty byl ten podwojny zakret... to bylo cos, ale znowu na lotnichu bez sensu byly te przejazdy przez siodla - niezle szlo auto rozwalic. I proba pod osirem tez bardzo fajna, szkoda, ze rekawa nie mialem :)
Teraz o jezdzie Kermona: bardzo mi sie podobala, chociaz chyba nie stawialiscie na czas, sadzac po duzej widowiskowosci tej waszej jazdy :) Moze gdzies na filmach to jest - czasem Kermon lecial taaaaaaaaaakim boooookiem :D:D:D Aha, no i czasy - jak dla mnie - nieosiagalne... :)
I na koniec o tych wspomnianych sowach otuchy od Suma: otoz probe, ktora on ogladal przejechalismy jak wspomnialem co najwyzej przecietnie, ale nam Sumo nasciemnial, ze calkiem dobrze, ze tak trzymaci costam, no i to nas uskrzydlilo :D I doszedlem do takiego wnosku: KIBICOWAC, KIBICOWAC I JESZCZE RAZ KIBICOWAC!!! To naprawde pomaga zawodnikom i naprawde jest czyms niesamowitym. Zreszta starczy przeczytac wywiad z Virnikiem zamieszczony w informatorze :)
Sorki za przydlugawego maila i za rozczulanie sie nad soba, ale zlapanie 4 taryf na 7 prob jest naprawde dolujace :( Na szczescie juz mi przeszlo, tylk owkurzaja mnie goscie, ktorzy nic nie widzieli itp., a sie z nas smieja ;-) Ehhh, no i skody 105 nie polecam na KJS, nastepnym razem juz nia nie pojade, ale ojciec cos przebakiwal o tym, ze favoritka to by mi sie pewnie lepiej jechalo itp, wiec nigdy nie wiadomo ;-)
POZDRO!
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez qbus » poniedziałek, 15 gru 2003, 17:59

Hm... ja powiem to co by powiedział Wilu...
Skoda Go Go Go :!: :!:
Hehe... najważniejsze że się dobrze bawiłeś bo tobie chyba o wynik nie chodziło :wink:
Pozdrawiam.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez sumo » poniedziałek, 15 gru 2003, 18:05

PSZ
Wtedy na Kanaku naprawde fajnie jechales !
Na nastepny srs bierz mocniejsze auto ;)
sumo
N4

Postprzez kermon » niedziela, 28 gru 2003, 16:05

wkoncu udalo sie zgrac film z 7 SRS Oto klip :)

http://www.zaborze.net/~kermon/filmy/7S ... %20mp3.avi
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
kermon
N1

Poprzednia strona

Powrót do KJS