Karta drogowa - potrzebna szybka pomoc

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Karta drogowa - potrzebna szybka pomoc

Postprzez Booster_1992 » sobota, 25 lip 2009, 18:17

Witam serdecznie. W związku ze zbliżającym się moim debiutem na prawym w KJS-ach, proszę Was, abyście wytłumaczyli mi jedną rzecz. Konkretnie chodzi mi o kartę drogową. Czy moglibyście jak to się mówi - łopatologicznie wyjaśnić mi co, kiedy i gdzie mam wpisać. Jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ już jutro będę śmigał po próbach sprawnościowych. Z góry wielkie dzięki. Autor każdej pomocnej wypowiedzi ma u mnie browara na Rzeszowskim, hehe.
Booster_1992
N2

Postprzez qbus » sobota, 25 lip 2009, 19:59

sprawa prosta jak budowa cepa... wypelniasz tylko szare pole na kazdej stronie i zaczynasz od 1 wpisu w karcie (na kjsach w zasadzie chyba zawsze jest to start, na rajdach nieraz pkc wyjazdowy z 1 strefy serwisowej)... przykladowo:

start przewidziany na godzine 10:00, masz 6 minut na dojazd do 1 proby (jest to rowniez zaznaczone w karcie drogowej) czyli na nastepnym PKC'u masz sie pojawic o godzine 10:06 i analogicznie postepujesz dalej tak samo, w momencie jak bedziesz mial strone karcie wypelniona wszystko robi sie super czytelne, a jak nie to najprosciej zapytaj kogos na kjsie wyjasnia Ci wszystko dokladnie na przykladach z tej konkretnej karty. nie ma sie czym martwic bo w zasadzie oprocz umiejetnosci liczenia nie ma sie gdzie pomylic (a jakbys sie pomylil to mi pierwsza pomylka na kjsie przytrafila sie o 3 latach jazdy w kajtkach i 4 rundach ppzm takze glowa do gory i wyciagnac wnioski)
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Zajcev » sobota, 25 lip 2009, 20:36

qbus napisał(a):a jak nie to najprosciej zapytaj kogos na kjsie wyjasnia Ci wszystko dokladnie na przykladach z tej konkretnej karty.

Dokladnie, tak jak mowi Qbus, najlepiej kogos zapytac :D 8) nie ma to jak pomoc doswiadczonego pilota :) hehe;)

to tylko tak "strasznie" wyglada:) a w rzeczywistosci chodzi tylko o dodawanie:) dostajesz czas startu a pozniej sobie dodajesz czas ktory masz przewidziany na dojazd do proby i jej pokonanie:) i uzyskujesz czas wjazdu na kolejny PKC;)
Zajcev
N4

Postprzez młody_FFRT » sobota, 25 lip 2009, 21:44

Dokładnie sprawa raczej jest prosta - wypełniasz tylko i wyłącznie pole -"do użytku załogi" i wpisujesz wasz nr. startowy w jedno z okienek reszty nie tykaj i będzie git :D Najlepiej przed startem spytaj się kogos: "jak to się wypełnia???" każdy tak zaczynał:P
Powodzenia życze :D
www.sport-klatka.pl
http://www.youtube.com/user/JimmyWRC
młody_FFRT
N2

Postprzez CZUCZU » poniedziałek, 27 lip 2009, 15:02

W teori tylko dodawanie a w praktyce znam kilka zał>óg które jezdza kilka lat i z dodawaniem czasami na bakier :twisted:
http://www.czuczu.estrefa.pl

Głośno i bokiem na przednich łapach..
CZUCZU
N3

Powrót do KJS