Czy to auto się nadaje??

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez Komin » niedziela, 4 sty 2009, 15:18

AndreWRC napisał(a):Na logike... jak normalny fotel nie ma homo. to po co w kuble homologacja?

Dzieki Andre. Ale jest coś takiego jak homologacja drogowa? czyli coś takiego że fotel jest dopuszczony do użytku na ulicy normalnie?
Komin

Postprzez Komin » niedziela, 4 sty 2009, 15:23

I jeszcze jedno. Bo w nowych przepisach do KJS jest napisane że zmiany mają być wg załącznika J a w załączniku J wymagana jest homologacja do foteli. Mam nadzieje że źle kombinuje :idea:
Komin

Postprzez tomek_glw » poniedziałek, 5 sty 2009, 13:51

Do jakiej grupy zalicza się moje auto? Czy w KJS też są kategorie N, A itd? czy dopiero od IIIligi?
Przestudiowałem trochę te załączniki na stronie pzm.pl ale nadal nie bardzo wiem czym one się różnią. Np spis homologacji podaje, że M3 jest w grupie A oraz N.
tomek_glw

Postprzez Kruk » poniedziałek, 5 sty 2009, 15:29

W kjs-ach jest podział na klasy ze względu na pojemność silnika. 3,2 litra twojego samochodu będzie z całą pewnością w najwyższej klasie (ponad 2 litry), tak jak ktoś wcześniej już wspominał z Imprezami i Lancerami. Podział na grupy A i N jest dopiero w Rajdowym Pucharze Polski (dawny Puchar Polskiego Związku Motorowego) tzw. druga liga. Teoretycznie miał być chyba też w trzeciej lidze - "Rajdowym Debiucie" , ale chyba to nigdzie nie istnieje w rzeczywistości, oprócz kartki papieru :roll: . Dużo modeli samochodów jest w grupie N , ale też mogą być w A.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Poprzednia strona

Powrót do KJS