Tego przesuwania opony po feldze raczej juz sie nie liczy... W ogole przesuwa sie opona po feldze? Sprawdzales moze? Moznaby osznaczyc sobie pkt na oponi i pkt na feldze i bedziemy wiedziec (a mopze juz wiesz bo sprawdziles, jak cos to pisz

).
Mam taki przedmiot teoria ruchu pojazdu... OStatnio nawet na wykladzie mialem o tych sprawosciach... Dodam zatem, że nie licząc strat powodowanych przez osprzęt silnika, owszem, uwzględnia się straty hydrodynamiczne w przekładni (ewentualna pompa oleju, tudziez rozbryzgiwanie, ktore ma chyba bardzo niewielki wplyw na sprawnosc) i te straty na lozyskach (w tym lozyskach kol). Dodatkowo sprawnosc wału (ok. 0,99). No i to co pewne: straty na kazdej parze kol zebatych (straty przez tarcie i na lozyskach, ale dla skrzynki biegow zazwyczaj podawana jest cala jej sprawnosc i nie ma takich problemow chyba...), straty przekladni glownej (bo to jest osobno podawane niby).
JAk cos napisalem zle to sorry, jest noc, jutro wieczorem sprawdze tego posta, teraz moge nie miec kumacji. W kazdym razie chodzilo mi o to, ze uwzglednia sie straty na lozyskach i wale, bo wal tez ma sprawnosc <1, nic mi nie wiadomo o tym, jakoby uklad opona+felga mial sprawnosc < 1
Pozdro