Moderator: SebaSTI
!ADI! napisał(a):Kurde wiesz, ja bym raczej bał się "smakować" substancji pokrywających silnik. Sorry, za OT
PawelRally napisał(a):Cukier dodany do benzyny powoduje jest gęstnienie (chyba)ale dodany do silnika to jeszcze o takim żarcie nie słyszałem
A gdzie konkretnie w silniku znajdował się cukier???
PawelRally napisał(a):Cukier dodany do benzyny powoduje jest gęstnienie (chyba)ale dodany do silnika to jeszcze o takim żarcie nie słyszałem
![]()
nie musisz sie chwalic z tym 325PrezeS_PL napisał(a):PawelRally napisał(a):Cukier dodany do benzyny powoduje jest gęstnienie (chyba)ale dodany do silnika to jeszcze o takim żarcie nie słyszałem
A gdzie konkretnie w silniku znajdował się cukier???
Pod oslona zaworow, wsypany przez korek.
No jako taki plan mamy, ale ciagle szukam wiecej informacji.
Co do tego cukru z benzyna to nie prawda cukier nie miesza sie z benzyna wiec nie moze jej zagescic, moze jednak zabic pompe i zapchac wtryskiwacze jesli przedostanie sie przez filter co raczj nie powinno sie wydarzyc.
Plan "B" to sciagnac pokrywe zaworow i odkurzyc cukier, przy okazji zobacze ile tego moglo dostac sie do srodka. Splukac silnik, moze nawet scigne miske (straszna meka w 325). Kilka zmian oleju i filtra.
Plan "A" no wlasnie to chialbym sie dowiedziec.
ZOWA napisał(a):nie musisz sie chwalic z tym 325
jgw napisał(a):biala zawiesinana korku oleju to normalna rzecz i nie ma sie czym przejmowac.Pojawia sie to to szczegolnie jesli sie lata na niedogrzanym silniku na krotkie dystanse albo po takich postojach tez moze sie zdarzyc,chodzi o poprostu o wilgoc pod pokrywa zaworow i tak wlasnie wyglada reakcja oleju z woda
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość