PLayer napisał(a):Czy auto jeżdżące w pucharze PZM musi być zarejestrowane i dopuszczone do ruchu publicznego? Chodzi mi o to, żeby np. sprowadzić auto z zagranicy i go nie rejestrować, tylko przebudować, żeby spełniało wymogi PZM.
Samochod musi byc zarejestrowany, jako ze porusza sie po drogach publicznych ( mam na mysli dojazdowki ).
Oczywiscie moze byc zarejestrowane w innym kraju, ale jezeli nie porusza sie nim wlasciciel ( czyli ten co w papierach ) to musisz miec stosowne dokumenty uprawniajace Cie do poruszania sie tym samochodem, jak rowniez zgode wlasciciela na udzial jego pojazdu w imprezie sportowej.
Jezeli chodzi o sprowadzenie samochodu i zostawienie go na wyjazdowkach, to zolte tablice odpadaja na 100%, bo nie masz ubezpieczenia. Nie wiem jak sie sprawa przedstawia z czerwonymi ( zakladajac ze gablote bedziesz ciagnal z niemiec

Do tego, musisz pamietac, ze zglaszajac sie do kazdej imprezy musisz organizatorowi przedstawic obowiazkowe ubezpieczenie OC, ktore gwarantuje pokrycie ewentualnych strat.