witam,z mojego doswiadczenia o amatorsko ale porzadnie wykonanym uchwycie dla samochodu do wykonywania onboardow z zewnatrz auta,
Wiec tak
ja kiedys przerobilem sobie
poczworna przyssawke do podnoszenia ciezkich szyb ( kupiona w angli w sklepie z nazedziami)
przerobilem uchwyt przyssawki za ktory sie normalnie lapala reka, wmontowalem w to skrocony do minimum statyw pod kamere video.
zmniejszenie zniwelowalo drgania i przeciazenia na kamerze.
zamontowalem tam minimalnie uproszczona regulacje konta statywu do pochylania kamery
Jak dotej pory nigdy nie zawiodlo, zaryzykowalem wtedy swoja nowa kamere sony DVD ( zly wybor do onboardow) mimo bardzo ladnego obrazu byla bardzo czula na podskoki auta, duzo bledow wyskakiwalo na samochodach z bardzo twardym zawieszeniem.
Mimo wszystko przy bardzo duzych predkosciach nie odpadlo, mialem tam nawet jeden przejazd gdzie na liczniku w ulezu mialem ponad 150 na budziku i kamera to ladnie nagrala.
jesli ktos chce zerknac na amatroski material to jest na youtubie, bez jakis fajerwerkow ale to byly testy, niestety przez moj ciagly pobyt w angli nie mialem okazji sie tym wiecej pobawic od tamtej pory.
siedzi w garazu razem z autem w polsce.
z treningu driftow
http://www.youtube.com/watch?v=xfdVxcAqkgo
-niestety duzo fajnego materialu sie stracilo gdyz kamera nie byla wtsanie zapisac materialu gdy umiescilem kamere na przygotowanych do driftu nissanach, errory jeden za drugim, jedynie przetrwal material nagrany z mojego klasyka stariona, ktory nie jest az tak hardkorowo twardy i kamera dala rade.
przymiezalem sie tez pare razy do kamer z lepszym FPS... ale nawet w cenach do 500funtow jest duzo dziadostwa, duzo kamer ma oszukany FPS, i nawet kamery robiace 50FPS robily skok na nagraniu zamiast dac super plynny obraz, jednak klasyczna kasetka i jej prawdziwe 25 /30 fps jest lepsze dla jakosci.
ostatni raz rozgladalem sie za kamerami do testow w ostanie wakacje, moze na ten sezon cos sie zmienilo i moze troche poszlo jakosc i plynnosc do przodu , tego niewiem.
tu drugi filmik z ujeciami on board
z zlotu w ulezu
http://www.youtube.com/watch?v=1F1CkSG8XGM
pozdrawiam