900 czy 1100

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

900 czy 1100

Postprzez rozstep » poniedziałek, 24 sty 2005, 17:05

Na wstepie chce sie kulturalnie przywitac bo jest to moj pierwszy post. 2 dni temu kupilem malucha 8) i chce do niego wrzucic cos mocniejszego tylko zastanawiam sie czy 900 czy 1100. Ktora jednostka lepiej sie sprawdza w malcu. Chcialem sie dowiedziec czy duza jest roznica wagowa miedzy silnikiem 900 np z cc/sc a silnikiem seryjnym. Bo widzialem juz w wielu malcach ze 900 wkladaja w miejsce seryjnego tylko czy aby nie leci mu za bardzo wtedy dypa przy pokonywaniu ) z wieksza predkoscia? czy nie lepiej wsadzic silniczek zaraz za fotele kierowcy i pasazera. Wiem ze troche napisalem to nie jasno ale od mechaniki jest moj ojciec ja tylko mowie co i jak chce.Co mysleicie o takim rozwiazniu i wogle prosze mi troche rozjasnic temat.dzieki wielkie!
Na sucho to nawet trawa nie rosnie;-)
rozstep

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 24 sty 2005, 18:53

ja bym się nie patyczkował, jak już to 1100... dupa i tak będzie lecieć, różnica masy między tymi silnikami (900 i 1100) nie jest jakaś znacząca, jeśli już się sdycydujesz na przeszczep lepiej wybrać mocniejszy silnik.
żółtodziób
A8

Postprzez munieck » poniedziałek, 24 sty 2005, 19:06

Do malucha mozna calkiem niskim kosztem wpasowac 1100 z zastavy. Po slasku jezdzi taki potworek...
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

900 czy 1100

Postprzez rozstep » poniedziałek, 24 sty 2005, 23:41

No wlasnie tez mysle ze jednak te ~10kucy dadza roznice a jebania tyle samo praktycznie. WLasnie ten maly potworek mnie zainspirowal jak go wylukalem na IX SRS'ie w Gliwicach. SOK! Chociaz wiadomo ze jak bym mial wiecej siana to bym se jakiegos sc przygotowal . A tu za nie duzo pieniadze mozna naprawde zrobic cos co bedzie przynosilo duzo przyjemnosci.
Na sucho to nawet trawa nie rosnie;-)
rozstep

Powrót do Mechanika rajdowa