Budowa Peugeota 206 do rajdow

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

Postprzez Bojka1838 » piątek, 17 gru 2010, 20:59

toydols napisał(a):Widzę, że nie masz praktycznie wcale pojęcia o tym co zrobić z tym autem. Może Ci się wydawać to dziwne, ale jak pozwolisz przy tym aucie porobić profesjonalistom, suma summarum będzie taniej. Będzie to zrobione raz, a porządnie. Myślę, że na przykład Szeszkin to porządna marka, a do tego myślę, że dużo Ci podpowie i pomoże w temacie, co robić najpierw, co gdzie kupić itp.

Pojecie o mechanice samochodowej mam, swoje male zaplecze tez, ale co do budowy typowej rajdowki nie mialem z tym stycznosci.. Wiem ze Szeszkin jest raczej drogi dlatego pytam czy moze znacie jeszcze kogos zeby porownac ceny i wykonanie, nie zawsze lepiej jest placic wiecej za marke jesli mozna kupic to samo..
Life is 2 short, to drive boring cars;)
Bojka1838

Postprzez s1quattro » sobota, 18 gru 2010, 13:02

Ja uważam, że budowa rajdówki we własnym zakresie to zły pomysł. Tym bardziej, że brak Ci doświadczenia. Jeżeli chcesz przebudować 206 na rajdówkę to musisz być dość zamożnym człowiekiem :wink: Jak zaczynałem z kjs'ami 10 lat temu to też chciałem być mądrzejszy od wszystkich i zbudować swojego pierwszego kaszlaka we własnym zakresie. Podejrzewam, że jesteś młodym czlowiekiem i warto by było mieć kogoś, komu ufasz. Ten ktoś Cię poprowadzi i doradzi nawet w najprostszych sprawach. Na mojej drodze również pojawił się ktoś taki i dziś z perspektywy czasu bardzo sobie cenię tą znajomość. Właśnie ta osoba poleciła mi kupić już gotowego malucha. Wiadomo, że trzeba będzie coś przy nim pogrzebać, ale taka inwestycja jest niczym w porównaniu do budowy całego auta. Ja tak zrobiłem i byłem z tego faktu bardzo zadowolony. Po prostu zaoszczędziłem mnóstwo pieniędzy i nerwów. Po drugie serwis i przygotowanie auta warto zlecić komuś, kto się na tym zna. Nie mówię tutaj o prostych rzeczach, które na pewno potafisz zrobić sam. Np. wymiana kół czy oleju. Twierdzisz, że Szeszkin jest drogi. Rozmawiałeś z nim? nie sądzę... Zrób to jak najszybciej, na pewno nie pożałujesz :) Jeżeli masz zamiar poważnie traktować swoje starty to na prawdę kup coś gotowego. Gdzieś widziałem byłą pucharówkę 206 za 24.000 zł. Budowa nowego samochodu na pewno wyjdzie duuuuużo drożej. Jeśli chodzi o sprawy bezpieczeństwa, to chyba żartujesz, że chcesz sam zbudować klatkę. Zresztą jest tu toydols :) On Ci najlepiej wyjaśni kwestię bezpieczeństwa. Pozdrawiam powodzenia życząc:)
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika rajdowa