Czy ktos z was probowal szutrowke na sniegu ? Jesli nie to prosze nie podawac blednych informacji.
Z mojego doswiadczenia szutrowa opona absolutnie nie trzyma na sniegu czy lodzie. Wycofalem kiedys z garazu mojego Golfa (A7) aby posprzatac i niestety, nawet nie bylo wiele sniegu, troszke lodu, niestety nie udalo sie ponownie wjechac bez pomocy dwoch osob. Szutrowka w zimowych warunkach jest gorsza od zwyklej calorocznej opony.
Chcialem jeszcze dodac ze kiedys bylem swiadkiem jak takie opony rozpadly sie podczas popularki na zamarznietym szutrze, po 4 czy 6 poltoraminutowych przejazdach. Bierznik poprostu zniknal. Od tamtej pory przy temperaturze 5 stopni i ponirzej jest lepiej uzyc zimowke. Wada zimowki na szutrze jest to ze latwa ja zdjec z felgi wiec trzeba mocniej podpapowac.
Mimo tego ze praktycznie nie bylo sniegu a reszte auta rozdmuchaly po kilku przejazdach to nie dalo by sie jechac na szutrowce z powodu niskiej temperatury (-20) tego dnia.

Jak nie wydzwonisz chodziaz raz w sezonie to znaczy ze nie jedziesz na granicy swoich mozliwosci.
https://www.facebook.com/PolishRallyMafia