przez MSG Racing » niedziela, 23 gru 2007, 03:03
Tak jak kolega polecam najpierw sprawdzić homologacje auta. Jeżeli budujesz auto do KJS to nie musisz ale jeśli myślisz to nie masz wyjścia.
Tak jak piszesz hydrauliczny ręczny to nie przelewki i musisz sie liczyć z tym ze auto może tez nie przejść okresowego badania na stacji kontroli.
A jak robisz to nie wiem czy nie lepiej z odpowiednia pompą a raczej pompami jak masz krzyżowy wpiąć sie w przewody biegnące do tylnych kół (bez trójników bo to tylko komplikuje sprawę). Lub jak chcesz robić dodatkowy zbiorniczek to nie łatwiej byłoby w przypadku tarcz założyć dodatkowe zaciski. To jest w tym wypadku najlepsze rozwiązanie (która felicja miała tak).
Generalnie jest tak że nie wolno ingerować w układ hamulcowy (w normalnym ruchu też) a jak już to musi być to zgodne z hom pojazdu (ktoś mi mówił że też tą drogową ale jakoś nie mam do tego przekonania) i wtedy musi być zrobione jak w niej jest pokazane czy opisane. Minus jest w tedy taki ze wszystko musi być na hom sprzęcie a ten cenowo zaczyna sie od 1000zł

"Rally is not a crime" Polska - FB
"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986
http://www.ganczarczykrally.com
Antyradio -"Liczą się nieliczni"