A może tak kanalik o modelarstwie WRC-ów???????

rajdowe i nie tylko... ale lotnicze, to raczej nie tu ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez **FanKuzaja** » sobota, 5 paź 2002, 21:46

Do WRC

Zapraszam równiez do złozenia Peugeota 206 WRC 01 dokładnie jest odwzorowane wnetrze poprostu palce lizac jak ja skałdame wnetrze z klataką to pracowałem nad nio około 3 tygodnie.

Zawieszenie tesz nie powiem bo jest bardzo dobrze odwzorowane.

WRC zycze miłej pracy nad Focusem 2001.Zobaczymy ajk ci wyjdzie zapinanie pasow na klatce i na manekinku.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Raven » niedziela, 6 paź 2002, 14:12

Ja mam farby Pactry: royal blue, steel, insigna red. Po zmieszaniu wychodzi prawie idelanie telefonica blue.

A Carlos juz siedzi w srodku i czeka kiedy mu bude zaloze. :)
Raven
A6

Postprzez **FanKuzaja** » niedziela, 6 paź 2002, 16:56

Dziś zabrałem sie do pracy Modelu Subaru Impreza WRC s 44

Jak narazie wszytskie lementy zosatły odpowiednio przygotowane do lakierowania.Jak narazie na karoserje został połozony podkład jak i również na klatkę oraz zaczołem się bawić w malowanie elementówod zawieszenia czylielemnty jak sprenzyny droazki skrentne oraz obydowy dyfrow jak i wał napedowy i dyfry z pół osiami.

To by było na tyle co dzis zrobiłem jutrodalsza część jaka będzie to pomalowanie karoserri z z klatką

Wszytskich zapraszam do składnia modeli WRC wspaniała zabawia oraz wyrabia nawyk cierpliwosci tych mnej wtajemniczonych jak i zawodowców.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez WRC » poniedziałek, 7 paź 2002, 23:02

muszę odłozyć narazie sklejanie , przynajmniej do czwartku :D Mam cholernie dużo nauki :x Ale pozniej sobie to odbije :D
WRC
N3

Postprzez **FanKuzaja** » poniedziałek, 7 paź 2002, 23:06

WRC zycze powodzenia w składaniu modeliczków i wiele sukcesów moze kiedys pozanm cie na mistrzostwach polski w modelarstwiw :?: :?: :?: :?:
**FanKuzaja**
A6

Postprzez nick » wtorek, 15 paź 2002, 22:49

A ja po ciężkich bojach ze sobą i za ciężko zarobione pieniądze kupiłem sobie lancera RC. Powiem szczerze że zabawa jest przednia ale jak ktoś będzie kupował to niech uwaza... wyciąga pieniązki z portfela i resztki racjonalnego myślenia z glowy... Np Bateria 2400 mAh 180 zł... ładowareczka 180 zł... no i model uhuhu... ale jestem zadowolony jak nie wiem co!!!!!! :lol: :lol: :lol:
nick

Postprzez czarekusa » środa, 16 paź 2002, 01:14

A ile ty bulnoles za tego modela i jak on jezdzi. Ja niedawno kupilem sobie Impezke WRC 2002 1:24, niby fajna ale troche powoli jezdzi i maly zasieg kontrolera.
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez marcin » środa, 16 paź 2002, 19:25

chciałbym się od WAS profesjonalnych "sklejaczy" jak oceniacie te tanie po 11-20 zł modele rajdówek ze strony www.gama.triger.com.pl wiem że są one małe bo skala 1:43 ale jak jakość by była dobra to czemu nie więc czekam na opinie tych modeli
marcin
A5

Postprzez nick » środa, 16 paź 2002, 23:19

Model kosztował około 550 złotych doliczając aparature ładowarke baterie wychodzi cos koło 1200 zł. jeździ dość szybko przynajmniej dla mnie zasięg ma dobry nie sprawdzałem jak daleko ale w promieniu 100 m na pewno :D No i mój Lancer jest w skali 1:10 więc ładnie sie na półce prezentuje. A tak na serio to czasu mi na jeżdżenie brakuje:(((
nick

Popieram!!!!!!!!!!!!!!!

Postprzez rpaprotny » czwartek, 17 paź 2002, 08:24

Maciek ajkieś adresy stron o modelarstwie rajdowym? Oprócz www.tamiya.com:-) Podrzućcie, błagam!
rpaprotny

Postprzez Drzymalka » czwartek, 17 paź 2002, 11:26

Do MARCIN: Mam właśnie przed sobą taki model 1/43 z firmy AIRFIX SUBARU IMPREZĘ. Jęski chodzi o detale to nie ma szans w porównaniu z modelami o mniejszej skali, ale dla kogos początkującego jest OK. Sam kupiłem to z ciekawości bo kolekcjonuję gotowe modele metalowe Vitesse, Ixo, i moim zdaniem są o niebo lepsze od tych do sklejania.Minusem jest cena ( ok 120-140 zł za model z skali 1/43) ale wierność szczegóło jest zaskakująca jak na tak mały model. Wracając natomiasta do modeli do sklejania to wymagaja trochę pracy nad detalami, moja Impreza nie ma np. klatki wiec trzeba ją zrobić we wł. zakresie.Ponadto koła się nie kręcą, jest to typowy model statyczny.Nie ma bieżnika opon, czy anteny. Choć przyznam że model po sklejeniu i pomalowaniu wygląda dosyć atrakcyjnie...
Pozdrawiam
P.S. Szukam kontaktu z osobami które mają kontakt z kimś kto kolekcjonuje , ew. prowadzi sprzedaż metalowych modeli rajdowych firm IXO, VITESSE, SKID.
Drzymalka

Postprzez **FanKuzaja** » czwartek, 17 paź 2002, 12:45

Do Drzymalka

Czy chodzi ic o modele w skali1:43 które są w tak jak by małycha gablotkach i jest w nich samchód Herpa Rally Seat Cordoba WRC evo 1 lub Ford Focus spec 99 Janusz Kulig i Jarosław Baran. :?: :?:

Jeśli tą są takie modele to znam :?: :?: Człowoeku który sprzedaje takie cuda A dokładnie to były mój szwef z praktyk.

Proszę o odpowiedz Pana Drzymalka
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Drzymalka » czwartek, 17 paź 2002, 15:15

Do Fan Kuzaja

Dokładnie o to mi chodzi.

Ta Cordoba i Focus pochodzą chyba z VITESSE lub SKID.
Czy ten człowiek który to sprzedaje ma jakiś sklep czy stronę w sieci?
Acha i czy jest z okolic Krakowa?

Dzięki za info.
Pozdrawiam
Drzymalka

Postprzez **FanKuzaja** » czwartek, 17 paź 2002, 20:21

Do Drzymalka

Ten koleś prowadzi salon samochodowy Marki Honda jest włascicielem jego a ma taka mała pasje Poprostu kocha modele WRC itd.

A wiec będziesz mugł zobaczeć moeliczki bo na pewno będą na Targach na ulicy klimeckiego w dniach 18-20 .10.2002 .

A jeśli nie zdonzysz to zapraszam cię na Oś Niepodległosci 1 Salon samochodwy firmy Car Partner Honda przy Al Generała Andersa w Nowej Hucie a dokładnie w połowie miedzy Domem handlowym Wanda a rondem Kocmyrzowskim .

Jestem z Krakowa a dokładnie oś Wysokie w Nowej Hucie jesli cos będziesz potrzebował to pisz na numer 505-010-521 i moge cie tam zaprowadzi.

Odpisz :?: :?:
**FanKuzaja**
A6

Postprzez marcin » niedziela, 20 paź 2002, 11:45

ostatnio to tu nikt nic nie pisze -chłopaki do pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marcin
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Modelarstwo