Konkurs na moim forum modelarskim dobiegł końca więc chciałbym wam przedstawić prace laureatów. Niestety w końcowym głosowaniu wzięło udział tylko 4 modelarzy którzy ukończyli swoje prace w terminie. Zaszczytne ostatnie miejsce przypadło mojej osobie i po przejściach jakie miałem ze swoim Seatem jakby mnie to nie dziwi, trzecie miejsce zajął kolega woocasch z Fiestą WRC R.Kubicy która zaprezentował już wam kilka postów powyżej.
Drugi stopień podium należy do Pawła PowerPablo który zbudował Forda Focusa WRC z Rajdu Polski 2009 załogi K.Hołowczyc - Ł.Kurzeja która jak większość z nas pamięta ukonczyła ten rajd na bardzo wysokim 6 miejscu.
Myślę że ten model może być unikatem na skalę światową z kilku powodów - do budowy Paweł użył zestawu Simil'R który obecnie bardzo ciężko dostać, a jak się pojawia to cena prowadzi do zawału serca, kolejną rzecz jest taka że baza modelu jest asfaltowa i trzeba przerabiać ją na wersję szutrową dokupując odpowiedni kit który najtanszy też nie jest. Ostatnia rzecz jest taka że Paweł sam zaprojektował i wykonał kalkomanie która wydrukował nasz kolega Bartek z MF-Zone - dodatkowo cała masa uzupełnień jak pasy, zapinki, carbon czy folia chrom na szyby.
Miłego oglądania