to teraz ja sie podziele moimi wrazeniami z tej gierki. Podszedłem do niej z dużą ostrożnością ale bez uprzedzeń. Po ponad roku spedzonym nad Ryskiem niespodziewałem sie ze będę miał jakies problemy z prowadeniem auta w tej grze a tu mnie miło zaskoczyło bo niekiedy trzeba bardziej sie napocić niż w RBR aby utrzymac WRC na drodze a nie wspominając o wersach Extreme i B-grupach, mowa oczywiście o jezdzie bez jakichkolwiek wspomagaczy:). Fizyke w tej grze zaliczyłbym na plus może nie przewyzsza jak na razie niedoscignionego RBR'a ale jest równie dobra lub minimalnie gorsza. Mi troszeczke przeszkadza dziwne opóźnienie reakcji na kontre ale mozna sie przyzwyczaić. Odcinki są bardzo ładne pod względem grafiki i poziomu detali szkoda tylko ze takie krótkie, ale widocznie ps2 juz wiecej nie wyciśnie:( Same odcinki są nieżle wyważone od szybszych po bardziej techniczne do tego dobrze odwzorowana jest jazda po różnych typach nawierzchni(mój ulubiony snieg sprawia mi jak narazie dużo problemów) do tego dochodzą ładnie oddane warunki pogodowe. Wadą w tej grze jak dla mnie są wspomniane przez mda spadające skały lub bale scietych drzew, oraz małą liczbe oesów. Raz miałem taki problem, otóz jadac s1600 w finlandii miałem zatarasowana drogę nie mogłem sie przecisnąć pomiedzy balami! Trochę to dziwne i moze nam zepsuć dobrze rozegrany rajd. aha do plusów zaliczam pilota za jego dynamiczny opis(panika, pochwała lub skarcenie za odpowiednią jazde) sam opis tez nie jest zły ale raz własnie przez opis wyladowałem w rowie.
Pilot raz mnie tak wystarszył krzycząc BRAKE!BRAKE! że własnie tym hamowaniem wpadłem na pobocze obok wielksiej skały ale wtedy się wyratowałem:D
Jak dla mnei gireka bardzo udana.
p.s. Ogladnąłem sobie trailer WRC4
http://www.gametrailers.com/download.php?id=3177&type=wmv i widzę że gierka tez jest bardzo obiecująca. I tu pojawia sie pytanie: czy opłaca sie ją kupować czy jednak fizyka jest dużo gorsza(lub lepsza)? prosze o odpowiedz wyjadaczy i z góry dzieki.