Richard Burns Rally

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez Booogi » środa, 10 sty 2007, 15:02

Wlasnie niedawno udalo mi sie nabyc Ryska, czekam tylko az zdam wszystko i zasiadam do gry. Mam kilka pytan, bo gralem tylko w demo.
1. Jakie sa opcje gry przez neta, czy do tych lig internetowych mozna sie wbic raz na rok czy nie ma ograniczen
2. Jak wgrac autka s1600
3. Czy jest jakis sens grac na klawiaturze
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez dwrc » środa, 10 sty 2007, 16:04

Booogi napisał(a):Wlasnie niedawno udalo mi sie nabyc Ryska, czekam tylko az zdam wszystko i zasiadam do gry. Mam kilka pytan, bo gralem tylko w demo.
1. Jakie sa opcje gry przez neta, czy do tych lig internetowych mozna sie wbic raz na rok czy nie ma ograniczen
2. Jak wgrac autka s1600
3. Czy jest jakis sens grac na klawiaturze

No to tak, ja gram od nie dawna :wink:
I mojim zdaniem nie ma sensu grac na klawiaturze, jedynie kierownic (najlepiej Logitecha) :wink:
Auta to sciagasz tekstury i wgrywasz.
dwrc
A5

Postprzez Booogi » środa, 10 sty 2007, 16:15

ale nie ma sensu bo nie ma frajdy, czasy sa gorsze czy co?:)
Booogi
A5

Postprzez Anonymous » środa, 10 sty 2007, 16:31

Np ja jak zawsze gralem na klawiaturze w gry samochodowe to jakos w Rbr nie ze nie umiem ale strasznie dziwnie tak i wole na kierownicy bo np w colina gram na klawiaturze czesciej ...

Pozdrawiam
Anonymous

Postprzez MSG Racing » środa, 10 sty 2007, 16:45

Kie mam kierownicy co mowisamo przez sie. Jednak na Burnsie jak jeszcze mi działał grałem na klawiaturze. Trzeba ustawić filtry. Raz mis ie udał a potem kkomp klęknoł i gra też.
Łatwiej jest napewno na kierownicy. Na klawiaturze trzeba mieć niesamowite wyczucie i nieżadkonbyć przet samochodem. Trudno to wytłumaczyć. Ale napewno czasy są gorsze choć ja wygrywałem na najniższym poziomie (nie liczać asfaltu).
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez dziq » środa, 10 sty 2007, 16:54

Grając na klawiaturze po 1 rajdzie bolała mnie ręka. Jeszcze jak jedziesz na manualu to juz wogole ciezko. Polecam kiere :lol:
dziq
N3

Postprzez Booogi » środa, 10 sty 2007, 16:59

jak narazie smigalem w demo na klawiaturze i faktycznie extreme ale da sie dojsc do wprawy.
Booogi
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » środa, 10 sty 2007, 18:31

Na klawiaturze nie ma sensu grac.Grąłem i stwierdzam iż ciezko sie panuje nad autem,w dodatku aby widziec droge i odpowiednio reagowac,to kamere trzeba miec ustawiona ze zderzaka,bo z za samochodu kiepsko się prowadzi.Kolega ma kierownice i grąłem u niego na kierownicy,efekt?
Porawiłem swój kazdy rekord na odciknu w stosunku do klawiatury o średnio 30-40 sekund.
Takze,kto ma grac na klawiaturze to ja szczerze pisze że to jest bez sensu.
W dodatku palce bolą jak cholera.No i szybkosc reakcji GAZ-Hamulec ( lub Skrzynia manual,jak ktoś na takiej jezdzi)
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez adamlen » środa, 10 sty 2007, 18:40

Ja gram na klawiaturze. No i muszę powiedzieć że nie jest łatwo. Z przyczyn finansowych nie mam kierownicy i nie planuję zakupu także nigdy na niej nie grałem może to i lepiej bo nie wiem co tracę. Mogę się tylko pochwalić czasem na odcinku Corte d'Arbroz 02:39.35 nowym Focusem :D
Gra na klawiaturze może i jest bez sensu ale lepsze to niż wcale nie grać.
Ciekaw jest tylko jak by się grało na padzie analogowym? Grał ktoś?
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez SebaSTI » środa, 10 sty 2007, 18:46

Nigdy nie jeździłem na kierownicy zawsze jezdze na klawiaturze i mi sie spoko jedzie :lol: tylko trzeba się przyzwyczaić
SebaSTI
A6

Postprzez Booogi » środa, 10 sty 2007, 19:14

nie udalo mi sie powstrzymac i zainstalowalem Ryska :D :D ale gra czasami sama sie wylacza, nie wiecie co jest nie tak?
Booogi
A5

Postprzez mazee » piątek, 12 sty 2007, 01:46

klawiatura vs kierownica a Richard Burns Rally...
kontroler to indywidualna sprawa ale z wlasnego doswiadczenia* wiem, ze zwyciesko z tego pojedynku wychodzi kierownica...najwieksze postepy uzyskasz uzywajac kierownicy, nauka oraz osiagniecie zadowalajacego wyniku na klawiaturze pochlonie znacznie wiecej czasu, przysporzy niepotrzebnego stresu i siwych wlosow ;)
i jeszcze jedno: nie warto oszczedzac, ja popolenilem ten blad na poczatku myslac, ze kazda kierownica jest dobra...mylilem sie...

* Logitech Wingman GP, Logitech Vibration Feedback Wheel, Logitech momo Racing ForceFeedback Wheel, Logitech Driving Force Pro, ...
mazee
N1

Postprzez Booogi » sobota, 13 sty 2007, 20:06

czy wszystkie auta s1600 nie maja kierownic, czy u mnie cos jest nie tak?
Booogi
A5

Postprzez piter306 » sobota, 13 sty 2007, 21:19

Gdzieś na tym forum http://www.racing-forum.pulse.pdi.net/index.php było o tym jak ukryć albo ujawnić kierownicę (do zamiany wartości w pliku .ini do danego auta)
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez Andrzej » niedziela, 14 sty 2007, 00:57

A ja gram na klawiaturze juz prawie rok i zdarzaja mi sie swietne czasyale na 3 przejechane oesy 2 koncza sie wypadkiem ktorego by nie bylo gdybym mial kierownice. Do grania na klawiaturze musisz sie naprawde skupic bo nawet najmniejsze falszywe klikniecie moze skonczyc sie dzwonem.

Co do wylaczania sie gry to mialem tak do niedawna (ale tylko w mistrzostwach) podczas jakiejs przygody.
Andrzej
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe