Kierownice do gier rajdowych

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez cruz » czwartek, 20 kwi 2006, 10:58

mr_pio, da sie zrobic blokade na roznym kacie skretu. Sciagnij najnowsze sterowniki Logitecha, one zalatwiaja sprawe, bo mozna sobie w ustawieniach kontrolera gier ustawic zadana ilosc stopni skretu. I wtedy sie blokuje.
A halas, myslalem, ze to wlasnie przez te lozyska.
cruz
N3

Postprzez mr_pio » czwartek, 20 kwi 2006, 13:52

cruz napisał(a):mr_pio, da sie zrobic blokade na roznym kacie skretu. Sciagnij najnowsze sterowniki Logitecha, one zalatwiaja sprawe, bo mozna sobie w ustawieniach kontrolera gier ustawic zadana ilosc stopni skretu. I wtedy sie blokuje.
A halas, myslalem, ze to wlasnie przez te lozyska.

Oczywiście że można, ale to nie jest taka blokada jak ta sprzętowa na 200st, jest opór ale można go przejść, a jeżeli FF jest mocno wkręcony, to można tego nawet nie zauważyć.

A łożyska to nie, łożyska są po to żeby było gładko i trwale, a nie żeby buczało. Hałasują tryby.

Należy jeszcze dodać, że wracanie kierownicy do środka to tylko sprawa ustawień. Można sobie ustawić sprężynowanie do środka, żeby działało tak jak w zwykłej kierze ze sprężyną, większość simowców jednak z tego nie korzysta, bowiem dobre symulatory same obliczają i przenoszą na kierownicę wszystkie siły, jakie na nią działają. Wtedy np. przy wyjściu z kontry na asfalcie kierownica natrafia na opór, tak jak w rzeczywistości. Przeważnie trzeba sporo poeksperymentować, żeby znaleźć ustawienia dla siebie najlepsze, spróbować różnych ustawień w plikach .ini, podawanych na forach internetowych przez różnych magików, a w symulatorach opartych na gmotor (GTR, GTL, rfactor etc.) tych ustawień (czynników decydujących o reakcji kierownicy) jest nieskończona wręcz ilość.

Ostatnio edytowano czwartek, 1 lut 2007, 00:31 przez mr_pio, łącznie edytowano 1 raz
mr_pio

Postprzez Wilu » czwartek, 4 maja 2006, 18:54

ehs właśnie padł mi mój wysłużony wingman, kurcze przy prawoskręcie przeskakuje coś tam w środku i jakby się rozkalibrowywał ... na asfaltach w ryśku każdy ułamek sek. jest ważny a tu skręcam, i efektu brak ... no normalnie dramat, że weź ....

no i muszę coś zakupić, z kasą na ten cel krucho, dlatego myślę ok 250 zł to granica górna, stąd moje pytanko co polecacie, tylko split axis obowiązkowy.

pozdrowiska.
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez Cobra » czwartek, 4 maja 2006, 21:13

ja niedawno kupilem Logiego Formula Force EX i polecam :D
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez Gokart » piątek, 5 maja 2006, 08:18

Wilu, ja osobiście polecam Momo Racing (niedawno kupiłem) - jest doskonała i ma split axis. Jedyna wada to wg mnie to, że kierownica dosyć ciężko chodzi (niezależnie od siły feedbacka). Gdybyś ją kupował, sprawdź też, czy wszystkie imadełka do mocowania kierownicy bez problemu się wkręcają i wykrecają - ja w swojej kierownicy musiałem szlifować gwint w jednym imadełku, bo się klinowało. Najlepiej sprawdzić to od razu w sklepie, przed kupieniem.
Pozdr
Wojtek
Gokart
N3

Postprzez Banan » piątek, 5 maja 2006, 21:27

Ale Wilu chce przeznaczyc na kiere max. 250zl.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Cobra » piątek, 5 maja 2006, 22:18

i dlatego polecam formule EX ona kosztuje ponizej 250 zeta jak sie dobrze poszuka :D
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez krs-1 » poniedziałek, 15 maja 2006, 14:05

- Pedal sprzegla!,
- Przekladnia dla 6 biegow!,
- Skora, aluminium, 900 stopni, Logitech..

Jak dla mnie to bajka:

http://www.benchmark.pl/prasowe.php?id=196
krs-1
N1

Postprzez Buncol » poniedziałek, 15 maja 2006, 22:38

1200 pln :shock:
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Banan » poniedziałek, 15 maja 2006, 22:41

Na angielskiej stronie bylo napisane 300 dolarow. Ale to nowosc, wiec co sie dziwisz ?
Banan
A8

Postprzez Erni » wtorek, 13 cze 2006, 21:21

Ja jutro jadę do sklepu po Logitecha Momo Racing. Oj będzie się nocki ciągło w GTRa :D:D:D
Obrazek
Obrazek

DZIECI ŚCIĄGAJĄ NARTY WSIADAJĄ W GOKARTY!!!
Erni
N2

Postprzez Pawlo » środa, 14 cze 2006, 16:03

Erni napisał(a):Ja jutro jadę do sklepu po Logitecha Momo Racing. Oj będzie się nocki ciągło w GTRa :D:D:D

Bardziej polecał bym Logitech Driving Force Pro! Ma większy kąt(900) jest tańsza!! i LEPSZA!!! :)
Obrazek
Pawlo
N2

Postprzez ernbar » czwartek, 15 cze 2006, 23:23

Pawlo napisał(a):
Erni napisał(a):Ja jutro jadę do sklepu po Logitecha Momo Racing. Oj będzie się nocki ciągło w GTRa :D:D:D

Bardziej polecał bym Logitech Driving Force Pro! Ma większy kąt(900) jest tańsza!! i LEPSZA!!! :)

potwierdzam :D a jak 900 stopni to za dużo dla ciebię to możesz ustawić nawet 60 stopni :twisted: ja jeżdżę na 450 :twisted:
ernbar

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 9 lip 2006, 14:15

Choroba, rozochociliście mnie tym DFP, ciekawie to wszystko brzmi, chyba ideał? Bo z tego co piszecie możliwości lepsze niż w MOMO w i znacznie tańsza. Aj kusi kusi! :wink:
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Banan » niedziela, 9 lip 2006, 15:26

Idealem to bedzie G25. Jak narazie MOMO rulez :)
Banan
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe