ściągnąłe, obejżałem i oto moje spostrzeżeni odnośnie nadchodzącej pozycji obowiązkowej dla kibica rajdowego. grafika uległa deliktnej poprawie, ale bez fajerwerków, bez rewelacji, mogłoby być lepiej. model uszkodzeń także uległ zmianie, ale nadal nie jest dopracowany. najlepiej prezentuje to filmik z rozbitą Xsarą w roli głównej. jadąc ze znaczną prędkością uderza w przeszkodę i..... nic

widać panowie z codemasters muszą się jeszcze dużo nauczyć.... natomiast godne pochwały są efekty dźwiękowe, tak mi się przynajmniej wydaje bo filmik nie oddają w pełni tego co się czuje gdy trzymamy stery we własnych rękach. to wszystko jednak nie jest ważne, w czwartej części, obawiam się, model jazdy nadal będzie miał jedną wielką wadę. tak jak napisali w WRC, kilkudziesięciometrowe boki

nie chcę oceniać gry jeszcze przed premierą, ale nie wydaj mi się, żeby w stosunku do wersji trzeciej zaszły jakieś rewolucyjne zmiany, a szkoda. zanosi się na to, że cmr4 to typowy produkt zarobkowy. bazując na dobrym tytule wydaje się jedynie dobrą grę i oczekuje oklasków