Roznica miedzy tymi dwoma obrazkami polega na tym, ze w kartach GF3 (wszystkich) oraz GF4Ti i wyzszych (nie wiem, jak w Radeonach) znajduja sie jednostki Pixel i Vertex Shader - one sa odpowiedzialne wlasnie za efekty typu woda czy kurz. Dlatego tez podejrzewam, ze brudzace sie samochody itp. rzeczy w Colinie dzialaja wlasnie na tych kartach.
Ja sam mam Colina od 2 dni. Nie bede pisal o grze, bo juz sporo bylo tu powiedziane. Jak dla mnie grafika jest rewelacja i co mnie BARDZO zaciekawilo to fakt, ze na moim sprzecie Colin 3 chodzi w tej samej rozdzielczosci ZDECYDOWANIE lepiej niz Colin 2

. Mam Celerona 633 (staruszek) i niezbyt addekwatna do niego karte GF3Ti200 128MB RAM

i w 1024x768 przy full detalach (bez AA) chodzi to REWELACYJNIE. Bylem w szoku, zwlaszcza ze grafika jest pierwszorzedna! A juz sie balem, ze bede musial do obejrzenia tej gierki odwiedzac znajomych albo zmieniac procka. Wiec polecam dobre karty - nie znam sie na Radeonach, wiem tylko, ze ostatnio dosc tanio mozna chyba kupic te "niskobudzetowe" GF FX - ktos z Was moze ma takie cos? Jak to sie sprawuje?