!!! COLIN MCRAE RALLY 4 !!!

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez maciekd » niedziela, 4 kwi 2004, 16:43

Buuu nie mogę ustawić swojej kierownicy żeby było dobrze. Mam straszne opóźnienia :( A krs-1 na Logitechu nie ma żadnych problemów...
maciekd
A6

Postprzez JoannaXP » niedziela, 4 kwi 2004, 20:03

można już zamówić Colin'ka 4 ;)
Z tego co jest tu napisane to zapowiada sie na niezły hicior :D
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez Mroowa » poniedziałek, 5 kwi 2004, 12:09

Z tego co wiem to już można było z miesiąc temu zamawiać ale podkreślam zamawiać czy li tak jak w twoim przypadku zapisywac się na gre i w virtus.pl dawali do tego jeszcze 3 gry gratis o podobnej tematyce przynajmniej tak twierdzą.
Mroowa
S2000

Postprzez Itek » poniedziałek, 5 kwi 2004, 12:22

Wreszcie uruchomiłem, zagrałem kilka oseów i stwierdzam, że Colin 4 ssie! To nic innego jak CMR3 z lepsza grafika i innymi samochodami, dalej jazda po asfaltowych drogach przypomina poruszanie sie poduszkowcem. Model jazdy nie zmienił się tak naprawde od pierwszej wersji, za każdym razem tylko nieznacznie zmieniony. Czekam na Xpand Rally, na RBR, na GTR na każdą inną grę, byle żadną od Mistrzów Kodu:-/

P.S.
Na plus należy zaliczyć mulitplayera, jedynie chyba to uratuje tę grę w moich oczach:-(
JID: itek (kr) chrome (kr) pl
GG: Mam, ale nie używam.
Itek
N2

Postprzez qbus » poniedziałek, 5 kwi 2004, 12:44

Dzięki uprzejmości Itka i Playera moge grać w Colina czwartego i w sumie podoba mi się :) żeby wygrać rajd na advance ośką trzeba się sporo namęczyć :roll:
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez WAPNO » poniedziałek, 5 kwi 2004, 14:47

Itek napisał(a): Model jazdy nie zmienił się tak naprawde od pierwszej wersji, za każdym razem tylko nieznacznie zmieniony.

Nie zgodze się z tym. Ja w każdej częśći widziałem róznice w jeździe. A między 3 a 2 widać ją szczególnie. Cieszy mnie, że ośkami trzeba trochę pomajstrować, żeby wygrać. Ja może będe miał go dzisiaj to przetestuję :).
WAPNO
A6

Postprzez Itek » poniedziałek, 5 kwi 2004, 15:11

Moim zdaniem różnice wynikały jedynie ze zmiany kilku zmiennych w kodzie gry i nic więcej. Np. w 4. częscie zmieniono trochę oś obrotu auta. Mankamenty doskonale widać na powtórkach, które bezwzględnie obnażają braki w fizyce poruszania się auta po płaszczyźnie (ono na dobrą sprawę się przesuwa), jakieś dziwnej pracy pseudozawieszenia (nie może być tak, że od czterech cześci, nawet jak się ustawi najtwardsze zawieszenie to auto dosłownie pływa, a jak próbuję się skręcić to prześwit pomiędzy kołem a nadkolem jest większy niż prawdziwych rajdówkach startujących w Safarii) Od początku serii jazda po asfalcie kuleje najbardziej, już w Race Driverze jest lepiej, nie można byłoby zaimplementować tego modelu do Colina? Czy graficy w Codemasters nie widzą, że pasy na jezdni można malować w kształcie łuku, cału czas wszystkie zakręty są generowane z krótkich, ale prostych odcinków. Nadal znaki są z żelbetonu, podobnie jak ołowiane bandy ze słomy. No nie mówcie, że nie można było tego zmienić przez tyle lat? Niechce im się, czy może nie szanują gracza, uważając, że i tak kupi ich produkt?
Marzyła mi się gra zrobiona na podstawie RallyMasters, wystarczyło wprowadzić kilka zmian w ustawieniach auta i mielibyśmy bardzo ale to bardzo miodny produkt. Rallisport Challange czerpał dużo z RM, ale jednak był on tworzony z myślą o xboksie a to dużo wyjaśnia:-(
Z 4. częscie Colina podoba mi się na razie (nie odblokowałem żadnych tras i sut) jedynie EVO i Szwecja. Mitsu zachowuje się najnaturalniej, może wynika to z jego długości może z czegoś innego, a w połączeniu z zaśnieżoną Szwecją daje porządny efekt. Długie proste, łączniki szutrowe, skszyżowania 90 st. pośrodku lasu i zaskakująco ładnie wyglądający przejazd przez zamarznięte jezioro.
Colin ma tę przewage nad konkurencją, że wyrobił sobie markę pierwszą cześcią. Stworzono grę przełomową, trafiającą na bardzo podatny grunt. Zyskał wielu wiernych fanów i teraz wykorzystuje ten kredyt zaufania. Konkurencja mu to niestety ułatwia, nie ma gier które mogłby konkurować na szerszym polu z produkcją Codemasters. Każda ma jakieś znaczące braki. Może teraz coś się zmieni? Wychodzi RBR, GTR (dla mnie kozak, choć to nie rajdy), a po cichu liczę, że nasze rodzime xpand rally też namiesza w światku virtualnych kierowców.
JID: itek (kr) chrome (kr) pl
GG: Mam, ale nie używam.
Itek
N2

Postprzez qbus » wtorek, 6 kwi 2004, 11:11

Wykonał ktoś test na skrzynie?? :roll:
Nic nie moge zrobić i odrazu mam failed.... a np. test na silnik też na hamowni jest banalny :roll:
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez beeper_ » wtorek, 6 kwi 2004, 12:13

no na tym samym polega test skrzyni, ja sie na poczatku meczylem ale jest juz ok
beeper_
N4

Postprzez qbus » wtorek, 6 kwi 2004, 12:17

No tak... ale przy tescie skrzyni nie moge zrobić NIC od razu mam failed a przy teście silnika pokazuje mi co mam zrobić.
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez qbus » wtorek, 6 kwi 2004, 14:25

Jako prezent w Polskiej wersji językowej będzie...
"Zdjęcie Martyny Wojciechowskiej z dedykacją dla fanów Colin McRae Rally 4"
:wink:
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez beeper_ » wtorek, 6 kwi 2004, 18:11

prima aprilis bylo kilka dni temu;)
beeper_
N4

Postprzez Kuba M. » wtorek, 6 kwi 2004, 18:17

qbus napisał(a):Jako prezent w Polskiej wersji językowej będzie...
"Zdjęcie Martyny Wojciechowskiej z dedykacją dla fanów Colin McRae Rally 4"
:wink:

Sprzedaż (słaba) oryginalnej wersji spadnie. Już nie mieli czyjego zdjęcia zamieścić...
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez whisky » środa, 7 kwi 2004, 17:34

Wreszcie dotarł do mnie Colin4 z sieci sklepów (D)obra(C)ena..
I mam pytanie.. ilekroć go instaluję otrzymuję 5cio (słownie 5) cyfrowy kod.. z tego co kojarzę powinny być 4ro cyfrowe..
Ktoś wie o co chodzi.. (nadmienię że jest on za każdym razem inny..)
whisky
N3

Postprzez tomas » środa, 7 kwi 2004, 19:28

Tryb EXPERT jest całkiem miły :)
Ograniczony tak zwany OSD, widok tylko z kokpitu i model uszkodzeń Extreme :twisted: dowsłownie 2-3 wycieczki poza drogę i koniec rajdu. Gra od razu staje się ciekawsza. B grupa rządzi! Jazda takimi samochodami jest znacznie trudniejsza niż "ośkami" czy WRC, co czyni grę jeszcze ciekawszą. Kiedy dochodzi do tego rozgrywka w sieci, z kolegami, to mamy dobrą zabawę na wieczór :)
Szkoda, że ta gra to tylko "przyjemność", bo mówiąc szczerze o realiźmie nie można tutaj mówić.
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe