Colin McRae Rally 3

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez koval » czwartek, 12 cze 2003, 11:02

Panowie :wink: wersja na zachod juz od 2 dni dostepna 3 plyty te sprawy wszystko full zadna tam wczesna beta czy pozna alfa :D
Niczym sie w zasadzie od konsolowej nie rozni jak widze. Graficzka tras jest baardzo ladna. No i to punto - nie wiem czy to jakies nie przegiecie ale idzie jak wrc i prowadzi sie baardzo kozacko :shock: Nie ma to jak przejsc puntem 2 hopy dnem i z trzeciej na zderzak wylądowac :wink:

tak wogole ciekawe co na to CD PROJEKT :lol: :lol: :lol:
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Postprzez maciekd » czwartek, 12 cze 2003, 12:37

Ale skąd to się bierze :!: :?: :!: :?: :!: :?: :cry: 8)
maciekd
A6

Postprzez boy » czwartek, 12 cze 2003, 15:39

No i mam!!
Wreszcie...Od 30 min gram w Colina 3 na PC.Jest full wypas!!
Ośka w Hiszpanii....Mistrzostwa-start do OS-u,to trzeba zobaczyć.Jak Focus Colina stoi na PKC-u,czeka na swoją kolej.Model zniszczeń,całkiem inny niż w demo,sterowanie chyba też-jeżdze na analogowym padzie Thrustmastera z FF.
Codemasters Rulez!!!!!!
boy

Postprzez :alfan: » czwartek, 12 cze 2003, 15:43

maciekd napisał(a):Ale skąd to się bierze :!: :?: :!: :?: :!: :?: :cry: 8)

Rany boskie...... student to mówi :lol: :lol: :lol: :lol: 8)
404 podpis niedostępny
:alfan:
A5

Postprzez koval » czwartek, 12 cze 2003, 15:50

Ja daje na kierze Logitech MOMO i jest niezle musze powiedziec - ta gra zdecydowanie lepiej idzie przez kiere niz klawiszami :!:
Auto jest spokojniejsze dupa nie lata no cos ciekawego to auto jedzie jak chce gracz :shock: :wink:
Powaznie mowie - jak colin3 to tylko na kierze jest odjazd.
Co do samej gry wypowiem sie jak przejde na hardzie ogolnie kopia z konsoli PS2.

p.s. logitech force feedback do sprzednia mam cena okazyjna malo uzywany 8) Ile dacie?? :lol:
koval
N2

Postprzez marcin » czwartek, 12 cze 2003, 17:02

Taka "mała" prośba do tych co mają już full wersje colina 3 :
Czy mogli byście wgrać full wersje na jakieś FTP :D ??
Jeszcze przez jakiś czas będzie działać te FTP z filmikami a tam jest dużo miejsca to każdy by sobie zdążył ściągnąć. Jeżeli nie - to trudno pozostaje mi czekać do Polskiej premiery gry :cry: :cry: :cry:
marcin
A5

Postprzez !ADI! » czwartek, 12 cze 2003, 18:32

Z KaZa , czy może z ajmesza????
No bo jeszcze nie wszyscv z nas są studentami a raczej każdy by se chętnie pograł przez 24h zanim qpi orginalny produkt!!!!!
!ADI!
S1600

Postprzez djinn » piątek, 13 cze 2003, 14:21

Chlopaki, mam problem !!!!!!!!!!

Od wczoraj mam full wersje, ale nie chce mi chulac !!!!

Mam Athlona 1600, gf4 440, 128 RAM, DX9, i inne tego typu "..." (tzn potrzebne kodeki audio i video), nawet prubowalem z trzema roznymi detonatorami, i nic !!!!! Sypie sie w momencie wyswietlenia parku serwisowego w Champ. albo przy wyswietlaniu autka na starcie w Stage. Wraca po prostu do Windy (XP) !!!! Mam tez dzwiek na plycie, a z takim czyms nie chodzi, choc u kilku kumpli chula bez przeszkod (ale maja gf2) !! Moze to wina karty, moze sie po prostu gryzie jeszcze z jakimis sterami do gf4 ??????

PLISSSSSSSSSSSSSSS pomozcie bo wczoraj siedzialem do 4 rano i nic !!!!!!!!!! Poszedlem spac z ptaszkami za oknem i z wizja punto na starcie ...... tylko tyle wrazen mi pozostalo !!!!!!!!!!

:(
KUZI..........wierzymy w Ciebie !!!!
Kulig, Colin, Burns ..... WTF ??
djinn
N2

Postprzez koval » piątek, 13 cze 2003, 15:25

Sproboj zwolnic wiecej miejsca na dysku. Jesli bedzie tak samo ja byl zrobil szybko format - nowy XP najnowsze drivery updaty systemu i direct9 i na to zainstalowac gre. Jak bedzie sie powtarzac jest mozliwosc juz mniej prawdoopdobna ze masz jakias "lewa" instalke. Proboj.
Ja tez poszedlem spac po 4 rano ale to dlateho ze nie mialem juz sily przchodzic Finlandii na hardzie ( z UK Colin sie wycofal - jechalem pol Osu na 3 felgach i po rajdzie - bomba - najorzj ze nie wiem skad te kapcie hehe :shock: )

...:::: it aint over till it's over...
koval
N2

Postprzez qbus » piątek, 13 cze 2003, 17:02

chłopaki ale podzielcie się coś więcej ... jak wrażenia z gry itp.?? nie doczekam się chyba w rzyciu ja kce nowego kompa!! :x
qbus
S1600

Postprzez koval » piątek, 13 cze 2003, 19:15

Najlepsze rajdy w grze to zdecydowanie: Japonia - swietne waske trasy w deszczu bardzo techniczne i zdradzieckie, UK ladne urozmaicone tarski wiele ceikawch partii, chcoc miescami widac brak pomyslu - ciezko dobrac opony, Szwecja - dosc prosta w sumie do przejscia ale za to model trzymania slugiego kolca powala z nog podobnie jak odbicia od niktorych band. Rajd szybki i przyjemny.
Australia - daje rade :lol:
Sredniaki to cala reszta - FInlandia - bardzo mizernie sie jedzie nie podoba mi sie troche na sile robione chwilami nie wiesz gdzie jedziesz przez galezie drzew; szybko z bardzo dziwnie zrobiona przyczepnoscia :roll: , Hiszpania dla asfaltowcow trasy dosc ciekawe czasem bardzo waskie czasem autostrady w gorzystym terenie - troche zbyt proste wydaje mi sie, Grecja - nawet nielze sie hula trasy ciekawe i chytre - szkoda tylko ze na very hard tak duzo sie nadrabia do innych, USA - najwieksza porazka gry trasy jak stol -jedna przypomina Pikes Peak hehe.

Ogolnie niektore trasy robione troche na siłe i bez pomyslu od bardzo ciekawych (mniejszosc) po nudne i proste... Zaledwie kilka tras spelnia moje oczekiwania odnosnie cmr3 - reszta jakby dla ludzi z przedzialu 5-13.

Model jazdy zaluguje na uzanie najbradziej na sniegu wg mnie - reszta jakos dziwna jakby bardziej arcadowa nawet porownoujac do cmr2. Ogolnie mysle co najwyzej dreptanie w miejkscu w jednych aspekltach poparawa fizyki (albo zlosliwe utrudnie mam wrazenie) w innych smiesznie wprost zubozenie i uproszczenie. - NA TO NAJBRADZIEJ LICZYLEM I SPORO SIE ZAWIODLEM :!: :?

W tybie stages nie mozna ustawiac i zmieniac nic w aucie tak jak w demie,
JEdynie zmiany to championschip z jednym sejwem na karierze (a w karierze ulepszasz auto zdobywasz czesci) i przez to nie da sie pojechac jakiejkolwiek trasy topowym wozem - tylko hura do przodu juz 3 po kolei nudnawe mistrzostwa - teraz jade na very hard i wcalnie nie jest tak very... Nie wiem co bedzie jak ukoncze - napisze :?

Sama koncepcja gry - porazka - w CHAMIPONSHIP za pierszwym razem ok chetnie oglada sie animiacje strefy czy wzjadu na rampe itp - pozniej to tylko zabiera czas. Podobnie pomiar czasu i klasyfikacja - moze sie nie podobac. I choc przed kazdym Osem wyskakje nam generalka w malej tabelce i to na 2 sek. :roll: Po Osie 5 kazdego rajdu juz nic nie wiemy na pewno ile i czy cos nadrobilismy... przejezdzamy 6 i 7 (SSS) i dopiero wiemy jak stoimy z czasami - gdy juz koniec rajdu. Dotyczy to momentu gry prowadzimy w mistrzostwach i nikt przed nami ni jedzie co bedzie czeste. Co gorsza trzeba przejsc po kolei pod najprostszego poziomu trudnosci co potrafi znudzic.
Pozytyw to model uszkodzen - trzeba uwazac na kilu hopach - po nich auto jest lzejsze o koło zderzak maske drzwi i itp - fajnie wygla moment ladowania hehe, zadkie ale sie zdazaja - awarie ogumienia. Jak sie w miare czysto jedzie nie ma problemu Troche taktyki i odpuszczania zalatwia sprawe niemniej jak dzwona sie wykona konkretnego auto jedzie bardzo lipnie.

OSow malo - jedynie 56 a czesc z nich wogolnie nie zaluguje na uwage zapinasz 6 i tniesz co sie da...

Graficznie - modele aut oczywiscie super, uszkodzenia itp. Grafika tras taka sobie od monotonej po chwilami ciekawsza.

Dzwieki - nie podoba mi sie glos silnika - slabo oddaje wysokie obroty i jest jakos dziwnie cichy tak do 6 tys... Pozatym jakie WRC kreca sie do
8 tys?? Dziwne i niezrozumiale,,, Pilot - sciemnia ze glowa boli opis slaby i baaardzo uproszczony sporo pomylek i nierownego tempa - chwilami to bardzo irytuje (poki co tras nie znam na pamiec). Fajne sa czasem odglosy zmiany nawierzchni, ladowan z hopek i z kamery wewnatrz jest barwniej pood wzgledem dziweku.
Ostatnio edytowano piątek, 13 cze 2003, 21:40 przez koval, łącznie edytowano 1 raz
koval
N2

Postprzez djinn » piątek, 13 cze 2003, 20:55

Jak na razie nie moge sie wypowiedziec co do calosci, ale jak udalo mi sie w koncu uruchomic (UFFFFF), to stwierdzilem najgorsze co moglo mnie spotkac: DZWIEKI !!!!!!!!!!! przeciez te samochody chadza jak podkrecone kosiarki !!!!!!!!! Porazka !!!!! Mam nadziej ze podobnie jak w 2.0 bedzie jakas grupka ludzi, ktorzy to zmienia !!!!!!!! :)

Poza tym nie podoba mi sie wyglad samochodow (kolory itp) przydalyby sie jakies dodatkowe tekstury (tez mam nadzieje ze ktos sie tym szybko zajmie) :)

Pewni cala opinie bede mogl wyglosic gdzies za tydzien lub pozniej, teraz mam urwanie glowy !!!! SESJA !!!!

Milego scigania :)
djinn
N2

Postprzez Gustaw » piątek, 13 cze 2003, 21:14

milego sciagania.. tjaaa tylko skad ??? moze ktos by sie pochwali jakims zrodlem :?: :?: :?:
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez djinn » piątek, 13 cze 2003, 21:18

Gustav: Chodzilo mi o Sciganie a nie o Sciąganie !! JEsli ktos jeszcze nie ma full to niech "chwilke" poczeka, wlasnie kabinuje ftp, mozeuda mi sie wrzucic go do PLayer`a, z ty ze to bedze 3xCD !!!!!
djinn
N2

Postprzez Gustaw » piątek, 13 cze 2003, 21:20

teraz to na forum tyle nowych postow sie pojawia ze trzeba niezle zapierniczac zeby na czytaniu nie spedzic calego dnia i nieuwaznie przczytalem :wink: , no ja czekam i 3mam kciuki zeby sie to udalo gdzie uploadnac :!: 8)
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe