Colin McRae Rally 3

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez !ADI! » sobota, 31 maja 2003, 17:12

!!!!!!!!!!!!!!!!!!APEL!!!!!!!!!!!!!!!
Po zainstalowaniu i próbie włączenia Colinka pojawiło się okienko:
Odnalezienie wymaganego plikuD3D9.dll - było niemożliwe.

A więc mam dwie prośby.:
1)ktoś wie jak to załatwić
2)może jeśli ktoś ma gf2GT albo innego GF2 może mi ten plik wysłać mejlem. adi_jur@poczta.onet.pl

PROSZĘ bo żek jest ZDESPEROWANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ps: po za tym ściągam inny plik dema
!ADI!
S1600

Postprzez _mb » sobota, 31 maja 2003, 17:50

ADI: do gry w demo potrzebujesz najnowszy directX 9. Pewnie masz nie zainstalowany i dlatego ten komunikat.
Nawet nazwa pliku na to wskazuje: D(irect)3D9.dll
_mb

Postprzez :alfan: » sobota, 31 maja 2003, 22:49

:alfan: napisał(a): .Dzwięk;posłuchajcie sobie w powtórce,w Szewcji co słychać,gdy auto wjeżdzxa na lód.Tragedia.No,chyba,że to moje karta.. :roll:

Rany ale mi wstyd :oops: :oops: :oops: myślałem że to odgłos kolców toczacych się po lodzie.Przed chwilą zauważylem,że w tym miejsu,koło oesu jedzie koleś na skuterze śnieżnym i to jego silnik tak bzyczy :oops: :oops: Więc to element scenografi,i to dość nietypowy :oops:

Hmm już wiem jak z tego wybrnąc.Szanowni panowie z Codemasters: z jakiej okazji tuż koło oesu jeżdzi sobie gościu na skutrku,co Przecież ja go mogę zabic :!: Co to za zabezpieczenie trasy :!: Skandal :!:

:lol: :lol: :lol: :lol:
404 podpis niedostępny
:alfan:
A5

Postprzez maciekd » niedziela, 1 cze 2003, 01:26

Mam apel do wszystkich którzy narzekają na dźwięk: zanim zaczniecie marudzić sprawdźcie w opcjach jak macie ustawiony. Przy Low detailed sound'zie faktycznie odgłos silnika jest nie do wytrzymania, ale wystarczy dać na lepsze ustawienia (nie u wszystkich będzie to możliwe) i okazuje sie że pod tym względem Colin 3 kopie tyłek!!!

Mi gra podoba się bardzo z wielu powodów. Wiele z nich zostało już tutaj przytoczonych. Mam jednak propozycje: jeśli uda wam się zgubić maskę to jeśli macie widok znad maski to zobaczycie autentycznie pracujący silnik! Spróbujcie zapiąć wsteka a silnik wykona wyraźny "podskok"!!!

Colin rządzi!!! 8)
maciekd
A6

Grałem i widziałem

Postprzez Max9 » niedziela, 1 cze 2003, 09:57

Wreszcie mogłem u kumpla zagrać w CMR3 bo u mnie nawet poprzednia część nie bardzo chciała chodzić. Gra jest bardzo ładna, uszkodzenia są i auto się brudzi, wizualna część gry jest na bardzo wysokim poziomie. Chociaż denerwuje sztuczne, nie animowane niebo.
Jeśt jednak pare elementów które nie powinny być w trzeciej już wersjie tej gry. Dżwięki jak od kosiarki, ale o tym już wszyscy mówili. Mnie bardziej denerwuje nie naturalne zachowanie się auta podczas całego odcinka. Auto poprostu płynie, slizga się na prawo i lewo, takie coś było w Sega Rally2. Ten efekt ślizgania najlepiej widac na powtórkach.
To jest bardzo poważna wada której raczej nie poprawią w pełnej wersji, bo ile można poprawic a tych 5%.
Max9
A5

Postprzez _mb » niedziela, 1 cze 2003, 11:03

Mam te same obawy co Max9, malo co bedzie juz poprawione. Zwlaszcza, ze na forum Codemasters mozna juz znalezc watek poswiecony colinowi 4. Chlopaki juz wiedza, ze nie poprawia gry to zaczeli pracowac nad czwarta czescia :(

screeny z cmr 04:
http://www.worthplaying.com/sections.ph ... &artid=119
_mb

Postprzez Kubus » niedziela, 1 cze 2003, 11:10

Słuchajcie gra jest naprawde dopracowana.Spróbujcie w UK na jednym z tych asfaltowych placów krecic bąki.Po jakims czasie zdzieraja sie gumy:)))) i mozna jechac na samych felgach:)))zajawa!!!Podoba mi sie tez ze po iuszkodzeniu tylu zmienia sie odglos wydechu.Wogóle model wypadku jest ładnie dopracowany.Udezrsz gdzies kolem to widac jak sie krzywi.Rewela
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez koval » niedziela, 1 cze 2003, 15:36

NIe wiem czemu nie chce mi chodzic - mam juz directa 9 i po odpaleniu gry i wybraniu trasy i jej zaladowaniu wychodzi do windowsa

Mam Althlona 1,9, 256 RAM, GeForce4 MX 440, Windows XP, i 900 MB wolnego na C:.... :cry: wazzap ?????
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Postprzez Kubus » wtorek, 3 cze 2003, 07:27

Moim zdaniem z modelem prowadzenia nie jest tak zle.Ma Asfalcie miodzo.A co do szutrów to wreszcie jest ciezko prowadzic samochód.Zwrócie uwage na to ze droga jest nierówna i samochód reaguje na te nierównosci.MI sie to podoba.W Colinie 3 poprostu odkrecałes i auto jechało, a tu trzeba sie troche pomeczyc.Auto reaguje na kazde wcisniecie gazu czy hamulca w zakrecie.Zbyt szybka kontra czy tez zbyt wolna sprawia ze zaliczymy dzewko.Troszke beda nas bolec plce od klawiatury jak wyjdzie pelna wersja,ale mi sie podoba.
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez TommiCrazy » wtorek, 3 cze 2003, 09:21

U mnie gra całkiem przyzwoicie CHODZI a mam durona 1gh , problemjest tylko jak nagle raz na sekunde czasu zwolni gra( szarpnie) !! jak jestem w tym momecie w zakrecie koncze za trasą.
Drugi Problem to coś chrzani mi się dzwięk bo po chwili jazdy gra zaczyna strasznie hałasować nieprzyjemnymi szumami !!! A karte mam Sb Live 5.1 wiec niejest źle :/
Pozatym gra mi się bardzo bardzo podoba!!
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez :alfan: » wtorek, 3 cze 2003, 14:14

TommiCrazy napisał(a):Drugi Problem to coś chrzani mi się dzwięk bo po chwili jazdy gra zaczyna strasznie hałasować nieprzyjemnymi szumami !!! A karte mam Sb Live 5.1 wiec niejest źle :/

Tommi mam tą samą kartę i ten sam problem się u mnie pojawiał na początku,ale po kilku dniach to się już prawie nie zdarza,wiec może i u ciebie środowisko systemowe sie dostosuje. :wink:
404 podpis niedostępny
:alfan:
A5

Postprzez marcin » wtorek, 3 cze 2003, 14:21

Wreszcie udało mi się dachować :D :D
Obrazek
marcin
A5

Postprzez Gustaw » wtorek, 3 cze 2003, 14:53

W srode wieczorem lub w czwartek rano, codies wypuszczaja patcha do dema ktory poprawia pare waznych rzeczy, miedzyinnymi STEROWANIE :D dopiero wtedy zaczna cos jezdzic na powaznie bo narazie boje w obawie ze sobie z nerwow kolko polamie, a juz i tak ucierpialo bardzo przez ta gre :?
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez TomekW » wtorek, 3 cze 2003, 20:54

U mnie na Duronie 700 i GF2 MX 32RAM nie chce chodzić. Napisał że za słaba karta graficzna, możliwe?
pozdrawiam
------------------------------------
TomekW
http://www.rajdykrakow.strefa.pl
------------------------------------
TomekW
N1

Postprzez stoTYSIECYbarbarzyncow » wtorek, 3 cze 2003, 21:42

Hm. U mnie na Athlonie 1.0 256MB ram i GF2MX 64MB dziala super w 800x600 wszsytko na full, sound high i 32 bit textures. tylko czasem gra wydaje dziwne dzwieki...;)
.hoes caretaker
stoTYSIECYbarbarzyncow
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe