Colin McRae Rally 3

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez krs-1 » piątek, 30 maja 2003, 22:00

Dla mnie model zniszczen jest tez super. To ze jest podobny do modelu z Toca Race Driver to chyba nie dziwne- wszak oba tytuly sa produkcja Codemasters. Mi to nie przeszkadza, ze w jakiejs tam innej grze jest podobnie. Jesli chodzi o muzyke tak szeroko tu krytykowana to mowie stanowcze NIE! Mam glosniczki 5.1 - i tu Colin pokazuje co potrafi. Wszechobecny, padajacy w kazdym glosniku deszcz, niesamowite wrecz dyfry, odzywajace sie glosniki- zaleznie od miejsca uderzenia, pracujace wycieraczki- w centralnym glosniku, podczas gdy dwa prawe glosniki odtwarzaja dzwiek buksujacych kol- bo zlapalem pobocze. Wierzcie, przy 6 glosnikach czasem zagapiam sie ze tylko gram.... 8)
krs-1
N1

Postprzez :alfan: » piątek, 30 maja 2003, 22:11

Max9 napisał(a):Fajny screen, tylko dlaczego auto jest czyste? Wygląda jakby nie było do kónca złozone przed startem, a nie jakby miało kilka przygód na odcinku specjalnym.

Tu akurat jestem niemal pewnie,że to tylko wina dema.
404 podpis niedostępny
:alfan:
A5

Postprzez Transformer » piątek, 30 maja 2003, 22:16

Jak dla mnie: fizyka dobra (napewno lepsza niz cmr2, porownywalna do lfs, a co chyba najwazniejsze to odczucia z cmr3 sa zgodne z odczuciami z jazdy samochodem 4pednym w rzeczywistosci), grafika ujdzie, dzwiek bardzo dobry (szczegolnie w wersji 5.1) no ale co z tego jak to demo ma wielkiego minusa w zasadzie dyskwalifikujacego - slaba obsluga kierownicy. Czekam na pelna wersje z nadzieja ze tam wszystko bedzie dopracowane ...
http://www.alfa156.pl/ Alfa 156 | http://photomotive.net/ że niby blog | http://www.flickr.com/photos/airsiwy/ Zdjęcia
Transformer
N3

Postprzez JaCK » piątek, 30 maja 2003, 22:36

ma juz ktos moze full wersje tej gry (niekoniecznie polska), podobno ma byc 3CD na pokladzie
JaCK
N2

Postprzez tomas » piątek, 30 maja 2003, 22:45

nie wiem, ale premirra jest chyba w pierwszym tygodniu czerwca :arrow: też słyszałem, że gra ma wyjść na 3cd - sporo. polska premira jest przewidziana w okolicach 26 czerwca o ile mnie pamięć nie myli :wink:
pzdr
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

moje boje...

Postprzez darekH » sobota, 31 maja 2003, 10:42

Korystajac z okazji napisze o moich wrazeniach po zagraniu w demo!
1. Grafika: Bardzo ladny model samochodu, szczegółowy jak nigdzie indziej, otoczenie nie jest az tak ladne,ale dla mnie nie jest to najwazniejsze, można powiedziec ze jest poprawne, Menu jest slabe, reaguje wolno, i jest srednio przejzyste, efekty podczas gry sa ladne, wiczieraczki to majstersztyk, ogolnie jest postep w stosunku do CMR2 i to jest najwazniejsze
2. Dzwieki: Niestety dramat, zacznijmy od menu , muzyczka fajna, ale u mnie co chwila przycina i tylko denerwuje, szkoda pisac o dzwieku silnika bo kosiaraka do trawy ma bardziej rasowy dźwięk, może u mnie przez to ze mam tylko zintegrowany AC’97 tak zle dziala , ale np. wogole nie slychac systemu ALS ( czasami na poczatku przed startem , ale potem już nie ma) jedynie co slychac to zawor spustowy ( cwierkanie) –bardzo fajnie zrobiony swoja droga, ale ogolnie to wszystko jest do poprawy i to bardzo powaznej, jeszcze beznadziejne odglosy kolizji . Inne odglosy jak warunki atmosferyczne sa fajne ale coz ogolne wrazenie w grach typu pozostawia zawsze silnik a tu jest klops L
3. Fizyka: No coz mogę jedynie przekazac wrazenia z klawiszy, gdyz za cholere nie moglem skonfigurowac swojego MS Sidewindera żeby dalo się jezdzic, no coz ale do rzeczy: fizyka jest troszke dziwna ale musze się przyznac ze mi się podoba, samochod jest bardziej wrazliwy na pedal ( klawisz) gazu, trudniej go opanowac w poslizgu , no a na asfalcie co się dzieje przy nawrotach to jest cud , miod i orzeszki, wlasnie tak powinien zachowywac się WRC, jak ogladaliscie klip z Monte z 2001 jak sa te nawroty brane przez Colina w Foce to tutaj jest dokladnie tak samo plynnie, jest po prostu super, ale nie ma rozy bez kolcow , samochod moim zdaniem na asfalcie jest troszke za satabilny, i skreca przy 160 tak poszlusznie jakby jechal 40, ogolnie sterowanie jest troszke inne , ale do nauczenia J, co do luznych nawierzchni to jest ciezko ocenic szuter bo za duzo go nie ma, ale samochod jest trudniejszy w prowadzeniu, mniej przewidywalny, co so sniegu/lodu to jest dobrze, ale ci co sa przyzwyczajeni do plynnosci jazdy z CMR2 musza się przestawic samochod prowadzi się bardziej „kanciato”, ale w sumie znowu musze przyznac ze mi się podoba (można pieknie się na bandach snieznych opierac)! Ogolnie fizyka jest ciekawa, wiem ze zaraza odezwa się malkontenci, ale smiem twierdzic ze ta gra na PC nie ma konkurencji, a jak ktos stwierdzi ze RSC jest lepsze to się chyba zalamie, Colin3 jest już w tej chwili krolem tej kategorii na PC!
4. Model znisczen: jest lepszy niż w CMR2, ale cos jest w nim nie tak , ok. fajnie można na feldzie poginac, i nawet jest to trudne do prowadzenia, ale żeby mieć jakies powazniejsze skutki udezenia to nie wiem co trzeba rozbic, po prostu trasy sa tak krotkie ze nawet nie ma czasu żeby opony zuzyc J, otoczenie można nareszcie troszke poniszczyc, tasmy i siatki można pozrywac, sloma nie jest z betonu jak w CMR2, ale znaki drogowe i niektóre krzaczki wykonano chyba wlasnie z betonu, bo ni jak nie da się tego utracic L
5. Trasy: Duzo w demie nie ma: Japonia – deszczowy asfalt, poczatek to prawie autostrada, i dlatego nie rozumiem tego ustawienie skrzyni 160 to jest troszke malo, ale potem sa nawroty i jest duzo lepiej , trasa staje się urozmaicona
Szwecja – co tu duzo pisac po prostu snieg J, trasa w miare kreta na poczatku potem przechodzi troszke w autostradowa wersje w sumie oki, da się pojezdzic!
UK- sam nie wiem co napisac, poczatek to jakies kreciolki na placu, potem las i blotnisty szuter, podoba mi się to ze jest bardzo nie rowno, samochod podskakuje, jest ciezki do opanowanie, ta czesc trasy w lesie jest oki, te po polnych drogach tez sa nawet fajne, ale koncowka ( jak poczatek) jest beznadziejna sam asfalt, nudno monotonnie. Trasy maja ( wszystkie ) jedna najawazniejsza wade sa za krotkie!

Podsumowanie , Colin3 jest raczej lepszy niż gorszy, niestety okazalo się ze mistrzowie kodu nie posluchali graczy , fizyka jest OK., ale trasy to niestety slaba strona gry, caly czas mam nadzieje ze ktos wezmie przykład ze RC’99, ale to chyba pobozne zyczenie! Wiecie co nie mam pojecia co będzie na tych 3CD co zapowiadaja , bo jak trasy sa tak krotkie to nie wiem co będzie tyle miejsca zajmowalo, chyba ze ta będą 3CD ale 8cm J
darekH
N2

Postprzez Tomisny » sobota, 31 maja 2003, 11:16

Wedlug mnie model jazdy nie jest dobry! Samochod skreca wokol osi umieszczonej w srodku samochodu...czyli defacto wyglada to tak jakbys skrecal resorakiem... z uslizgiem bocznym przedniej osi... Troche to przypomina RC '99...
Co prawda mozna sie do tego przyzwyczaic ale mysle ze auto jest zbyt malo przewidywalne. Kazdy skret kierownica (nacisniecie kursora) to gwaltowna reakcja auta. Nawet kontry sa zbyt nerwowe...momentalna reakcja.
Tak ja to widze...
Tomisny
Tomisny
N3

Postprzez TommiCrazy » sobota, 31 maja 2003, 11:45

Hm a jakie są wymagania? ja mam Duron 1Gh i Gf2 400 , bedzie sie dało? ciekawi mnie dzwięk , mam komp apodpiętego pod kolumny m 2x200W Technics, jak bedzie lux to bede pycił ostro zeby ludzie myśleli ze rajd polski idzie przed oknami :)
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez _mb » sobota, 31 maja 2003, 12:02

Jak dla mnie to samochod prowadzi sie w miare realistycznie tylko na asfalcie i taki model bym zostawil (no moze poza tym, ze samochod za bardzo sie trzyma drogi na BARDZO szybkich zakretach). W Anglii i Szwecji zachowuje sie jak karuzela, lata na wszelkie strony i to raczej nie ma nic wspolnego z realizmem! Dzwieki sa za to bardzo ladne. Podoba mi sie to, ze kiedy uszkodze tlumik to samochod inaczej sie "odzywa". Model zniszczen nadal pozostawia wiele do zyczenia. Po uderzeniu w sciane z predkoscia 120 kmh odpada (i to czasami!) tylko zderzak a nie wspomne o szybie ktora nawet nie peknie!! :? Mam tez pytanie: czy udalo wam sie dachowac?

OK, ogolnie jest kilka elementow, ktore robia mile wrazenie, ale fizyka jazdy mnie przytlacza :?
_mb

Postprzez :alfan: » sobota, 31 maja 2003, 12:22

No własnie dachowanie .Choćby nie wiem jak silno uderzał w coś bokiem,auto nie chce się przewrócić.Próba zjazdu z jakiejś skarpy (bardzo stromej) też nie dała rezultatu,auto spadając prawie wcale się nie przechyliło :evil: .Dzwięk;posłuchajcie sobie w powtórce,w Szewcji co słychać,gdy auto wjeżdzxa na lód.Tragedia.No,chyba,że to moje karta.. :roll:

Natomiast ten wyryp w lesie w Anglii jest napraaawdę fajny :)Poza tym na hopach,gdy już nieco się przód zdemoluje,maska zasłania widok :D
404 podpis niedostępny
A5

Postprzez !ADI! » sobota, 31 maja 2003, 12:27

Ale jaja, ta gra stała się legendą, przed swoją premierą.
!ADI!
S1600

Postprzez _mb » sobota, 31 maja 2003, 12:31

Jezeli chodzi o wymagania to (przynajmniej demo) mile mnie zaskoczylo! Mam celerona 533, 260 mb, winfasta gforce 2 MX 32mb i gra chodzi lepiej niz cmr2 :D, ale to tylko demo i pelna wersja nie bedzie juz tak pieknie chodzic... :(
_mb

Postprzez tomas » sobota, 31 maja 2003, 12:53

a u mnie gra chodzi słabo. mam celerona 1,7, 256 RAM i radeona 9100 i na najniższych ustawieniach potrafi zwolnić czasami, na 1024 i wszystko na maxa jest podobnie, w wydajności praktycznie żadnej różnicy. u kumpla który ma durona 1,0 256 RAM i gf2mx gra chodzi o niebo lepiej. ale ja tak zawsze mam, że innym na gorszych kompach te same gry chodzą dużo lepiej :evil: czekam na full i na następny tydzień - wymiana procka na p4 2,4 :twisted:
pzdr
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

Postprzez :alfan: » sobota, 31 maja 2003, 15:48

Porównując wypowiedzi kolegów powyżej można wysnuć jedynie słuszny wniosek:
AMD RULEZ :!: :D :D :D
ja nie mam żadnych problemów 8)

pozdr
alfan
Athlon 1.7 XP-Powered by Cuore Sportivo :)
404 podpis niedostępny
A5

Postprzez _mb » sobota, 31 maja 2003, 16:13

tak naprawde sekretem jest plyta glowna :)
_mb

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe